Fank, reklaami tulin lugema siia v?

„It’s the most wonderful time of the year!“. Uhh, jõulud. Milline imeline aeg. Jõulumuusika, hapukapsas ja verivorst, annetuskampaaniad, heal juhul ka natuke lund ja loomulikult – väga palju reklaami. Meeldib see meile või mitte, aga jõulud on kommertspüha. Kõik ettevõtted soovivad, et just nende toode satuks kingipakki ja mis seal üllatavat. Kui sul oleks ettevõte, kes müüb midagi, mida saaks jõulude ajal kinkida, pingutaksid sa täpselt samamoodi. Ja reklaami on igal pool – teleris, raadios, lehtedes, internetis, bännerid poodides. Igal pool. Ja eks me oleme sellega harjunud ja arvestame sellega. Mõistame, et see on vajalik, sest kuidas muidu jõuaks sõnum potentsiaalse kliendini.

Ja siis tulevad blogid. „Mis mõttes on tal blogis jälle reklaampostitus? Fank, reklaami tulin lugema siia v?“

Nii nagu kõikjal mujal, võib ka blogides näha tavapärasest rohkem reklaampostitusi. Alles hiljuti nägin ühte blogis, kus ma varem vist ühtegi reklaampostitust näinud pole. Jõulud on blogijatele väga oluline aeg, et saada väike rahaline varu. Aastad on näidanud, et koostöödest pungil jõulukuule järgnevad paar kuud on enamjaolt näguripäevad, kus koostööde najal toimetavatel blogijatel on tunduvalt keerulisemad ajad. Seega ma olen teile nii tänulik, et ma ei ole sel detsembril saanud ühtegi nurinat, et koostööpostitusi tavapärasest rohkem on. Mul on tunne, et me oleme jõudnud etappi, kus me mõistame üksteist. Pealegi näen ma koostööpostitustega palju rohkem vaeva, kui selliste tavapostitustega, sest minu jaoks on oluline ka see, et postitus ei oleks kuiv reklaam, vaid seal oleks ka mulle omaseid vimkasid sees ja oleks kerge lugeda. Mulle on pakutud(alles hiljuti), et äkki ma sooviks enda blogi kolida maksumüüri taha, sest siis kaob vajadus koostööpostituse järele. Seni, kuni olete teie, kes te käite mu postitusi lugemas ja uurite vahel ka põnevaid reklaame (põnevaid on kindlasti jutumärkides), seni ma isegi ei mõtle selles suunas, et kusagile teise keskkonda minna. Võtke reklaampostitusi kui väikestviisi eksperdid – kas see lugemine pani sul silmad särama? Kui ei pannud ja on soovitusi, kuidas seda paremini teha, siis anna oma influencerile märku. Kui on hea ja konstruktiivne kriitika, on ta kindlasti väga tänulik selle eest. Võib olla mitte kohe, aga kui ego järgi annab, siis kindlasti.

Sain hingelt ära öelda. Kuid hea on ka see, et see tihe periood on nüüd läbi saamas. Mul on veel mõned koostööpostitused tulemas, aga suurem töö on tehtud. Nüüd saab natuke rohkem jalad välja sirutada ja lõppude lõpuks seda jõulumeeleolu nautima ka hakata. Lastele on see vanemate olemasolek maru oluline. Märkan ka ise, et see väljakutse, mille ma vastu võtsin, et mängi lapsega 10 minutit päevas, on loonud mul lastega mingi uue dünaamika (mul pole aimugi, mida dünaamika tähendab, aga see sobib siia valatult. Õigemini.. ma nagu tean ka, aga ma ei oska seletada.) ja lapsed on minuga palju avatumad ning julgemad. Kui enne pidin ma lastega ise kontakti otsima, sest muul ajal ei tohtinud tööd tegevat issit segada, siis nüüd on nad rõõmsa ja kavala pilguga mind peilimas, sest nad teavad, et minuga saab mängida. Väike muudatus, aga omab JUBA nii head efekti.

Aga kuidas meil läinud on? Meie lapsed ei ole vist oktoobri algusest lasteaias käinud. Kõige pealt see koroona, mis tuli läbi põdeda ja siis sinna otsa veel mingi nõme haigus. Paar korda sai trennis käidud, miski uus üles korjatud ja kuigi oli siin ka pikem terve periood, siis me ei tahtnud mingi aeg lasteaiaga riskida, sest Vennasel oli planeeritud operatsioon, kus ta läheb uuesti keelekida lõikama. Kuid kahjuks jäi seal med-personal haigeks ja järgmine aeg on järgmisel nädalal. Selleks peab ta terve olema, muidu lükkub lõikus taas edasi, mis ta logopeedile üldse ei meeldiks. Vennase kõne on veel segane, sest mõned häälikud ei tule päris õigesti välja. Ega me ei muretsenud ka, sest umbes aasta tagasi avaldas üks teine logopeed uskumust, et kohe-kohe on kõik häälikud lahti minemas ja me ei peaks sellepärast muretsema. Kulus kuu, teine, kolmas, pool aastat ja ei midagi. Läksime teise logopeedi juurde, kes ütles, et tuleb opp uuesti ette võtta. Praeguses olukorras ei saagi ta füüsiliselt teatud häälikuid välja öelda, kuna keel ei ulata õigetesse positsioonidesse. Esileedi sellepärast maru mures ja eriti tüütu oli see edasi lükkamine. Aga noh, mis teha. Esileedi muretsebki kõigi ja kõige pärast. Kõik mõjutab teda. Mina olen see tüüp, kes püüab mitte muretseda asjade pärast, mida ma kontrollida ei saa. Kui meediat mitte väga jälgida, on see ootamatult lihtne.

Ja kaks asja tahan veel siia postitusse kirja panna. Kõige pealt AMHT jõululoos. See jõulupakk, mis loosi läheb (3 pakki) on väga lahe ja ma oleks ise seda saades päris õnnelik. Nagu ma ütlesin, siis ma loosin uue nädala alguses kolm inimest, kes saavad AMHT jõulupakid. Mis seal sees on, sellest nädala teises pooles. Loosis osalevad need, kes on end kirja pannud mu uudiskirja saajatena. Ma ei hakka spämmima, ega laenupakkumisi/taotlusi saatma. Lihtsalt kuna sotisaalmeedia on liikumas sinna suunas, et kui tahad, et sa jõuaksid oma jälgijate seinale, siis maksa, siis on mul vähemalt olemas mingi tagala. Kasvõi selleks, et kui raamat valmis saamas on, et see info ka teieni jõuaks. Uudiskirjaga saab liituda siin samal lehel. Kui sa loed arvutis, on see ekraani paremas küljes. Kui sa vaatad läbi telefoni, tuleb sul natuke alla kerida ja see on kohe peale sinist värvi teksti.

Teine asi, kus ma tahaks teid üles kutsuda tegutsema on Wolti auhinnad. Restoranidel ei ole olnud lihtsad ajad. Paljud on uksed pidanud kinni panema, kuid need, mis inimeste südames, on siiani tänu nendele inimestele ikka veel tegutsemas. Peagi ongi tulemas Wolti auhindade jagamine ja kui sa oled ka woltinud või tahad toetada oma lemmik toidukohti, siis mine SIIA ja anna hääl. Las su lemmik restoran tunneb ka, et ta pingutab põhjusega. See on nagu laigid sotsiaalmeedias – kui te laigite postitusi, on see mulle justkui tagasiside, kuidas see teile meeldis. Aga eelkõige vajab hetkel sinu toetust su lemmikrestoran. Mine anna hääl SIIN.

Kommentaarid

“Fank, reklaami tulin lugema siia v?” on saanud 2 vastust

 1. Anne-Mary ütleb:

  Tahtsin öelda, et mina ei pane enamus (või enamik?? palun keegi õpetage mulle kumb on kumb) reklaampostitusi tähele. Megatore on lugeda kasutajakogemusest Sinule omases mahlas.

  • amht ütleb:

   seal oli mingi kindel reegel… mis ka mul kunagi meeles ei ole, seega panen neid lihtsalt kordamööda 😀
   Ja aitäh, püüangi jagada reklaami kui kasutajakogemust, sest kui ta oleks tõesti talumatult halb, siis ma ka ei soovitaks seda ja ei reklaamiks ka mitte

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…