Kui haigelt võib lapse lasteaeda viia?

Koroonavärk on pannud tõelise põntsu sellele, mida meie pere sõna all “tervis” mõistab. Esileedi on eriline foobik. Nii kui keegi köhatab, tormab tema stuudiumisse (on vist selline sait?) ja tühistab lasteaiad järgmiseks viieks kuuks. On vist Stuudium, eks? Esileedi räägib alatasa, et ma peaks endale ka sinna kasutaja tegema, aga ega ma loll ei ole. Siis hakkab Esileedi järgmisena eeldama, et kuna mul on kasutaja, siis ma käin seal regulaarselt lugemas ja end kursis hoidmas. Ei, lihtsalt ei. Mul on niigi asju, mille eest vastutada. Hakka nüüd laste hariduse pärast ka veel muretsema.

Kuid tervisest rääkides, siis meie lapsed on pandeemia-eelsete standardite kohaselt absoluutselt terved. Nad küll nuuskavad, kuid ninad ei jookse ja tunnevad end igas mõttes absoluutselt hästi. Aga, noh, nuuskavad ju. Seega hoiame me neid nädalakese kodus, kuni ninad on nii kuivad, et sealt tuleks tolmu võtta ja siis hoiame veel kaks päeva, et lihtsalt kindel olla.

Loomulikult lapsed naudivad seda, kui soojast voodist väljakupatamise asemel saavad nad seal lebotada nii kaua, kui nad päevale vastu on valmis astuma, võivad poole päevani pidžaamades tuiata ja kusagile minema ei pea. Kuid kolm last kodus tähendab ka pidevat sõda ja tänitamise talumist teemal, et kes alustas. Kuna hommikusöök ei paista kellegi lemmik toidukord olevat, siis süüa otsitakse alles, siis kui nälg päriselt kohal on ja eks te teate ise ka, mis juhtub lapse ajuga, kui nälg näpistab- see plahvatab kontrollimatute vihapursete saatel. Ma loodan, et ma ei tee neile karuteenet, kui neid hommikuti sööma sunnin – ma tean, et me peaks kuulama enda keha signaale, aga fank, no ei taha MMA matše, koos pideva plärtsumisega lahendama hakata. Topin selle suukese banaani täis ja las mälub.

Olen arusaanud ka seda, et mu lapsed on lahti hammustanud Esileedi nõrga koha- ütle talle, et sa ei tunne end 150% hästi ja tüüp on kohe kraadiklaaside külmakottidega kohal, sätib sulle kõrgemat peaalust, teeb sibulasokke ja sunnib mind apteegist söetablette tooma, mis meil alatasa otsas on. Mind sa loomulikult ära ei peta, sest mina LEIUTASIN haiguste valetamise, et koju jääda. Ma tegin läbi iga triki, mis mõeldav on. Alates kraadiklaasi soojendamisega radika vahel (ärge pange vastu hõõglambipirni, sest ükskord viskas see palaviku 42 peale ja ma jäin haledalt vahele) ja lõpetades halva enesetunde kurtmisega 72 tundi enne planeeritud popipäeva, et ema näeks, et ma olen niigi kaks päeva vapralt hädisena koolis vastu pidanud- las ma nüüd kolmandal päeval puhkan ja taastan enda tervist. Hello vaba päev!

Vennas kipub igas asjas meenutama mind. Ka tema on osav teeskleja ja eelmisel nädalal kurtis ta peale meie ühist arutelu, et homme lähevad kaksikud lasteaeda, halba enesetunnet. Ma teadsin, et see juhtub juba siis, kui me seda lasteaeda minekut arutlesime. Andis ta ju kohe mõista, et tema minna ei soovi (neile meeldib lasteaias, aga seal ei saa nutiseadmes olla) ja mu süda ütles ette, et keegi hakkab peagi väitma, et tal on paha olla. Poeg, keda sa siin petta üritad! Homme lasteaeda!

Aga ma alahindasin selle noormehe pühendumust. Järgmised 24 tunni jooksul oksendas ta oma 10 korda. Aga mind sa ära ei peta! Müts maha, et sa eesmärgile nii pühendunud oled, aga ma näen sind läbi! Kui järgmisel päeval hakkas oksendama ka Piiga, olid mul väikesed kahtlused tekkinud, et äkki ta siis ikka ei teeskle, sest Piiga on suur lasteaia fänn. Ja kui ühel hetkel puristas vetsus ka Esileedi samal ajal süles olevat kaussi täites, siis mul tekkis isegi paha tunne sisse, et ma Vennast ei uskunud. Samas mina ja Noorsand tundsime end ju kenasti ja mingeid haigusemärke meil ei esinenud. Arvati, et kuna meie sõpradel oli paar päeva varem sama haigus, siis äkki saime selle neilt, kui neil külas käisime. Eks see liigubki kui viia pisikud nakatunud pinnalt suhu. Mul on hea meel tõdeda, et meie peres on vähemalt kaks inimest, kes külas pindu lakkumas ei käi. Aga need ülejäänud kolm…. ok, ma kahe puhul väga ei olegi üllatunud, sest neil on kogu aeg näpp vaheldumisi ninas ja siis suus, aga et Piiga ka…

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…