Piigal tulid jõulud vara

Postitust toetas Maped Eesti

Mina olen veendumusel, et kingitused peaksid minema kindla peale. Kui sa teed oma jahimehest sõbrale kingitust, siis ära kingi talle jahinuga, sest ta on jahimees. Tal on tõenäoliselt viis nuga niigi olemas ja sinu kingitu oleks kuues. Kingi talle midagi, millest tal reaalselt puudus on. Kuidas seda teada, mis puudu? Noh, üks võimalus on küsida. Otse inimeselt või siis tema lähedaselt ja nii on võimalus vältida mõttetut ületootmist ja -tarbimist. Või teine variant- märka. Tea, mis on ta huvid ja mis tal selle huviga seoses olemas on ja mis puudu.

Jõulud on tulemas ja kui sa oled nagu mina, siis pole sul veel aimugi, mida perele kinkida ja kui sa 23-24 detsembri paiku triiki täispargitud kaubanduskeskuse parklas kohta loodad leida, kirud sa end, et miks kurat sa ometi ei õpi ja varakult kinke ära ei osta. Ja siis sa ostad midagi, et oleks ostetud ning valik on samuti kasin, sest poes on alles peamiselt see kraam, mida teised osta ei soovinud. Kuid sel aastal oleme me targemad.

Tänane postitus keskendub peamiselt Piigale, kuna temale on lihtne kingitust leida- kaisukas, mida ma keeldun talle ostmast, sest tal on neid nii palju ja teiseks kuluvad alati ära kõik tarvikud, mis aitavad luua kunsti. Maped Eesti saatis meile kolm asja, millest kõik kolm oleksid Piigale ideaalsed kingitused. Ma tutvustan neid veidi teile ka, sest äkki on teil kodus ka keegi joonistamislembeline, kes läheb pöördesse, kui saab sulle päevas 10 pilti joonistada, mida sul tema terava pilgu all enne minut otsa pühendunult uurida tuleb.

100-osaline joonistuskomplekt. Enne, kui Maped Eesti mulle isegi selle komplekti saatis, kõndisin ma Rimi toidupoes ja silma hakkas väljapanek, kus oli suur joonistustarvikute komplekt, mille juures ma küsisin Esileedilt, et äkki võiks selle jõuluvana kotti osta. Täpsemalt 100-osaline. See sama, mis nüüd ka meil valgeid pabereid ilusaks muudab. Ka neid, kus issi vajalikud aruanded on, on mõnel korral kasutusse läinud. Mul on siis kõik novembrikuu tšekid kas lille-, roosade kleitidega printsessi- või ükssarvikuteemalised. Kuid see pakk joonistustarbeid on tõesti võimas ja kestab pikalt. Seal on nii pliiatseid, vildikaid, rasvapliiatseid, kustukas ja teritaja. (See komplekt on saadaval Kaubamaja Lastemailmas, Apollodes , Juku kauplustes, Babycity&ToyCity, Selverites, Rimides, Skizze poodides).

Aqua Art värvimiskomplekt on põnev juba enda nime pärast. Aqua. See tähendab ju vett. See tähendab, et saab veega plätserdada, mis on alati põnev. Tõepoolest on komplektis pliiatsid, üks veemahutiga pintsel ja mitu tugevapõhjalist pilti, mis tuleb siis ära värvida. Piirjooned on piltidel tehtud ilusa metallikvärviga ja pildid tuleb siis pliiatsiga ära värvida. Tavaliselt, kui pilt on soovitud värvi, siis sellega pidu lõpeb, kuid vett täis pintsliga saab anda kunstile hoopis teise mõõtme. Väike pintsli pigistus ja tekkinud veetilga saad pintsliga üle lasta ja näed, kuidas pliiatsi värv pildil „kokkusulama“ hakkab. Sa saad siis värvitud pildi veega ilusaks ja sujuvaks muuta, hajutada erinevaid värve, kokku segada. Piiga haaras kohe komplekti ja ei tahtnud kuuldagi, et ta peaks mõned pildid ka poistele jätma. „EI! MULLE MEELDIVAD NEED KÕIK JA MA EI SAA ÜHTEGI ÄRA ANDA!“ Piigal on jagamisega väikesed tõkked. Me veel õpime seda kunsti temaga. (See komplekt saadaval Kaubamaja Lastemailmas, Apollodes, Rõõmu kaubamajas)

Kuid kõige magusama jätsin ma viimaseks. LumiBoard. Eesti keelde on see tõlgitud kui valguskast joonistamiseks. Mis on vist küll tõsi, aga ei anna suurt midagi edasi. Kuid LumiBoard on selline joonistusalus, millesse käivad patareid, et panna selles aluses põlema valgus. Aluse peale käib paber ja siis on komplektis kaasas suur hulk erinevaid pilte, mis on läbipaistvatel plastikust ribadel. Valid sobiva pildi, paned selle otsapidi joonistusaluse ülaservast sisse ja krutid äärtest olevatest kangidest seda riba allapoole, et sel olev pilt oleks paberil just selles kohas, kus sina soovid. Helendav valgus kumab läbi paberi ja paberi alla tekib pilt, mille piirjooni järgides saad selle enda paberile nö kopeerida.

Piiga on selle masinaga olnud väsimatu. Sel on kaasas ka väike pakk õhukesi pabereid ja ma olin mures, et need saavad ju teisel päeval otsa. Saidki. Õnneks toimib kõige tavalisem A4 täpselt sama hästi. Ei vajagi erilisi õhukesi pabereid. Igal juhul meie külmkapp ägab juba tekkivate piltide all ja magnetid on otsas. Hea probleem, mida omada 🙂 (Komplekt on saadaval Kaubamaja Lastemailmas, Apollodes , Juku kauplustes, Babycity&ToyCity, Skizze poodides).

Kui tahad oma kunstilembelisele lapsele midagi vahvat, siis need soovitused on tõepoolest head. Kõik on natuke erilised ja panevad silmad särama. Piiga ei paistagi ära väsivat ja vennad ei saa kuidagi ligi.

Ja muide üks see LumiBoard läheb mul tänasest loosi ka ja juhtub see Instagramis. Tule võta ka osa. Luban, et see annab su lapsele suure hulga fantaasiat lisaks, kuidas enda pildid uuele tasemele viia.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…