Kõige hullem asi maailmas

Postitus valmis koostöös Tsilgaga

Pole hullemat asja kui nohu. Või noh on. Tegelikult võiks ma siin kirjutada kümme postitust järjest teemal: Asjad, mis on hullemad kui nohu. Aga olgem ausad- nohu on kohutav. Mind alati hirmutab, kui ma pean õhtul nuuskama ja ma ei ole midagi vürtsikat söönud. Ei ole justkui mingit põhjust, miks see nina jooksma peab, aga ta jookseb sellegi poolest. Nuuskad ja palvetad, et see oleks lihtsalt järsust temperatuuri muutusest, või mõni lastest lasi kange puuksu, mis hetkeks nina jooksma pani, aga jumala eest – mitte nohu, sest ma ei funktsioneeri nohuga.

Nohu ei lase uinuda, magada, omi mõtteid mõelda.  Igal juhul olen mina suur nohupelgur. Õigemini, nohu ei olegi nii hull, aga just see ninakinnisus on see nohu osa, mis mind hulluks ajab. Ma kogen suisa justkui ärevushoogusid, kui mu nina läbi ei käi. Kuid midagi pole parata, hooaeg on pihta hakkamas ja kui lapsed koolis keelega käsipuid poleerivad, on see vaid ajaküsimus, kui nad midagi koju toovad. Ma muidugi ei tea, kas nad tegelikult seal käsipuid ja ukselinke lakuvad, aga kusagilt nad neid haiguseid alati koju toovad.

Kuidas ma siiani kinnise nina vastu võidelnud olen? Peamiselt lastele etteheitvaid pilke heites, aga see pole niivõrd ravigi, kuivõrd võimalus enda frustratsioon kellegi peal välja elada. Kui nina on kinni, siis ma lihtsalt magan kõrge padjaga, et olla poolistukil, mis on minu jaoks kohutav lahendus, sest 99% ajast magan ma tavaliselt kõhuli ja kui ma seal end öösel üles ärkamas avastan, siis sageli olen ma unes end kõhuli pööranud ja nüüd vedelengi seal kõhuli kõrge padja peal, mis mind 90° tagurpidi painutab.

Ka TikTok on täis igast isehakanud meditsiini entusiaste, kes õpetavad, et mis punktile näol vajutada, et kinnine nina taas tööle hakkab. Las ma ütlen teile ette ära, et kuhu iganes sa enda kehal vajutad, siis kui nina on kinni, siis on see kinni.

Minu isa kasutas nohu jaoks mingit ravimit, mis aitas suurepäraselt. Liiga hästi. Nii hästi, et ta jäi sellest totaalsesse sõltuvusse ja oligi lõpuks olukorras, et ta ei saanudki nende tarvitamist lõpetada. Nii kui pudel tühjaks sai, kiirelt apteeki uue järgi, et normaalselt hingata saaks. Ma olen alati peljanud selliseid asju ja olen püüdnud leida looduslikke lahendusi. Oleme siin endale ninna soolavett valanud, mis on olnud üpriski rõve, aga siiski toimiv lahendus. Annab leevendust küll.

Sarnane lahus on nüüd muide ka Eesti päris oma toote näol. Setud avastasid kunagi, et Värskas on sügaval maapõues mineraaliderikas vesi ja täna saab seda gaseeritud kujul osta vist absoluutselt igast toidupoest. Selle kasulikest omadustest on räägitud palju. Inimesed sõidavad ise Värskasse kohale, et seda maa seest pumbatavat vett ka enda probleemide jaoks kasutada.

Igal juhul on juba populaarseks saanud toode TSILK, mis on Eesti esimene nina- ja kurgu sprei Värska ravimineraalveega, mis leevendab nina- ja kurgu limaskesta ärritust. See mineraalirikas vesi on üles toodud enam kui poole kilomeetri sügavuselt ja selle raviomadusi ära kasutades leitud ka hooajalisele probleemile efektiivne leevendus.

Katsetasime ära ka. Piiga oli ka esimene ohver, kes mulle katsejäneseks tuli. Muide, sprei sobib ka lastele, kes on vanemad kui kaks aastat. Loomulikult Piiga pelgas algul, kui ma ütlesin, et ma hakkan talle nüüd midagi ninna laskma. Teate ju isegi, kui vastik maitse kurku tuleb, kui ravimeid ninna pritsida. TSILK ei jätnud mitte vähimatki ebameeldivat maitset ega lõhna. Peale esimest vurtsu sai Piiga julgustust ja lõpuks pidin ma tal selle pudeli jõuga ära võtma, sest ta jooksis toast tuppa, et kõigile näidata, et tal pole ninna pritsimise eest vähimatki hirmu. Pikk talv veel ees ja tema üritab siin pudeli juba esimese poole tunniga tühjaks pritsida. Nohu tal ei olnud, kuid see lõhnatu sprei pani nina jooksma ja kujutan ette, et ka kinnise nina puhul saab toimivat leevendust ning sellest ei jää sõltuvusse ja on nii looduslik, kui miski üldse olla saab.

Seega, kui teie koduseid tülitab hooajaline nina- ja/või kurguärritus ning tahaks midagi võimalikult looduslikku ja leebet, kuid millest oleks ka abi, siis TSILK (tsilk on muide seto keeles tilk) on saadaval apteekides, Selverites, Coopides, Grossi poodides ja väiksemates loodustoodete kauplustes. Ma ei ütle nüüd, et ma ootan pikisilmi nohu, et TSILK päriselt proovile panna, aga BRING IT ON!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…