Hommikune peavalu – bye bye!

Postituse valmimise jaoks olen ma katsetanud VitalAir.ee toodet

Enda eelmises elukohas olid meie magamistoa aknad tänava poole. Tihe liiklus, mis natuke peale seitset hommikul pihta hakkas, täitis meie magamistoa vingugaasi ja kütuse põlemise haisudega. Kaks valikut- sa kas harjud pika peale ära, või sa ei tee seda. Ma olin see teine variant, keda see kohutav õhukvaliteet aina enam häirima hakkas. Loomulikult ei tulnud abiks ka vanad aknad, mis seda kõike minimaalse vastupanuga sisse lasid, kuid neil hetkedel, kui diislilebra tuppa ei tunginud, olid need imelist ventilatsiooni pakkuvad.

Nüüd me elame samuti tee kõrval, aga palju vaiksema tee ja aknad on mitukümmend meetrit teest kaugemal. Kuid siiski ärkan ma vahel üles ja toas on see iseloomulik diisli põlemise hais. Võin vaid ettekujutada, kuidas mu kopsud kogu seda saasta, mida autod üles viskavad, pidevalt filtreerivad.

Meil on kodus ventilatsioon olemas, aga hommikuks on ikka õhk paks ja pole harv juhus, kui ma tõusen peavalu saatel. Tahaks akent lahti hoida, aga külmal ajal on see keeruline. Seega me siin elame kinniste akende keskel tubastes tingimustes, kuni taas päike tagasi tuleb ja me tagasi värske õhu kätte pääseme.

Kogu see eelnev jutt kirjeldab meie olukorda kuni paari nädala taguse ajani. Sest meie elamises on miski uus. Miski, mis filtreerib õhku, et see, mida me siin terve külmaperioodi hingame, oleks nii puhas kõik võimalik. Meie koju saabus nimelt – õhupuhasti. See on väga veider, et mõni nädal enne poetas Esileedi mokaotsast, et me vajame koju õhupuhastit ja täiesti ootamatult on see meil nüüd siin vaikselt õhku filtreerimas. Ainuke asi, mida ma sellisest asjast teadsin, on see kubu, mis pliidi kohal lärmab ja pliidilt tulevat suitsu endasse imeda ei taha. Kuid õhupuhasti on midagi hoopis muud.

Masin, mille meie saime, on absoluutne tipp. See on selline umbes puusakõrgune aparaat, mis seisab meil toanurgas ja tekitab toas õhuliikumise ja filtreerib õhku püüdes tolmu, bakterid ja muud lendlevad osakesed kinni ja teeb seda 99,97%-lise efektiivsusega. Ja just külmal perioodil on see nii vajalik, sest me veedame enamus aja siseruumides. See õhupuhastu on hästi vaikne (väga paljud ei ole), seda on väga lihtne hooldada (väga paljusid pole) ja selle elektrikulu on väga väike. Viimane oli minu jaoks ka oluline argument, sest see on töös 24/7 ja ma ei oleks soovinud suurt lisakulu. Seega, kui hakkad endale õhupuhastit soetama, siis tee enne uurimistööd, sest omaduste erinevused võivad olla väga suured.

Kui ma aparaadi tuppa püsti panin ja käima lülitasin, lülitus sisse punane indikaatortuli, mis tähendab, et õhukvaliteet on kohutav. Läks ligi tund aega, kuni masin hakkas värvi muutma. Peagi muutus tuli kollaseks, siis roheliseks ja lõpuks siniseks. See on nüüd olnud sinine juba viimased mitu nädalat. Mida ma lisaks märkasin- see eemaldab ka väga efektiivselt lõhnasid, sest kui igal kodul on oma lõhn, siis umbes nädala möödudes ei olnud meie kodul enam mingit lõhna.

Tegime kaupluses ka katse ja Vitalairi juhataja puhus masinasse e-sigareti auru. See näitas selgelt ära, et e-sigareti kaupmeeste retoorika on puhas vale. Sa ei hinga sisse veeauru. Selles aurus olevate osakeste arv ajas masina tule hetkega punaseks. Seega, kui teie elamises kasutab keegi e-sigaretti, või mis veel hullem- tavasigaretti, siis oleks masin väga vajalik, et teised selle negatiivseid mõjusid kannatama ei peaks.

Masin on ka sertifitseeritud allergikute ja astmaatikute ühenduste poolt. Kuna suudab ka pisemad osakesed enda kolmekordse filtri süsteemi tallele panna, siis võib see olla päästerõngaks neile, kes nende ebameeldivate nähtuste käes vaevlevad. Isegi kassiallergiat põdevad inimesed võivad saada leevendust, sest masin tõmbab keerlevad karvad endasse ja võib olla ei tulegi kassi ära anda? Internet on täis edulugusid erinevate allergiate käes vaevlevate inimeste poolt, kelle jaoks oli õhupuhasti elumuutev.

Me oleme õhupuhastit nüüd kolm nädalat kasutanud ja millised on olnud muljed? Keeruline öelda, sest viiruseid, baktereid ja tolmu oma silmaga me ei näe. Kuid õhupuhasti tekitab kodus sellise hea õhuringluse ja tee, mis tahad- see õhk on parem. Näiteks mu nina ei ole konstantselt kinni, mis minuga tavaliselt juhtub, kui me õuest talveks tuppa kolime ja kütteperiood pihta algab.

Õhukvalteet oli lausa nii hea, et Esileedi teatas, et aitab ning viis masina isekalt enda magamistuppa, kus see nüüd hoolitseb, et sealsete asukate unekvaliteet parem oleks. Ma ei viitsinud vägikaigast vedada ja loovutasin selle talle. Tema kirjeldus muutusest on see, et kui varem magamistoast välja minna ja tagasi tulla, võis tunda, et õhk on paks ja tahaks kusagilt akent paotada, siis õhupuhasti hoiab õhu ringluses ja toas on värske õhk. Ma PEAN selle enda tuppa saama, sest mu tuba läheb sageli nii umbseks, et ma ärkan hommikuti peavaluga!

Ma teen küll Vitalairiga koostööd, aga kui ma ei teeks, siis see kogemus kinnitas mulle, et see aparaat jõuaks meile ka ilma koostööta. See on nagu nõudepesumasin- sa ei tea, kui vajalik see on, seni, kuni sa seda koged. Toode, mis meile sai, on siis Coway Storm ning olles nüüd kõvasti googeldanud, siis see on natuke isegi võimsam, kui see, mis meile optimaalne oleks, aga kui asi puudutab tehnoloogiat, siis mul peab olema parim. See on kohutav komme!

VitalAir.ee on alles sel aastal tegutsema hakanud firma ja kusjuures samal põhjusel, mida mina olen hetkel kogemas- nad vaimustusid õhupuhasti vajalikkuses ja efektiivsuses ning kui miski su hinge täidab ja sa näed tõesti, et see tõstab nii paljude inimeste elukvaliteeti, siis on seda kerge müüa, sest sa ei määri midagi pähe, vaid annad võimaluse osta. Mul tekkis suisa endalgi tunne, et kurat- äkki hakkaks ka nende müügiga tööle, sest nii hea oleks kerge südamega inimestele midagi taolist pakkuda, aga küll ma leian ikka mingi oma niši veel kunagi. VitalAiris on lisaks õhupuhastitele ka niisutajaid, niiskuse eemaldajaid, konditsioneere ja kütteseadmeid jpm, mida on täiuslikuks sisekliimaks vaja. Väga ok ettevõtmine on kokku pandud ja mul oleks vaid hea meel, kui ma saaksin teile edasi anda enda soovituse ja neile pakkuda rahulolevaid kliente. Nii nagu nende teisedki kliendid teevad sageli lisaoste, siis ma tean, et ka meil tuleb koju soetada üks selline õhupuhasti veel, et terves majas oleks õhu kvaliteet nii hea kui võimalik. Nad pakuvad ka renditeenust ja kui teil on peres astmaatik või allergik, siis proovige ära ja ma tean ette, et see on nagu sõrme andmine ja sa annad peale rendiperioodi lõppu enda käe ja ostad selle endale koju, kuid sa ka saad väga kvaliteetse ja toimiva asja.

Kes Tartu kandis viibivad, soovitan kohale minna. Väga hea teenindus ja saad oma silmaga näha ja käega katsuda ning teenindaja veendub koos sinuga, et sa ostaksid just selle, mida sul tõesti vaja on. See asub vana Decora vastas majas kohe. Kuna ehituspoodi seal enam pole, on parkimisruumi alati palju. Kes ei viibi, siis e-poes on samuti kõik tooted üleval. Poes ja e-poes toimib ka kood HENRY5, mis annab sulle väikese sooduka ka.

Kommentaarid

“Hommikune peavalu – bye bye!” on saanud 4 vastust

  1. Isto ütleb:

    Internetis kirjutavad inimesed, et kui see masin vannitoa kõrvale paigutada, siis see veeaur ajab samuti anduri lolliks. tehnikakauge müügimees võib sulle klounaadi teha küll, aga fakti see ei muuda, et see masinas olev andur reageerib veeaurule (mida ka e-sigareti aur on). Lisaks ei suuda ma tõsiselt võtta sellist teksti, mis ei ole päris elu, vaid mingi “koostöö”, aga respekt, et selles osas vähemalt aus oled.

    • amht ütleb:

      Las ma pakun: e-suitsetaja? 😀

      • Isto ütleb:

        Mööda. Proovi veel.

      • Isto ütleb:

        Ei ole, e-suitsetaja ja see on punase heeringa argument, mida sa kasutasid. Räägime parem osakestest ja nende läbimõõdust, mida selles seadmes kasutatav andur tuvastab ja vaatame, kas saabub ka mõistmine, et sulle aeti udu ja sa õnge läksid. Minu tervisevalikud ei mängi selle juures mingit rolli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…