Maitsev, aga praegu ei taha!

Postituse koostööpartner on Bosch

„Miks sa lasid mul seda proovida??!!“ hõikus Vennas paanilise häälega ja püüdis vannitoas keelt puhtaks pesta. Omast arust olin ma lihtsalt tore ja andsin proovida seda imelist hummust, mida me just tegime. Ok, ma võisin valetada, et tegu on kirsijäätisega, sest muidu ta poleks eales seda proovinud ja kuna selle maitse ei olnud päris oodatud, siis see ehmunud nägu, kui maitse pärale jõudis, oli nii naljakas, et ma tahtsin seda veel korrata, aga ei, ta ei olnud nõus seda uuesti proovima.

Piiga oli nõus proovima ja kastiski sõrmeotsakese sisse, et seda keelega puutuda. Tema kiidab igat toitu, mida me talle pakume. Aga ta lihtsalt ei taha seda praegu. Nii ka hummusega- maitsev, aga praegu ei taha. Kastsin talle kurgi hummusesse, et ta prooviks. Suure puiklemise peale ta lõpuks hammustas ja vaikselt-vaikselt eemaldus ta prügikasti suunas, et see välja sülitada.

Noorsand tuli kutse peale kööki ja kui sai aru, et me peaks proovima uut asja, keeras ta poole sõna pealt ümber ja lahkus köögist.

Kuid mina ei tea, mis nende lastega saab. Eks me lihtsalt jätkame erinevate toitude katsetamist ja küll neil ka midagi külge jääb. Parim aeg uusi asju proovida, on kodust eemal midagi füüsilist tehes, et kõht eriti tühi oleks. Siis on lapsed avatumad ja on nõus natuke järeleandmisi tegema.

Kuid hummus oli imeline. Ma ei tea, miks me seda sagedamini ei valmista. Pikalt olis soov teha, sest eelmisel korral oli see super ja sellest on liiga pikk aeg möödas. See on nii lihtne ja dipikastmena laual alati hitt. Meie tegime kahte erinevat – kõrvitsa- ja peedihummust. Ütlen kohe, et peedihummus on mu absoluutne lemmik alati ja nii ka sel korral. Kuigi ka kõrvitsa oma oli väga mõnus.

Aga ma jagaks enda retsepti. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainis. Me tegime sel korral blenderis, mis on Bosch MUM5 köögikombaini osa.

Kõige pealt panin ahju lahti lõigatuna paar väikest peeti ja umbes 300g kõrvitsat. Lihtsalt oliiviõliga piserdatud ja veidi soola peale. Soovitan panna ka mõned küüned küüslauku, sest kui ma varasemalt olen küüslauku hummusesse toorelt lisanud, siis on see alati selline, mis ajab suu õhetama. Ahjus küpsenud küüslauk on väga maitsev ja pole terav.

Ja siis blenderisse kas peet või kõrvits (oleneb kumba hummust sa teed), 1,5 purki kikerherneid, 1spl tahinit (see on seesamipasta, mille ma ostsin endale kappi vist 4 aastat tagasi ja see on nii paksu õlikihi all, et kestab vähemalt 4 aastat veel), pressisin sisse pool sidrunit, soola, pipart, vürtsköömneid, 50ml oliiviõli. See kõik blenderisse kokku ja las see läheb ilusaks ja siidiseks.

Ok, kogu tõe huvides, siis mina ei pressinud sidrunit hummusesse, ega teinud midagi muud ka. Ma palusin Esileedi endale appi ja siis ta tuli ja tegi kõike ise, kuni mina tähtsat kaameratööd tegin. Esileedi nimetab seda küll niisama passimiseks, aga mida ta ka kunstist teab.

Ja ma ei oska öelda, miks me hummust tihedamalt ei tee, sest see on nii lihtne. Ainus, mis aega võtab, on see aeg, mis peet/kõrvits ahjus on. See võttis oma 40 minutit. Kuid siis mulle meenus, et meil on ju kuumaõhufritüür ju ka. Järgmine kord panen sinna ja olen kindel, et köögiviljad valmivad palju käbedamalt.

Saime aru, et hummus ei ole lastetoit. Vähemalt meie laste oma mitte. Kuigi on nad nunnud, siis mulle pakub ikka alati nii palju nalja, kui nad midagi proovivad, mis neile ei maitse. Lastevanemate lõbud.

Kuidas teie peres on suhted hummusega? Olete üldse söönud? Mis maitsega teie lemmik on?

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…