Meisterdamisõhtu lõppes tolliametnikuga uksel

Postituse valmimisele oli abiks Maped Eesti

Kui paar aastat tagasi lindude pesakasti ehitatud sai, oli see ilmselgelt liiga suur väljakutse. Saag vänderdas käes, haamer tabas kõike muud, kui naela, trell leidis rakendust püssina, millega traadil istuvaid vareseid sihtida ning kokku tuligi pesakast, kuhu ükski endast lugupidav lind elama ei asuks. Teise pesakasti ehitamise jaoks kutsusin lapsed ka appi. Ühesaõnaga oli see liiga suur amps ja ainus, kes sellest rõõmu tundis, olin mina ja kuigi me tegime seda tinglikult koos, siis need kõvera silmaga lauajupid lõikasin ja panin kokku suuremalt jaolt mina ise. Laste jaoks oli sel hetkel vaid pintsel see tööriist, millega vilunult pesakasti kaeti, et see päris esimesel aastal puu otsast alla ei mädaneks.

Seega tugev külg maalimine ja nõrk külg – kõik muu. Sel korral aga meisterdasime asju, mis oli täpselt õige raskusega ja te teate ehk isegi, kui oluline on lastele teha asju vanemaga koos ja samas teha miski algusest lõpuni ise valmis. Maped Eesti pani meile posti kolm meisterdamiskomplekti, mis täitsid meil ühe mõnusaima õhtupooliku, mida ma lähiajast mäletan. Kõik kolm olid entusiasmiga asja kallal, mis on samuti harv nähe, sest kui midagi meisterdame, siis ma valin seda sageli endast lähtuvalt ja lapsed kaotavad paari minuti möödudes huvi. Mitte sel korral!

Noorsand sai komplekti, milles oli sees kõik vajalik, et luua päriselt toimiv rahakassa. Alates kõikidest vildikatest ja lõpetades ehitusmaterjalidega. Noorsand, kelle käeline tegevus ei ole kunagi olnud esmaklassiline, istus keskendunult ja ei lõpetanud enne, kui rahakassa koos ja värvitud. Sain natuke korrigeerida, kuidas midagi mugavamalt valmistada ja valmis ta saigi. Seisab see kassa uhkelt nüüd riiulil ja Noorsand nuiab sente iga kord, kui ma välisuksest sisse astun. Isegi kui lihtsalt maja ees seisvasse konteinerisse prügi viin. Kuid ma olen ametlikult senditu ja Noorsand nagu rahaboss ukse peal tolliametniku etendamas.

Piiga komplektis oli salapärane 2D pilt veealusest maailmast. Talle sobivaim variant, sest kui ma peaks peres valima kõige kirglikuma värvija ja joonistaja, oleks see ilma konkursita Piiga. Ta värviks kõike, mis lubatud on ja selles komplektis oli värvimist korraga. Pakendis olid värvipliiatsid ja kõik vajalik, et üks kunstiteos valmis saada. Keel hammaste vahel oli ülipüüdlik Piiga värvimas algul enda pliiatsitega ja peagi ärastas ka Noorsandi pakis olnud vildikad, et pildile vajalikku vunki juurde anda. Kogu selle aja, mis Piiga ja Noorsand koos istusid  ja asjatasid, ei tülitsenud nad mitte kordagi, mis on samuti saavutus omaette.

Kolmandas komplektis oli peoatribuutika. Õigemini maskiballi oma. Huuled, vuntsid, kaabu ja miski veel olid valmis lõigatud kujunditena ja Vennasel laskus ülesanne need säravate ruudukestega ära kaunistada. Hästi palju näputööd ja rahutu Vennas istus laua taga ja vaikselt noppis ruudukesi ruut ruudu järel, et need siis kujunditele kleepida. Harvaesinev vaatepilt.

Minu ülesandeks oli passiivne järelvalve, sest ma oleks võinud neile karbid kätte anda, aga kõik nad hindavad mu suurepärast seltskonda ning see, et ma kaasa lõin, oli kindlasti üheks faktoriks, miks neil silmad särasid. Ma pean ütlema, et see Esileedi seljavigastus ei olegi eriti halb asi olnud. Kui ma varem veetsin lõviosa päevast ekraani taga, siis nüüd olen ma pea hommikust õhtuni laste seltskonnas ja taoline meisterdamine liitis meid vägagi. Veel tänagi arutasime Esileediga, et küll on toredad asjad kokku pandud, sest rõõm pole vaid tegemisest, vaid sa saad reaalselt kasutatavad asjad – praktiline rahakassa, kena ruumiline pilt riiulil ja pulga otsas vurrud/huuled/ kaabu, kui tarvis anonüümseks jääda.

Praegu, kus lapsed koju jäänud ja ei soovi last päevaks ekraani taha panna, siis ma arvan, et suurepärane leid. Peenmotoorika ja loovus saavad korralikku vatti. Müügil need Apollos, Kaubamajas ja Selverites (Kadaka, Järve, Peetri, Viimsi, Veeriku (Tartu)) või osta need lihtsalt Skizze e-poest (LINK). Loodan, et teil tuleb meisterdamine sama meeleolukas kui meil.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…