See postitus lahendab nii mõnegi tartuka mure

Koostöös Alevi hoiulaoga

Kui me 2015 uut kodu otsisime, oli see üks pingeline protsess. Kas me saame Esileedi turbokiirusel kasvava kõhuga ikka laenu? Kas me leiame ostja? Kas müüja jääb kokkulepetele kindlaks ja kui tehinguks läheb, siis kõik jääb püsima? Kuidas me kõik selle kraami kaasa võtame? Äkki me müüme kodu nii kiiresti maha, et maja müüjad ei ole veel valmis välja kolima, siis kuhu me siis enda kola paneme?

Kui siis oleks olnud selline teenus, nagu see, millest ma teile täna pajatan, oleks ma olnud sada korda rahulikum. Tartus asub selline ettevõtmine nagu Alevi Hoiuladu. Terve hoone, mis on jaotatud erineva suurusega boksideks, mida saab kasutada enda hoiuruumina. Kui ma oleks siis teadnud, et ma ei pea stressama, kui me enda asju kohe uude koju viia ei saa, vaid vajadusel viime need hoiulattu, kus me selle tarbeks ühe ruumi kuuks-paariks rendime, oleks mul üks suur stress kindlasti vähem olnud.

Mis see hoiuladu siis õigupoolest endast kujutab? Tartus Sõbra Maximast üle tee on üks hoone, kus on aastaid tegutsenud erinevad poed, mis on nüüd täiesti ümbertehtud ning selle funktsioon on pakkuda hoiustamise pinda neile, kel endal seda napib. Selleks saab rentida endale hoones ruumi, mis on suurusega vahemikus 1,5 kuni 17 ruutmeetrit. Suurtel on ka eraldi sissepääs tõstukuksega. Igal rentnikul on oma võti ja hoonel ööpäevaringne juurdepääs. Kogu see asi on seal tehtud nii lihtsaks ja loogiliseks ning lihtsasti juurdepääsetavaks, et mul on natuke kahjugi, et meil endal hoiustamisruumi nii palju on ja nüüd sellest osa ei saa. Päriselt. Rentnikel on kasutamiseks ka Rocla ja erinevad pakiraamid ratastega ning mitte ühtegi trepiastet – sa võid veeretada kogu oma kraami abivahenditega ja ei pea midagi seljas vedama. Seal on olemas ka tualett, 24/7 valve, turvakaamerad ja leping turvafirmaga. Ei pea muretsema hoitavate asjade pärast.

Jah, minul on suur garaažimõõtu kolikamber, aga elu ei ole õiglane. Mõtle, kui sa elad korteris, aga huvid on sellised, mis korterisse ära ei mahu. Näiteks tsikkel, skuuter, kanuud või muud lahmakad asjad, mida just magamistoa voodi alla ära ei peida. Tänaval ka ei hoia. Keldrisse ehk kusagile vahekäiku mahuks, aga siis tuleks taluda naabrimemme tänitusi igal ühistukoosolekul, kus ta kurdab, kuidas ta igakord seal peaaegu jala ära murrab. Jääb üle mõne tuttava juures garaažis, kuhu sa ei pääse iga kell ligi ja lisaks, kuigi su sõber on normaalne ja ei ütle mitte midagi, on see siiski tal tõenäoliselt jalus. Sellepärast on minu silmis tegu vägagi vajaliku ettevõtmisega, kus ma taas seal hoones ringi käisin ja endamisi kirusin, et miks mina selle peale ei tulnud.

Või on see ideaalne võimalus neile, kes tegelevad otsemüügiga. Näiteks mõne võrkturundusega ja kui sul läheb hästi, siis sa ka tellid endale rohkem manti, mis peagi su elutoast arvestatava pinna enda alla võtavad. Ka pead sa iga kord muretsevale emale aru andma, et sul on asi kontrolli all. Igal juhul tuleb sul leida endale mingi muu hoiustamiskoht ja 1,5 ruuduse boksi saab endale ühe keskmise Tupperware kausi hinnaga kuu eest. Hinnad sõltuvad sellest, kui suurt ruumi sa endale vajad. 1,5 ruutu ongi umbes sama suur, kui keskmise paneelika keldriruum. Suurim, 17 ruutu on selline, kus mõni hoiab enda hobiautot, sest see on piisavalt suur ja sel on eraldi tõstukuksega sissepääs.

Ettevõtted, kes vajavad väikest laopinda, kasutavad Alevi hoiuladu minilaona või panipaigana. Kes vajavad suuremad ladu, võtavad suurema pinnaga ja eraldi sissepääsuga, et saaks autoga otse tõstukukse ette tagurdada. Näiteks ma tean kohe, kes minilao võimalusest kinni haarab, on mu sõbranna, kes töötab ravimiesitlejana Lõuna-Eesti piirkonnas ja tal on terve auto pagass ja tagaiste ning kodus külalistetuba firmanänni täis. Tal pole lihtsalt seda kusagil hoida. Ideaalne variant hoida seda puhtas, ventileeritud ja kuivas panipaigas.

Ma väga loodan, et see postitus lahendas kellegi probleemi ära. Või vähendas muret, sest aeg-ajalt on meil vaja sellist hoiustamisala, aga kust sa seda võtad? Nüüd on see Alevi hoiulaos võimalik. Mäletan, kui Esileedi nõudis, et ma enda elliptilisest trenažöörist lahti saaks, sest selle ainus funktsioon peale esmast vaimustust oli hoida pesu, mida Esileedi sinna peale kuivama asetas. Kuid see on selline asi, kus sa ei taha tõele näkku vaadata, sest sa ju hakkad seda varsti taas kasutama ja nii sa korrutad seda endale aastaid ja aastaid ning tolmukord masinal aina suureneb ja suureneb. Lõpuks pidin sellest ähvarduse saatel lahti saama ja mõelge kui hea mul oleks olnud, kui ma oleks selle kusagile sellisesse kohta ära peita saanud, et see siis umbes 20 aasta pärast tuppa tagasi lohistada ja Esileedile parastavalt näpuga näidata ning hüüda „HAHAAA, ma ju ütlesin, et seda läheb taas vaja!“

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…