Sitast saia nüüd ja kohe!

Mu IT-mees on minuga veidi hädas. Alati, kui ma midagi tahan, tahan ma seda kohe. Kui ta küsib mult, et mis ajaks ma seda väljakäidud ideed realiseerinuna näha tahaks, siis ma ei saa isegi küsimusest aru, sest minu ilusas maailmas on ta minu IT-mees ja ta istub arvuti taga vaid sellepärast, et ta ootab, millal ma tal midagi uut palun teha. Kui ta aga ütleb mulle, et ta saab selle ette võtta näiteks järgmise nädala teises pooles, siis on oht, et mu entusiasm on selleks ajaks ammu üle läinud ja siis ma isegi ei tea enam, kas ma seda enam tahan.

Kuid see ei ole nii vaid IT asjadega, vaid kõigega. Ma tahan asju nüüd ja kohe ning kõige hullem asi, mis juhtuda võiks, on ootamine. Möödunud aastal juhtus selline asi, et mu vanatädi ei tulnud enam üksi elamisega toime. Ta on väga vapper ja tubli, kuid keemiaravi pea 90 aastasena, mille ta soovis läbi teha, ravis ta küll vähist terveks, kuid võttis talt nägemise. Vaikselt hakkas kaduma ka mälu ja reaalsustaju. Meil ei olnud valikut, kui leida talle koht, kus talle vajalik tugi on ööpäevaringselt olemas ja seega jäi tema kodu, kus ta suure osa oma elust elanud oli, tühjaks.

Selge oli see, et tagasi ta enam sinna ei lähe. See tähendas aga otsustamist, et mida sellega edasi teha? Kas müüa või mitte? Kas remontida põhjalikult, või pealiskaudselt? Mul polnud küll mingeid rahalisi huve, aga kõik arvavad, et kuna ma räägin nii palju, siis äkki ma ka tean ilgelt palju. Ei tea, aga appi ma oma sugulasele nõu ja jõuga läksin, sest siiski suguvõsa. Võtsime pakkumisi mitmelt erinevalt kinnisvarafirmalt ja kõik nimed olid Tartus suured tegijad ning valdkonnas kõigile tuntud ja oleks oodanud, et sellisel väikesel turul on ka pakkumised sarnased. Võta näpust. Kui esimene korteri üle vaatas ja enda kontoris põhjaliku kalkulatsiooni tegi, ütles, et selles seisukorras korteri hind selles kohas on kuni 20 000. Et kui ma kohe täna otsustan, siis ta sebib mulle selle maksimumi, ehk 20 000 välja. Kuna mul ei ole aimugi kinnisvarahindadest, siis mõtlesin, et isiklik tuttav ju ka, äkki teebki siis ära. Kuid otsustasin ka teise tuttava poole pöörduda ning peale päevast mõtlemist tuli pakkumine lauale, et selles seisukorras korteri eest, on ta nõus maksma täpselt kaks korda rohkem kui eelmine!!! Mis ma tahan öelda, on see, et võtke alati mitu pakkumist. Isegi, kui te täielikult usaldate.

Kuid peale pikka kaalumist, otsustas ta mitte müüa. Esiteks polnud selle rahaga mingit plaani ja see kuluks lihtsalt ära ning teiseks on vanatädi ju elus ning kuigi ta ei tuleks sinna kunagi tagasi, siis äkki oleks see liialt kiirustatud. Pealegi on mitmeid sugulasi, kes Tartus käivad ja kel oleks tarvis peatuda paariks päevaks või nädalaks. Või kui siiski soovida hakata seda tudengitele välja üürima, siis on ka see võimalus alati olemas. Oleks nagu isiklik pesnionisammas tal, kui kunagi sinna peaks jõudma.

Otsustasime, et me teeme selle korda ja kui teha, siis nii nagu endale teeks, ehk korralikult. Kuid kumbki meist ei ole eriti osav ehitusmees. Kui ma kunagi enda vanaema korterit remontisin, kasutasin ma ühte Rakvere firmat, millel nimeks Renovatsioon OÜ. Kuna nad teevad töid üle Eesti, siis miks mitte ka meil? Ma ei jõua nende suhtumist ja asjalikkust ära kiita. Firma juht Andre on üks oma ala parimaid professionaale, kellega mul on olnud au kokku puutuda. Oleme peale vanaema korteri remonti ka suhtlema jäänud ja mõtlesin, et kui ma olin eelmise korteriga nii rahul, siis ole meheks, tule tee mu sugulase korter ka korda! Pole muret, aga septembris. 

Ma saan aru, et ma kirjutasin talle juulis, mis on ehitusmeeste hooaja tipphetk, aga mul on kohe vaja! Uurisin alternatiivseid pakkujaid ning sain ka pakkumisi seinast seina ja ometi soovid olid kõigile sarnased. Ka eelmise korteri remondi puhul kogesin sama ja lõpuks võtsingi Renovatsioon OÜ, mis jäi lihtsalt oma pakkumisega kusagile sinna keskele ning otsustasin nende kasuks seetõttu, et Andre, kelle firma see on, tekitas minus hetkega tunde, et ma tahan selle töö neile usaldada. Tegime ka nüüd otsuse, et tegelikult meil ju ei põle, ma küll tahan nüüd ja kohe, aga tegelikult pole sellega kiiret ning küsisime ka neilt pakkumise ja nagu möödunudki korral, jäi see samamoodi teiste pakkumistega võrreldes sinna keskele ning otsustasime taas nemad palgata, sest eelmisel korral oli ju nii hea kogemus.

Kõik, mis sellele järgnes oli taas suurepärane. Neil on endil nii palju kogemusi, et sellest hetkest, kui nad sisse astusid, kuni hetkeni, kui nad valmis said, tuli meil sekkuda minimaalselt. Lihtsalt selleks, et mingeid värvivalikuid teha. Korter võeti algosadeks lahti ja põrandast laeni sai kõik vana asendatud uuega. Ma nüüd ei mäleta, aga vist peeti isegi tähtaegadest peaaegu kinni, mis on ehitustööde juures alati boonus. Ma vähemalt ei mäleta, et meil oleks sellega mingeid probleeme olnud.

Ma jagan teiega ka pilte vanast vs uuest. Korter ei ole suur. Ühetoaline ja 26,8 ruutu, kuid poole sajandiga jõuab sinna koguneda omajagu. Seal polnud vist kordagi kunagi remonti tehtud ja eks ta nägi ka selline välja, kui mööbel sai eest tõstetud. Kuid tegelikult ei ole selleks ka poolt sajandit tarvis. Meil on juba praegu kordades rohkem pahna, kui mu vanatädil elujooksul koguneda jõudis. Meil on ka palju suurem elamine ja rohkelt panipaiku ja see loomulikult soodustab.

See postitus ei ole kuidagi koostööna valminud ja ma ei tea, kas nad mu reklaami vajavadki, sest head tööd tegevaid ehitusinimesi on alati vaja. Kuid kui teil on tarvis ehitus- või remonditöid teha ja te otsite kvaliteetset tegijat, kellega on lihtne ja hea suhelda, kes ei eelda, et teil on ehitusalane doktorikraad, vaid hoiab teid kogu aeg progressiga ja tegemistega kursis, siis ma julgen väga soovitada Renovatsioon OÜd. Lisaks on firmajuht Andrel ka kaksikud ja ta naine loeb blogi, mis näitab juba sellega, et tegemist on minu tüüpi inimestega! Ja kui te küsite talt pakkumist või võtate temaga ühendust, siis öelge, et Henry blogi kaudu, siis on talle ka hea kinnitus, et tegemist on toredate inimestega 🙂

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…