Esileedi: stressitaluvusest ja ärevuse vältimisest

Eelmisel korral tutvustasin teile sellist teraapiavormi nagu MER Biofeedback® teraapia (meie käisime Tartus Lifekeskuses  www.lifekeskus.ee Alice´i juures) ja rääkisin meie esmamuljetest ja kogemusest siin: https://amidahenryteeb.eu/2024/01/22/esileedi-jagab-teraapiakogemust/

Minu viimasest seansist (kokku käisin neljal korral) on nüüdseks möödas 6 kuud ja minu kogemus on olnud ainult positiivne. Ka pärast 6 kuud on püsima jäänud vaikusetunne peas. Enam pole koguaeg mustmiljon mõtet ja dialoogi peas ringikäimas. Ärevus on tuntavalt madalamal, kui see oli enne biofeedback teraapiaga alustamist. Tunnen, et olen emotsionaalselt tasakaalukam ja rahulikum. Usun siiralt, et see oli mulle ka suurepäraseks ettevalmistuseks ja toetuseks, et tuleksin toime nende kuude jooksul, kui Henry haiglas oli ja nende kogemuste läbimiseks, mida sellel ajavahemikul saime.

Samas on nende viimase kuue kuuga kuidagi uusi nn kihte minus esile tulnud, mille üle olen pidanud mõtisklema ja üleskerkinud tunnetega tegelema. Aga need pole mind sügavale masendusse viinud ja olen suutnud justkui vajalikud teemad ära protsessida.

Tunnen, et see on aidanud mul ka hakkama saada ärevate aegadega – Piigal palju tantsuvõistluseid/esinemisi, Noorsandi kooli minemise ettevalmistused (erinevate spetsialistidega kohtumised ja igasugu hindamised, et pakkuda talle sügisest just talle vajalikku õpiabi ja et tal läheks kooli sisseelamine võimalikult leebelt ja kergusega) ja Henry raske haigestumine ja haiglaravi ja sellest tulenevad mured ja pinged. Stressitaluvus on mul ka oluliselt paranenud. Noorsand ka ikka räägib igatsusega, et “Emme, millal me jälle Alice´i juurde läheme, et nii mõnus oli alati pärast seda”.

Henry jällegi ütleb, et tema suurt erinevust ei märganud, peale selle, et kohe peale teraapiat ta mingi aeg tundis, et on rõõmsameelsem. Sama ütles ka üks mu sõbrannadest, et esimesel korral tundis kõige suuremat efekti, teistel kordadel enam nii suurt muutust ei täheldanud.

Samas küsisin kevadel oma ühelt teiselt sõbrannalt (asub oma eluga väga keerulises kohas), kes on kolm korda Lifekeskuses biofeedback teraapias käinud, et kuidas tema rahul on ja toon siia välja tema vastuse mulle: “Esimene kord oli selline efekt, et mul võttis sundmõtted paariks nädalaks ära. Oli täiega hea olla. Asemel oli muusika, st hakkasid laulud mängima nende asemel. Teine kord nii suurt efekti ei olnud, aga kergem oli olla ikka. Viimane, kolmas oli täiega vau ja kestab siiani. Ehk siis ta võttis miskit piire ja piiranguid maha. Tunne oli nagu tahaks lennata, et kõik on võimalik. Sellist vabaduse ja lihtsa rõõmu tunnet pole kunagi tundnud, eufooria. Ma olen rahul, mega rahul. Kui keegi räägib, et on soolapuhumine, siis las tema jaoks see olla. Mina olen saanud väga palju abi, mul on kergem olla, see ongi ju eesmärk. On olnud väga-väga raske alates sügisest. Nüüd pärast seda teraapiat ja ehk ka kevade tulek on andnud positiivse olemise. Tagasi on lootus ja usk, et elu läheb paremaks!”.

Nagu näha on kogemusi erinevaid, aga selge on ka see, et proovida igal juhul tasub, sest võita on päris palju. Mina ise igal juhul unistan, et mul õnnestub raha koguda ja siis veel ise minna ja ka lapsed veel viia.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Minu valik oleks

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Kõige lihtsam tomati püreesupp

    Postituse valmimisele aitas kaasa Bosch VitalPower Ma ei tea, miks, aga supp on meie toidulaual tõsine vaeslaps. Ma armastan tegelikult suppe, aga miskipärast satun ma neid tegema üliharva….

  • Olnust, trollist, plaanidest

    Kui sa jälgid meie tegemisi, siis sa tead, et ma ei ole vähem blogima hakanud. Lihtsalt kuidagi oli mugavam blogiga FB-sse kolida. Ma ei oska isegi seletada miks,…

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…