Kui laps teeb midagi täiesti ootamatut

Postitust toetab Bosch

Ma annan teile ühe nipi koristamise kohta. Kui tuba on täiesti sassis ja selline tunne, et kellelgi oleks seal justkui granaat plahvatanud, siis istuge diivanile, võtke suur diivanipadi, pange see endale näo ette ja öelge vaikselt, kui tõsise häälega: “Sim-salabim, kõik asjad nüüd mingu oma kohale!” ja võta hästi aeglaselt padi enda silmade eest ära ja näe….. kuidas mitte miski pole muutunud. Pole midagi teha, kui tuba vajab koristamist, siis ei aita muu, kui koristada. Ja kui keegi proovib seda nippi, siis jagage tulemusi ka. See on tõepoolest nipp, aga paraku mitte eriti hea.

Tolmuimemismaailma suurim üllataja

Paar kuud tagasi kirjutasin ma, kuidas lisaks robotile ja voolikuga tolmuimejale, on meil nüüd peres ka Bosch Flexxo varstolmuimeja ja ma annan kuni aasta lõpuni aru, kuidas see meie peres endale kohta leidmas on. Kui meil on varem olnud varstolmuimejad, siis paari kuuga on see alati meil selgeks saanud, et meie peres sel kohta ei ole ja ongi nukralt kusagile köögi nurka seisma jäänud. Sest tavaliselt on neil olnud olematud akukestvused lastes keskmiselt seda kasutada maksimaalselt 10-12 minutit. Mida sa jõuad ära teha 12 minutiga? Arvestades kolme laastajat, kes meil siin priileiva peal elavad, siis igaüks neist suudab tunnis toota vähemalt kümne minuti koristamise jagu prahti. Ja teiseks on nende tolmarite tõmbevõimsus sageli täiesti olematu. Kui ma suuga mööda põrandat tolmu sisse hingaks, teeks ma sageli paremat tööd.

Bosch Flexxot saab käänata ja väänata

Bosch on need hirmud meil õnneks tühistanud. Aku teeb tööd kindlasti üle poole tunni. Ma ei ole kahjuks mõõtnud, sest mul oleks väga raske naabritele seletada, miks ma maja ees stopperi ja undava tolmuimejaga aega veedan ja toas ei saaks ma seda teha, sest tavaliselt peale paari minutit imemist tuleb keegi nutuse näoga kurtma, et ta ei kuule telekast Väikese Printsessi multikat. Ja teiseks suudab ta imehästi põrandaloleva puru endasse tõmmata. Ma ei võrdleks selle võimsust tavalise tolmuimejaga, mis meil on, sest see teine on tõesti võimas. Muide, nii võimas, et müügimehed armastavad neid tolmuimejaid müües teha trikki, et näidata selle imemisvõimsust, panevad nad masina tööle, käe õhuvõtu avale ja puhtalt tekkinud vaakumiga masina maast üles tõsta. Seega neid pole mõtet võrrelda.

Boschi varstolmuimeja kõige paremat rakendust ma näeks selle igapäevase kasutusena. See on sul kogu aeg olemas. Sa ei pea oma tolmuimejat kokku panema, juhet vedama, et põrandalt peotäis tatart ära koristada. Ma muide tegin just tatraga näidisvideo, kuidas Bosch sellega hakkama saab. Juhtus aga üks apsakas. Ma unustasin Esileedit hoiatada enda plaanist. Astus kööki ja mina valasin demonstratiivselt põrandale terve hulga tatart. Oleks te ta nägu näinud. Segu vihast ja solvumisest. “Miks sa nii tegid?!” küsis ta käed puusas. “Et sa koristada saaksid” selgitasin talle. Mul läks hetk aega, et taibata, et ma ei täpsustanud, et see on video jaoks. Lõpuks seletasin, aga ta podises mu peale veel jupp aega.

Tatra fopaa

Fotograafidelt küsitakse sageli, et missugune on parim fotokas, et saada parimaid pilte ja nende vastus on pea alati: see, mis sul kaasas on. Kui sul on suur kobakas fotoaparaat, siis tõenäoliselt ei ole see sul alati kaasas ja sa teed enda pildid peamiselt telefoniga. Sama põhimõte kehtib meil ka tolmuimejaga, kui koristamine ei ole võimalikult mugav, siis ka tulemus on vastav ja vahel (loe: sageli) jääbki koristamata, et keegi usin ja virk viitsiks tolmuimeja kokku panna ja kohale veeretada. 

Bosch muutis seda olukorda kardinaalselt. Siia ka üks näide. Oli üks rahulik filmiõhtu ja me vaatasime telerist vist laupäevast multifilmi Megameel (Noorsand täiesti vaimustus sellest ja tänaseks vaadanud seda oma viis korda) ja Piiga oli toimetamas, et puru täis kausike kööki viia. Kes iganes Piigaga kursis on, teab, et ei ole suuremat pillajat ja maha-ajajat, kui tema ja loomulikult suutis ta vaid paar sammu astuda, kui kausike puruga põrandale maandus. Silmad märjad seisis kurb Piiga, sest ta ju nii üritas hoolikalt kausikese köögini toimetada, aga haare oli vale ja liiga palju asju käes. Samal ajal, kui ma tegelesin loengu pidamisega, et alati võib ka kaks korda käia, kui palju asju on, oli Vennas ilma ühtegi sõna vahetamata köögi nurgast Boschi varstolmuimeja toonud ja juba ta koristas põrandat.  Piigast möödudes tegi talle ka pai ja Piigale pole maailmas armsamat žesti kui lohutav pai venna poolt.

Me vaatasime Esileediga vaid teineteisele imestunult otsa, et uskumatu, et Vennas ei vajanud mingit palumist, ega lahenduse välja pakkumist, vaid võttis initsiatiivi enda kätte ja minutiga oli põrand puhas ja kõigil tuju positiivne. Vahel teevad lapsed sedavõrd ootamatuid asju, mida neilt isegi oodata ei oskaks. Mõni võib mõelda, et see on täiesti tavaline asi lapse poolt. Seni pole olnud. Eriti, kui asi puudutab Vennast ja koristamist.

Loo moraal – parim tolmuimeja on see, mis leiab kasutust. Selleks peab see olema mugav ja efektiivne ning Bosch Flexxo on mõlemat. Sama on auto koristamisega- palju lihtsam on Bosch Flexxost nupule vajutusega käsitolmuimeja tekitada ja autot kraamima minna, kui suur mürakas kohale veeretada ja siis ei-tea-kust veel voolu otsida. Tundub, et see jääb meile pikemaks ajaks. 

Kuidas teil? Mis oli viimati see positiivne asi, mida te laps teie silmis täiesti ootamatult tegi?

Minu esimene tutvus Bosch Flexxoga on kirjas SIIN.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…