Nüüd ma tean, miks Esileedi pesumajanduse vabatahtlikult enda kanda on võtnud!

Postitus ilmus koostöös Boschiga

Möödunud aasta novembris potsatas meile uus pesumasin. Tema eelkäija oli 11 aastat vapralt vastu pidanud ja peale meeleheitlikke päästmiskatseid otsustasime tal minna lasta ja koos veedetud aeg andis kindla veendumuse, et ka uus masin saab olema kaheksanda seeria Bosch. Lihtsalt selle uus versioon.

Nüüd oleme me seda kuus kuud proovile pannud ja Boschi esindaja uuris meilt, et kuidas me rahul oleme ja kas meie ootused sellele on end õigustanud. Selle selgitamiseks oleks kõige parem kujutada end istumas mugavas autos. Su iste on mõnus, rool mugav, kõik on suurepärane. Ja siis sa istud ühel päeval uude autosse ja see on nii vinge, et sa mõtled hirmuga, et varsti pead sa ju sellest uuest välja minema ja oma vanasse parsasse tagasi istuma. Su vana küll tundus mõnus, aga selle hetkeni, kui sa proovisid selle uut versiooni ning need kaks on võrreldamatud. Täpselt selline tunne on uut Boschi kasutades. Vana oli väga hea masin, aga selle 11 aastaga on Boschi tootearendus teinud sellist  tänuväärset tööd, et uuega võrreldes tundub vana eriti vana.

Meie masinal läheb isegi valgustus trumlis põlema, et sa ühtegi sokki sisse ei unustaks

Levinud on ütlus, et ma ei ole piisavalat rikas, et osta odavaid asju. See on meie moto kodumasinate asjus alati olnud. Kui ma lähen tehnikapoodi enda väljavalitud müügimehi piinama, siis ma ei lähe kunagi ostma odavaimat mudelit, vaid ma lähen ostma tippmudelit ja loodan, et mul õnnestub hinnast võimalikult palju kaubelda. Enamjaolt see mul õnnestub. Kui ei õnnestu… ka siis ei jää see mul ostmata. Siis ma lihtsalt mängin õnnetukest ja loodan, et äkki ta ikka ukse peal annab pool raha tagasi. Siiani pole see taktika end eriti õigustanud.

Miks see Bosch i-Dos siis on kodupesumasinate tippmudel? Esiteks see mugavus, mis sellega kaasneb. Ma panen musta pesu korvi ja järgmisel päeval leian ma selle sama pesu puhtana riiulist. Ok, tõenäoliselt on selles protsessis ka Esileedil mingi roll ja sellepärast ehk ei ole mina õige mees rääkima masina headusest. Küsisin siis hoopis Esileedi käest, kas me oleme masinaga rahul? Esileedi läks silmnähtavalt elevile (pesu pesemine on puhtalt tema maailm olnud) ja teatas, et tal ei ole selle poole aasta jooksul olnud mitte ühtegi etteheidet. See pidi olema kõige vaiksem masin maailmas. Kui vana masina puhul tuli tsentrifuugi käivitumisel teises toas teler kõvemaks panna, siis antud masina puhul võid sa olla paari meetri kaugusel ja sa ei tea, kas masin töötab, või on lõpetanud. Sa pead füüsiliselt oma silmaga vaatama ja veenduma.

Teiseks on see ülimalt vee- ja pesuainesäästlik (rääkimata elektrist). Masinal on sisse ehitatud kaal ja sa näed reaalajas mitu kilo pesu sa sisse oled pannud. Eelmise masinaga läkski ükskord kehvasti, kui pesu kaal oli arvatavasti üle lubatu ja hiljem tuli mul Youtubes tunde veeta, et läbi vaadata 1000000 videot, mis õpetasid, kuidas erinevatel mudelitel uksi lahti saada, kui uks lahti ei tule. Antud masinal ei ole hirmu, et sa selle üle koormad, sest sa näed display peal täpselt mitu kilo riided sees on. See info aga ei ole vajalik vaid pesijale, vaid masinale endale, sest sellest lähtuvalt kalkuleerib masin, kui palju doseerida pesuainet ja kui palju vajab pesemine vett. Selleks tuleb vaid kallata vedelat pesuainet doseerijasse ja masin annab ise tulukesega märku, kui seda  kunagi lisada tuleks, aga ühe valamisega peaks läbi saama oma 20 pesukorda!

Bosch i-Dosil on hulk nutikaid programme, mille vahel valida. See on see, kus mina tavaliselt hätta jään ja Esileedile helistan. Ehk siis ainus asi, mida mina tegema pean, kui Esileedit kodus ei ole, viskama must pesu sisse, valima programmi, uks kinni ja stardinupu vajutus. Ma vahel kahtlustan, et sellepärast ta pesumajanduse enda peale nii vabatahtlikult võtnud ongi, et see on muudetud nii kuramuse lihtsaks.

Kui ma varem oleks programmi nõu küsinud esileedilt, siis ka selle küsimise vaeva on Bosch elimineerinud, sest kui on üks kodumasin, mille puhul ei oskaks oodata, et sellega saab wifi võrku minna, siis võiks olla see pesumasin. Kuid täpselt seda see teeb. Sul tuleb telefoni tõmmata Home Connect äpp ja sa saad valida täpselt selle programmi, mida sa vajad. Muide, ka masina käivitamine käib äpi kaudu. Samuti saad reaalajas vaadata, millega masin hetkel tegeleb ja kaua aega programmi lõpuni on. Ka see on vajalik, sest ma kipun alati unustama, kui Esileedi on mul palunud riided kuivatisse viia, kui masin seisma jääb.

Esileedi palus eraldi välja tuua, et masinal on väga hea käsipesuprogramm. Kui te olete riiete hooldussiltidel vaadanud juhiseid, siis sageli on hoiatus, et tohib pesta ainult käsitsi. Mitte selle masinaga! Esileedi tõi näiteks, et üks õrnemaid riideesemeid on näiteks rinnahoidjad ja paljud ei julge neid masinasse panna. Ka need lähevad pesukotis käsipesuprogrammiga pessu ja tänu õrnale tegutsemisele on need tsükli lõpuks puhtad ja terved.

Pesumasina ost on suur asi ja me tahaksime olla kindlad, et saame oma raha eest maksimaalselt hea asja. No see on see. Pool aastat on piisav pikk aeg, et selle miinused välja tuleks, mis masina juures häirib ja ma tõesti ei oska midagi välja tuua. Tänu sellele, et seda saab äpi kaudu juhtida, ei häiri isegi see, et ma pean vahel ise pesu sisse panema ja välja võtma. Vastupidi, ma olen sama elevil, kui me kunagi lapsepõlves oma esimese puldiga teleka saime. Järgmine kord teen vahekokkuvõtteid augustis. Näis, kui rõõmsad me siis selle üle veel oleme 🙂

Kommentaarid

“Nüüd ma tean, miks Esileedi pesumajanduse vabatahtlikult enda kanda on võtnud!” on saanud 4 vastust

  1. uurin maad ütleb:

    Kas sellele saab ka korraga erinevaid pesuvahendeid sisse panna? Sest ei pese ju 20x järjest sama tüüpi pesu (tume pesu ja teksad, valged, siid ja villane ja tavapesu vajavad kõik erinevat pesuvahendit ju).

    • Henry ütleb:

      jäänvastuse võlgu, aga minu arust on seal mitu lahtrit jah. Esileedi äkki kommenteerib hiljem kui blogilugema satub. Kindlasti on seal selle peale mõeldud

  2. H ütleb:

    Me elame korteris ja seetõttu soetasime just tutika kuivatiga pesumasina (2 in 1). Alguses olime skeptilised, et kas rikub riided ja on valju või saab vaid väikese kogusega hakkma või kas kuivatab. Asjatu mure. Me elame küll kahekesi aga kulutme tohutus koguses riideid (iga päev uued töö- ja trenniriided). Ühe masinatäiega saame näiteks nädala aja tumeda pesu pestud ja kuivatatud. Ca 4 tunniga. Ja vaikselt. Ja samuti annab telefon teada, et riided on kappipanekuks valmis. 😀 Samuti kaalub ja doseerib. Seega näiteks täna hommikul hakkasin kohvrit pakkima ning avastasin et ühed püksid mida reisile kaasa mõtlesin olid mustad. Viskasin masinasse. Ja kuna kogus oli väike siis selle aja peale kui end kasisin ja hommikust sõin oli püksid pestud ja kuivatatud. Imeline!

    • Henry ütleb:

      need on sellised pisikesed mugavused, mida sa ei oska soovidagi ega igatseda, aga kui see sul ükskord on, siis see on suurepärane 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…