Meil on nüüd kodus koer… ja samas ei ole ka

Postitus sündis koostöös Gardest keskusega

Nüüd, kus ka kaksikud on piisavalt suured, et ise oma eluga hakkama saada, on meilgi võimalus pöörata rohkem tähelepanu asjadele, mis kolme põhimõtteliselt sama vana lapsega unarusse jääb. Jah, nad vajavad abi keerulisemate asjadega, nagu näiteks, et kuhu panna õunasüdamik, mis pihku jäi, või kumb kaisukas kaasa võtta, aga nad on nüüd nii suured küll, et nälga nad ei jää ja riidesse saavad nad ka ise. Häääästi aeglaselt ja kõike muud samal ajal tehes, aga mingil hetkel on nad riides.

Esileedi avastas endas möödunud kevadel aedniku geeni. Eriti lillekasvataja oma. Sellest ajast saadik on ta koduaias tunde mütanud ja sundinud ka mind aianduspoodidest talle raskeid mullakotte koju transportima. Sellega seoses avastasime enda jaoks möödunud aastal ka Tartu külje all asuva Gardest poe, kus ma nüüdseks juba miljon korda käinud. Kõik meie lillepotid, amplid ja lilleistikud on sellest ajast peale tulnud just sealt. Mitte kõik. Ühte amplit nillib Esileedi kusagilt Kanepi kandis asuvast aiandist. Ta on reaalselt nõus 100 km maha sõitma, et just see üks ampel ei-tea-kust ära tuua.

Kuid möödunud nädalal tuli Gardest teemaks täiesti ootamatul ajal, sest mida on aianduspoes teha novembrikuus? Selgus, et teha on vägagi palju, sest oktoobri viimastel päevadel avati Gardest keskuses vägagi suur jõulumaa. Ehk suur väljapanek jõuluteemalist kraami koos kõige sellega kaasnevaga. Külla meid kutsuti ja ega me kaks korda end kutsuda ka ei lasknud. Eriti Piiga, kes oli juba enne koitu välisukse ees valmis minema, sest ta kuulis, et on õhkõrn lootus, et saab küülikuid, lambaid ja muid loomi patsutada. Kui piiga tulevikus loomadega ei tööta, on see suur raiskamine, sest ta defineerib ennast juba kui kuldset retriiverit, kes on sündinud inimese kehas. Olen isegi selle peale üles ärganud, et keegi limpsib mu nägu.. ja meil pole koera.

Tõepoolest on Gardest keskuses igal nädalavahetusel kohal taluloomad, keda saab harjata ja kellega saavad lapsed aedikus aega veeta. Selliseid toredaid ettevõtmisi jätkub seal kogu jõulu väljapaneku aja ja kui sa satud mõnel nädalavahetusel Tartus olema, siis mine käi sealt perega läbi, kuna meelelahutust jagub seal pea päris jõuludeni välja.

Kuigi loomad olid põnevad ja poniga sõitmine tundus samuti maailma parima mõttena, siis tõeline vau moment tuli natukene hiljem, kui me jõulumaani jõudsime. Tahan rõhutada neile, kes pole Gardest keskuses käinud, et tegemist on Baltimaade suurima kodu- ja aianduskeskusega, mis tähendab, et selleks, et kõike läbi uudistada, selleks kulub aega. Seega, kui sa lähed, siis tea, et seal ikka kulub aega. Ära jäta ämma autosse ootama lubadusega, et sa kohe tuled. Sa ei tule. Ja sa tead küll, kui sa korra ämma musta nimekirja satud, siis sa pead vähemalt viiel aastal ta küttepuid lõhkumas ja ladumas käima, et ennast inimesena tõestada.

Jõulumaa oli täiesti silmipimestav. Kui isikupäraseks ja ilusaks sa enda kuuske ja kodu veel suudaksid muuta? Ehted, mis seal müügil on, ei ole lihtsalt ehted, vaid täielikult disainielemendid. Kõik ehete väljapanekud olid ka värvide järgi koordineeritud. Selle talve teema pidi olema puhta valge ja särava kulla kooslus ja sa saad enda ehted valitud nii kerge vaevaga, sest sa tead, et kuld on kuldse juures ja valge valge juures. Need puud, mis nad on seal ise väljapanekuteks kujundanud – lapsed lihtsalt käisid ringi ja mina pidin aina igaühe juurde astuma ja nende lahti vajunud suud füüsiliselt kinni tagasi lükkama.

Siin on kõige ilusamad ehted, mida ma kunagi näinud olen“ ahhetas Esileedi. Piiga jooksis iga kaunistusega, mis vähegi looma meenutas, minu juurde ja palus pilti teha. Mul on pool mälukaarti täis pilte teemal – mina ja looma kujuga kaunistus.

Meie saime endile juba ideid küllaga, mis me enda jõuludeks lisada soovime. Ma muidugi eeldasin, et kõik need ehted, mis näevad sellised välja, et neid peaks seifis hoidma, mitte seinte peal haardeulatuses rippumas, on kindlasti hästi kallid. Selgus, et ei ole. On loomulikult kalleid ka, aga saab ka täiesti soodsalt ehteid, mis näevad väga ilusad välja.

Pluss nad jagasid mulle sooduskoodi ja see siin on tõsine värk. Nad ei ole kunagi varem sooduskoodi ühegi koostööga välja pakkunud ja nüüd teie olete need erilised, kes sellest esimesena osa saavad. Kõik Gardest jõulutooted on koodiga „AMHT25“ e-poes 25% soodsamad(pakkumine ei laiene juba allahinnatud toodetele). Sa ei pea isegi kodust välja minema (kuigi ma nii väga soovitaks, et mine vaata ja uudista neid võimalusel ise ka), vaid mine vaata seda ilu e-poes  ja kasuta koodi. See kood kehtib ainult täna ja siis on kõik. Siis läheb nagunii neil endil kiiremaks, sest jõuluostlejad jõuavad kohale.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…