Korvpallist ja Kaubamajast

korvpallMa tean, et mu blogi pole viimasel ajal olnud suurem asi terviseblogi. Miks? Kas ma olen rajalt maas ja mul on piinlik tunnistada? Mõlemale küsimusele on vastus ei. Olen kenasti rajal, mis tähendab seda, et ma liigutan ennast ja ei söö kräppi. Aktiivne liigutamine, ehk trenn, kus pulss ikka kõrgele tõuseb, piirdub hetkel korvpalliga kahel päeval nädalas. See on trenn, mida ma viitsiksin teha ka neli-viis päeva nädalas. Kuid räägikski äkki natuke, miks mulle meeldib korvpall.

Mulle meeldib korvpall sellepärast, et ma ei ole selles osav. Tegemist on ikka mänguga, kus üks olulisemaid aspekte on jooksmine. Kuid ma ei ole eriti kiire. Kuid see on asi, milles ma arenen. Mäletan, et kui me alles ajasime seltskonna kokku, see oli äkki mingi kolm aastat tagasi, siis ma ei olnud vist keskkoolist saadik jooksnud järjest rohkem, kui paarkümmend meetrit. Minu vastupidavus ja võhm olid kohutavad. Selgelt on meeles üks hilisõhtu, kui ma tulin kusagilt jala koju ja teadsin, et järgmisest nädalast hakkame me korvpalli paaril korral nädalas mängima. Olin nii elevil, kui ka hirmul, sest ma väga tahtsin mängida, kuid ma polnud ennast ammu-ammu liigutanud. Mõtlesingi siis umbes 60 meetri kaugusel kodust, et prooviks koduni sörkida, näis kas ma suudan. Selle lühikese maa sörkinud, jäin ma maja ette seisma- ma olin higine ja hingeldasin. Läksin tuppa ja jõin hetkega umbes liitri vett. Millesse ma olin ennast küll seganud? Ma ei suuda 60 meetritki joosta ja nüüd ma lähen kossu mängima ja üks trenn kestab 90 minutit.

Samuti korvpalliplatsil, ma ei ole osavaim põrgataja, sest minu liigutused teistega on aegluubis. Ma võisin seljatagant ja jalgevahelt palli küll läbi põrgatada, aga ainult seni, kuni keegi mind peale ei võta. Nii kui keegi kaitses mind lähedalt hakkima hakkas, võtsin ma palli kätte, et see ära sööta.

DCIM101GOPRONing rääkimata viskest- ma ei ole enesekindel skoorija. Ma ei ole see, kes meeskonna põhipunktid toob, sest ma ei hüppa kõrgele, mis tähendab seda, et mu viskeid ei ole eriti keeruline blokeerida. Kuna ma ei ole viskel enesekindel, siis ei ole väga harv juhus, kui isegi need visked, mida isegi Esileedi sisse viskaks (sa tead, et ma nokin niisama- ma ei ole tegelikult teda kunagi korvpalli mängimas näinud.. mis tegelikult tähendab, et väga osav ta olla ei saagi), viskan ma mööda.

Kuid just sellepärast, mulle korvpall meeldibki, sest ma olen järgemööda kõiges paremaks läinud. Mul ei ole, jah, kiirust, kuid võrreldes möödunud aastatega, on mul palju rohkem võhma. Ma võin mängida põhimõtteliselt 90 minutit ja joosta (loe: üliaeglaselt sörkida) kuni mängu lõpuni. Kuna mul ei ole kiirust, siis on mul keeruline palliga teistest mööda põrgatada, kuid ma ei ole enam põrgatades nii ebakindel ja kui keegi mind peale võtab, siis ei ole enam mu esimene instinkt pall sülle haarata ja ära sööta, vaid ma suudan palli põrkesse jätta. Enamjaolt ma söödan siiski ära, kuid enam mitte alati, sest siin oleneb ka sellest, kas keegi teeb katte ja kes palli noolima tuleb. Vise on mul jätkuvalt ebakindel, kuid siiski kindlam kui ta oli.

Seega, armastus mängu vastu on see, mis kannustab mind saama paremaks ja kuna ma olen/olin kohutav nii paljudes mängu aspektides, siis tänu järk-järgult paremaks saamisele, ma tahangi seda teha.

Söömisega ei saa ka kurta. Jätkuvalt ei söö ma absoluutselt suhkrut ja see on taganud sellise stabiilse ja järjepidava kaalulanguse nii umbes 500g-1kg nädalas. On nädalaid, kus kaal ei ole liikunud, kuid enamjaoltsiiski vaikselt liigub küll ja seekord ma ei kiirusta. Ma olen alati läbipõlenud, sest ma olen keskendunud numbrile ja pidevale progressile. Kuid see on mind alati vaimselt läbipõletanud, sest kui sa ootad pidevalt tulemusi ja satub nädal, kus miski ei muutu, siis on see väga suur löök- MA TEEN JU KÕIKE ÕIGESTI.. MIKS?? Ma sooviks siiski veel umbes 40kg enda kaalust lahti saada.

Aga ok, tsau!

Kommentaarid

“Korvpallist ja Kaubamajast” on saanud ühe vastuse

  1. henry ütleb:

    Eemaldasin blogist lõigu, kus ma kirjutasin, et Kaubamaja oli sooduspäevkas hindu tõstnud ja lisan siia kommentaari põhjustest, sest sain Kaubamaja töötajalt kirja, et ma olin vaadanud vale sviitri hinda. Kuid kiri oli lühendatud versioonis selline:

    Kirjutasid 119 eurot maksvast kampsunist, mis kliendivastuvõtuks hinnati 134 peale. Võin siiralt kinnitada, et hindu tõstetud ei ole ja ei tõstetud ka kliendivastuvõtuks. Sellised võtted pole Kaubamajale omased. Pildi järgi ja tootekoodi järgi paistis tegu olevat Pierre Cardini kampsuniga ning sellel kaubamärgil on hetkelgi Meestemaailmas kampsunid hinnas nii 119 kui ka 134 eurot. Kampsunid on kiirel vaatel üsna sarnased, aga 134 eurot maksev on toonilt pisut pruunikam ja samuti paksemast materjalist ja mõnede detailide osas rikkalikum. 119 eurot maksev kampsun on halli värvi ja õhemast materjalist. Kuna müügisaalis asuvad kampsunid samas piirkonnas ja osaliselt samal stangel, siis ei pruugigi erinevus kiiremal vaatamisel silma hakata ning toodete selline väljapanek võib küll segadust tekitada. Kindlasti pole selles midagi pahatahtlikku, vaid pigem tingitud piiratud ruumivõimalustest.

    Igal juhul on mul väga kahju, et Sinu viimatine Kaubamajas käik halbade emotsioonidega ja pettumusega lõppes.

    Vabandan Kaubamaja nimel.

    Edaspidiseks soovin aga edu ja jään ootama järgmisi kirjutisi!
    tervitan
    Marika

    .. Tahan ka vabandada, et nii läks. Katsun teinekord hoolikam olla 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…