Mu ajupestud lapsed…

Mõni nädal tagasi ütles TV3 ilmaneiu mingi vanarahvatarkuse, et kui selleks kuupäevaks puud veel lehtedes on, siis on oodata pikka ja sooja sügist. Mitte ainult ei olnud siis puud lehtedes, vaid need olid kõik veel rohelised…. ja siis algas see jama, mis praegugi õues toimub. Tõenäoliselt lendleb see ilmapiiga kusagil paneelmajade vahel tormi käes ja sajatab vanarahvast.. Ilmselgelt ei ole meil pikka ja sooja sügist. Kaamos hakkab pihta ja nüüd tuleb see lihtsalt üle elada.

Kuidas teil läinud on? BSH raamat on tellitud? Tanel Jäppineni raamatu eeltellimus on tehtud? Kõik lasevad igal pool raamatuid välja ja siis olen mina, kes ma jooksen enda kohustuste eest ära. Mitte väga kaugele, sest ma saan vähemalt korra paari päeva tagant kirju, millel on ainult üks ja sama sisu: „Kus raamat on?!?!“. Tahan öelda, et aitäh selle eest! Te ei lase mul seda tahaplaanile lükata ja hoiate mind varvastel.

Esmaspäeval on muide kaksikute sünnipäev. Saavad juba kaheksa. Täiesti pekkis. Kunagi joogise peaga vist lubasin, et kui nad kaheksa saavad, saavad nad endale päris omad telefonid. Ja päev on kohe kohal ja mul ongi nüüd valida, kas me soetame neile telefonid ja imeme ülejäänud kuu näppu, või … ma kaalun siin justkui oleks mul mingi teine võimalus. Nad on sellest non-stop rääkinud juba eelmise aasta jõuludest. Vahepeal vaatasid nad liiga palju juutuubi ja Vennas teatas, et tema tahab ainult iPhonet. Küsisin miks ja ega ta head vastust anda ei osanud. Lihtsalt tahab. Siis nad tahtsid Prime spordijooki ja Nike sokke. See on ikka päris räige, kuidas brändid pommitavad väikeseid ajusid, et nad ihaldaksid midagi ja ei oskaks seletada ka, miks nad seda just tahavad. Nike sokid said ostetud, aga õnneks iPhone soovi saime eemale toimetatud.

Prime saime ka süsteemist välja. Koduekstra on selle endale sortimenti võtnud ja müüb seda megakallist jooki hinnaga 5 eurot pudel. Oma taskurahast nad selle peale pikka pikka pikka lunimist endale said ja proovisid ära ning avastasid, et see on kohutav. Keegi lõpuni seda juua ei suutnud ja sellega on ühel pool. Nii avŕvasin vähemasti mina. Kuu aega on möödas ja juba räägivad taas, et tahaks ikka korra veel seda, sest roheline jäi proovimata, sest külmana pidavat see parem olema ja igast muud õigustused, miks neil seda nii vaja on. Brrrrrr….

Aga iga sügis ma tunnen, kuidas see päikesepuudus mind mõjutab. Kõik uudised tunduvad masendavamad (mitte, et nad seda ei oleks). Venemaa, Iisrael, gaasitrassi hävitamine, automaks. Nii palju nõmedaid asju juhtub maailmas ja just nüüd kui ilm nii nõme on. Praegune aeg võiks olla see, kus inimesed näevad just natuke rohkem vaeva, et elu helgem tunduks.

Minul on näiteks lastega üks saladus, mis nende olemise maru helgeks iga kord teeb. Ma olen igale lapsele usaldanud saladuse, mida nad kellelegi välja ei räägi – seda, et just tema on minu kõige lemmikum laps peres. Täna õhtul oli Noorsand uinumas ja mul käivad lastega aeg-ajalt heldimushood läbi, kus ma tahan neile midagi ilusat ja julgustavat öelda ning teatasin, et ta on mu kõige lemmikum poeg. „Hoh!“ tegi noorsand üllatunult rõõmsa hüüde ning virgus. „Seda on küll tore teada, et mina su lemmik olen!“ Leppisime kokku, et see jääb meie vahele, sest muidu muutuksid teised lapsed kurvaks. Teise kahega on mul täpselt sama kokkulepe.

Ja ma ei valeta! Nad kõik on mul esikohal. Noorsand sellepärast, et ta jääb alati mu esimeseks lapseks. Pojaks, kes avas mulle uue maailma. Piiga, sest ta on mu ainus tütar ja kõige heatahtlikum inimene maailmas. Ja Vennas, sest ta meenutab mulle kõige rohkem mind. Ta on täpselt sama intensiivne ja ülemeelik nagu mina olen. Parim noh. Enamus ajast muidugi ajab närvi, aga neil harvadel hetkedel, kui ta mu piire ei kompa, on ta suurepärane!

Kommentaarid

“Mu ajupestud lapsed…” on saanud ühe vastuse

  1. Reelika ütleb:

    Guugeldasin praegu, mis see Prime jook on 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…