Lihtsaim viis saada Sõõrumaa äripartneriks

Postituse koostööpartner on sel korral Forus Taxi

Ma tean ühte inimest, kes töötas pikki aastaid ühes põllumajandusühistus. Tegi tublit tööd ja nägi vaeva ning kokkuvõttes oli sealt vist nii pikalt ametis, et püstitas ettevõtte rekordi. Ühistu aga pidas aeg-ajalt enda töötajaid meeles ja kinkis oma ettevõtte tublidele tegijatele ettevõtte osakuid. Nende osakutega polnud suurt midagi teha, aga vähemalt said töötajad tunda, et nad ei ole vaid suvalised töötajad, vaid kõik, kel on osakud, on väikestviisi selle ettevõtte omanikud.

Mitmetele ei pakkunud selline asi rõõmu. Nemad oleks tahtnud midagi, mis oleks praktilisem. Andku töötajatele kasvõi paarkümmend krooni preemiat, mitte mingeid osakuid.  Mitmed pakkusidki kolleegidele, et annavad mingi sümboolse summa eest enda kogunenud osakud ära, sest milleks neid hoida? Eks aastatega koguneski sellel mehel täiesti arvestatav ports osakuid. Midagi suurt polnud nendega teha, aga las nad vedelevad. Ega nad hallitama ka ei hakka. On kasvõi pensionifondiks, et müüb vajadusel kunagi lisarahaks lihtsalt maha.

Kuid aeg läks edasi ja muutuste tuules saabus ühel päeval investor, kes soovis ettevõtte ära osta ja tegi pakkumise, et ostetakse ära kõik osakud, mis ettevõttel ja töötajatel on. Ja kurss, millega osteti, ei olnud enam suvaline taskuraha, mistõttu paljud, kes olid kergekäeliselt oma osakud lihtsalt taskuraha eest aastaid tagasi maha müünud,  olid väga pettunud. Küll aga läks hästi neil, kel need pealt näha väärtusetud osakud riiulil tolmu kogusid. Neil läks väga hästi, sest kui enne tuldi ots-otsaga kokku, siis hetkega oli neist saanud (krooni)miljonärid.

Ma olen alati mõelnud, et kui vinge on see, et mõni ettevõte enda inimesi selliselt hoiab, et nad ei oleks lihtsalt inimene tänavalt, vaid neist saavad reaalselt ettevõtte osanikud. Sest kui ettevõte on edukas ja tegija turul, siis tema väärtus kasvab ning iga ettevõte tegutseb ju eesmärgiga kasvada ja saada paremaks, mistõttu ka väärtuslikumaks. Ok, mitte iga ettevõte ei soovi kasvada. Aga ambitsioonikad teevad seda küll.


Forus Taxi on kindlasti ambitsioonikate valdkonda kuuluv ning nad tulid välja geniaalse ideega, kuidas taksosõit ei ole lihtsalt taksosõit, teenust kasutades on võimalik liituda Foruse omanikeringiga. Selleks tuleb sul allalaadida äpp Forus Taxi, konto registreerida ja avaldada soovi, et soovid hakata US Tokeneid koguma. Hetkel hakkavad need ainult kogunema, aga tuleva aasta kevadest avaneb äpis võimalus US Tokenite ostuks ja müügiks. Ehk lihtsustatult öeldes kogud sa Forus Taxi äppi kasutades US Tokeneid ja vaid aeg näitab, millise väärtuse need endale lõpuks omistavad. Mul on isegi natuke kahju, et ma taksoga nii harva sõitma satun, sest see tundub nagu ideaalne variant neile, kes taksot sagedasti kasutavad.

Ma tean mitut inimest, kel pole lube ja vihkavad ühistransporti ja neil kulub igal kuul sadu eurosid lihtsalt taksosõitude peale. Nüüd ei ole nende taksosõidud enam priiskav kulu. Näete, kuidas suhe kohe muutus.

Ka neid US Tokeneid saab Forus Taxi äpis, teistele soovi korral maha müüa, või ise teistelt, kes müüa soovivad, juurde osta.  Nagu ütlesin, et see võimalus avaneb järgmise aasta kevadel. Ka olgu ära märgitud, et US Tokenitega ei kaasne mingeid kohustusi. See lihtsalt koguneb sinu kontole ja kui sa ei taha nendega midagi teha, siis sa ei peagi. Kui sa ei soovi neid ühel hetkel enam koguda, siis sa ei peagi.

Ja nagu ma aru sain, siis võtab ettevõte juba praegu ambitsioonikaid samme, sest nende partnerite arv on juba praegu muljet avaldav ja ei piirdu ainult Tallinnaga, nagu enamus ärisid seda teevad. Foruse platvorm on saadaval: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Rakveres, Viljandis, Narvas, Jõhvis, Kohtla-Järves ja Sillamäel.

Kuid selline põnev viis, kuidas saada omanikeringi lihtsalt teenust kasutades. Lihtsalt ettevõtet toetades. Isegi mitte toetades, vaid taksot valides, siis tead, keda kutsuda. Ma olen täiesti veendunud, kui sul ongi omajagu sõitmist ning sa hakkad nägema, kuidas su kontole US Tokeneid kogu aeg koguneb, siis muutub see juba pea spordiks, et seda numbrit suurendada.

Mida siit postitusest kaasa võtta? Tänu US Tokenitele, mida sa Forus Taxit kasutades kogud, on sul võimalus astuda Foruse omanikeringi. Ja see ei ole abstraktne mõiste, vaid reaalselt oled sa oma pisikese, või vähem pisikese osalusega ettevõttes ja räägid kaasa firma käekäigule. Sul on õigus ja võimalus teha ettepanekuid ja anda tagasisidet, et ettevõttel, milles sina isiklikult osanik oled, läheks võimalikult hästi.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…