Sa muutsid kõik ♫ – a mida henry teeb?

Sa muutsid kõik ♫

17.01 2018

Täna on mu elu üks tähtsamaid päevi. Igal aastal on. Täna neli aastat tagasi avanesid mu silmad täiesti uuele maailmale, millest mul varem aimugi polnud. Vanad lugejad vast juba teavad ka, et ma sain isaks. Maailm sai ühe imetoreda, elujanulise ja rõõmsameelse poisi võrra rikkamaks.

Need neli aastat Noorsandiga on olnud minu elu parim aeg. Ta on väga intensiivne ja aktiivne laps ja just selles ongi tema võlu. Paar päeva tagasi oli ta mõned päevad maal vanavanematel külas ja Esileedi vaatas mulle otsa ja ütles naerdes: “Henry, suudad sa uskuda, et meil kodus nii rahulik on?” Kaksikud mängisid omas nurgas ja kui nad samal ajal mingi mänguasja pärast surmaheitlust ei korralda, siis on nad nii vaiksed, et neid nagu polekski kodus. “Ei ole rahulik. Igav on” teatasin ma vastu. Sest mida me vanematena õpime, kui meil on lapsed, kes kuuletuvad, on rahulikud ja teevad kõike seda, mida vanemad tahavad? Meie kaksikud ei ole sellised, aga sellel hetkel olid. Noorsand on ilmselgelt saadetud siia maailma, et ma õpiks enda emotsioone taltsutama. Ta on siin, et õpetada mulle kannatlikkust ja hinnata siirust ning armastust, mida ta meile iga päev nii isetult jagab,

“Issi ma armstan sind niiiiiiiii palju!” ja ajab käed nii laiali kui vähegi suudab. Kui ta tajub,et kas mina või Esileedi oleme närvis, või endast väljas, siis ta ei küsi, mis viga on, vaid ta toidab alati meie positiivset enesetunnet kui ta tuletab meile meelde kui väga ta meid armastab. Eile kui ta teatas, et ta ei saa ise kõndida, sest ta jalg on valus, ehmatas see mind väga, sest mingit vigastust me ei fikseerinud. Ei olnud sellist olukorda, kus ta oleks tulnud kurtma, et väänas enda jala välja ja minu suurim hirm oli, et see nõme haigus, mis meid siin kodus jätkuvalt kimbutab, on teinud mingi tüsistuse ja liikunud liigestesse. Haigus on üldse minu suurim hirm. Mitte enda oma. Enda pärast lõpetasin ma muretsemise neli aastat tagasi. Õnneks ütles valvearst, et tegu on kindlasti traumaga ja luu katki ei ole.

Muide, ma viin blogija Mallukaga läbi projekti “Teeme koos 2018” ja minu jaoks on see projekt, kus ma hakkan taas enda pärast muretsema. Noorsand ja kaksikud vajavad tervet ja aktiivset isa. Nad tahavad endale isa, kellega ujumas käia, kes viitsiks ja jõuaks mürada, mitte isa, kes paneb igaks juhuks vannitoa ukse lukku ka siis riideid vahetades, kui kedagi kodus ei ole. Seega ma teen taas samme, kus ma hakkan hoolima sellest, kes ma olen ja kuidas ma end tunnen, mida ma suudan ja kes ma olla tahan. Kui sa ei ole ka rahul sellega, kus sa oled, siis tule otsi FBst grupp Teeme Koos 2018, sest iga nädal on uus eesmärkide püstitamine ja nädala jooksul saavutamine. Iga nädal natuke tervema mina poole.

Kui ma eile Noorsandilt küsisin, et mis ta sünnipäevaks tahab, siis ta ütles, et ta tahab ralliautot. Ma ütlesin, et mul ralliautot pole, aga ma kingin talle hoopis sokid. Ootasin raevupurset ja pettumust, aga Noorsand naeratas ja noogutas. “Kas sa tahaksid siis tõesti sokke sünnipäevaks?” “Ikka. Siis ma saan need hommikul endale jalga panna!” Ta tõepoolest saaks, aga mul pole talle sokke ka. Tema puhul ongi fenomenaalne, et on hetki, kus ta on nii jaburalt mõistlik nagu ma ei räägiks alla-neljasega, vaid elukogenud reisiselliga, kes teab kui oluline jalas on mugav ja kuiv sokk.

Tegelikult kingin ma talle midagi eriti põnevat. Ma kingin talle drooni. Ta nägi hiljuti ühte toas lennutatavat drooni ja see on talle sellest ajast kinnisideeks olnud. Ta ei ole taas selline laps, kes trambiks jalgu ja nõuaks kohe, vaid tuleb aeg-ajalt ligi ja ütleb “Issi, kui sa kunagi saad, siis osta mulle droon. See meeldiks mulle väga” Ja kõik. Ei mingit kauplemist ja nõudmist. Ja nüüd ta saabki selle endale. Photopointis maksab selline pisike vaid 30 euro ringis ja see nõuab palju oskusi, et selle taltsutamine ära õppida. Ei mina ega Noorsand temaga hakkama veel ei saa, kuid see ongi parim esimene droon, sest see on kerge (ei lähe kukkudes katki) ja selle tiivikud ei tee millelegi viga. Ma tean, et me mõlemad oleme järgmised paar nädalat väga elevil. Kui kedagi huvitab, siis just SEE tundus hea valik. Aga eks te näete vast pilte ka järgmiste päevade jooksul 🙂

Esileedi on mulle kinkinud kolm inimest, kes laiendasid mu südant ja maailma sellisel määral, et ma ei teadnud seda võimalik olevat. Ma armastan seda kaost ja lärmi, mida nad toota jõuavad ja see on miski, mida ma ei kujutanud kunagi ette end ütlevat. Kallis Noorsand palju õnne sulle ja sa magad mu kõrval ning niutsud läbi une. Sa oled mures ja sul on valus. Mul on väga kahju, et su aasta pidi niimoodi algama, aga siit läheb sul kõik ainult üles mäge. Issi tegeleb nüüd endaga ka, et su neljas eluaasta oleks täis rõõmu, avastusi ja kõike, mida lapsed vajavad. Sa ei ole siiamaani ära õppinud ühtegi roppu sõna ja loodame, et ka sel aastal sa ses vallas targemaks ei saa. Palju õnne poeg!

Eelmine postitus Järgmine postitus

15 kommentaari

 • Mariliis

  17.01.2018 at 10:05

  Palju palju õnne! 🙂

 • Irina

  17.01.2018 at 10:50

  Nii armas?. Palju õnne!!!???

 • Raili

  17.01.2018 at 11:37

  Väga-väga armas kiri! Suured õnnesoovid Sulle, armas Noorsand! ☺❤

 • Anx

  17.01.2018 at 11:44

  Nii hea oli lugeda ? Palju õnne!

 • Kairin

  17.01.2018 at 11:52

  Palju palju õnne ja tore, et lapsel on/oli ainult trauma mitte mingi haiguse tüsistus. Minu lapsel oli 1.5 aastasena nohu/köha tüsistus, mis lõigi välja sellega, et laps enam adekvaatselt liikuda ei suutnud. Lastehaigla arstid tegid head tööd ja uurisid välja mis viga ja raviga sai laps terveks. Hiljem öeldi, et olime õnnega koos, et õigel ajal avastati. Pidavat eluohtlik olema. Lapsevanemana ongi suurim hirm, et meie lastega midagi halba juhtub.

 • Helen

  17.01.2018 at 12:04

  Võttis pisara silma.. nii armsalt kirjutatud?
  Palju õnne!???

 • Kerli

  17.01.2018 at 13:02

  Hea on tõesti lugeda, kuidas üks isa väärtustab oma lapsi. Kuigi see peaks olema enesestmõistetav, kuid kahjuks mitte alati. Palju õnne !

 • Jane

  17.01.2018 at 13:25

  Palju palju õnne kogu perele ja eriti Noorsandile ???

 • Merlin

  17.01.2018 at 16:28

  Oeh.. ma va pisardaja.. No nii ilus lihtsalt! Ma arvan, et iga laps tahaks omale sellist isa, kes neid niipalju armastab ja neid niipalju väärtustaj ja nii tähtsaks peab..:)
  Palju õnne Noorsand! Sa oled õnnelik laps, et sul on sellised vanemad 🙂

 • Marju

  17.01.2018 at 16:32

  Oohhh, pisar silmas tuleb mainida, et niiiiiii ilusad mõtted ja tunded! Imeline

 • Lilli

  17.01.2018 at 18:09

  Palju õnne! Kusjuures, kui mina lapse sain, siis suurim hirm on olnud just see, et minu või mehega midagi juhtub, sest lapse jaoks vanema kaotus oleks midagi nii valusat. Nii, et jah, tabasin alles laste saades, kui oluline on ka vanemate tervis, et nad siia üksi uitama ja igatsema ei jääks. See teema tekitab paanilist hirmu lausa, aga nii ei tohi mõelda, muidu ei saa üldse elada :p tubli oled, et enda eest hoolitsed ja teisi kaasate!

 • Minttu

  18.01.2018 at 15:56

  Meil ka mõistlik laps, keda asjad hulluma ei pane.

 • Kairi

  19.01.2018 at 00:08

  Ilus ja positiivne. Ka rasketes hetkedes näed midagi head. Õnne teile!

 • krista

  30.01.2018 at 21:51

  Tõeliselt ilusasti öeldud, sooviks igale lapsele sellist toredat Isa!
  Palju Õnne Teile kõigile! 😉

 • Tii

  02.03.2018 at 23:33

  Muideks kui see droon peaks kunagi katki minema või nii, siis meie ostsime sama Banggoodist 15 euriga või nii. Droonid on väga kõrgele kruvitud hindadega siin.

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga