Muserdavad murepilved

Mul on suur mure. Mul oli see mure varemgi, aga nüüd on see tagasi. Mu eelmine juuksur jäi minuga eelnevalt konsulteerimata rasedaks. Lihtsalt lambist teatas üks päev, et näe, ma ootan last. Seega tuli mul leida endale uus juuksur. See läks oodatust libedamalt, sest selleks sai üks Esileedi hea tuttav, kes enam küll juuksurina ei tööta, aga oli nõus meie omaks hakkama ja käiski umbes korra kuus meil külas juukseid lõikamas. Ja temaga on tore see, et tal on juba neli last, kellest kaks alla kahesed kaksikud. Tema jääb nüüd kuni mu pinsini meile käima.

Ja siis nätaki! Need kolm sõna, mis keerasid taas mu maailma tagurpidi.

„Ma ootan last!“

 Fank! Mida! Sul on ju neid juba neli! Taaskord, mitte mingit eelnevat nõudpidamist, ei mingit arutust- lihtsalt läheb ja jääb lapseootele. Õnneks ei juhtu see kohe, vaid last on oodata kunagi veebruaris. Küll siis mõtleb.

„Me ostsime bussi ja autokaravani ja me kolime Portugali!“

Ma loodan, et mitte minu pärast! Aga ei, nad on ammu mõelnud, et läheks kusagil lõuna-Euroopasse karavaniga ja naudime noorust ja lapsi, kuni veel saame. Suurepärane plaan, aga sellel kõigel on ainult üks suur puudujääk – KES MU JUUKSEID NÜÜD LÕIKAMA HAKKAB? Poisid oleksid nagu sisemiselt teadnud, et selline seis tekib ja Noorsand ees ning Vennas järel, otsustasid kõik enda juukseid kasvatama hakata. Muide, lugege selle kuu Pere ja Kodu, et teada saada, miks nad otsustasid juuksed pikaks kasvatada. See ei ole üldse sellepärast, et nii meeldib rohkem. Seal on hoopis teised tagamaad. Mul ilmub igakuiselt Pere ja kodus kolumn ja mõned kuud on seda kindlasti veel.

Noorsand, kui ta saab teada, et juuksur tuleb ja võiks tal ka natuke pügada

Seega olen ma taas juuksuri otsingul ja äkki on keegi siin, minu kandis, kes viitsiks korra kuus meil külas käia ja mu juukseid trimmida ning Piigale patse punuda. Ma luban, et ma väga ei rabele. Ma võiks ju kusagile salongi ka minna, aga te ei tea, kui mõnus on mitte minna. Et ei pea minema kusagile istuma ja ootama enda järjekorda, lugeda neid Kroonikaid ning Anne ja Stiile, mis sinna lauakesele pandud on. Üldse ei ahvatle.

Ja uue juuksuriga võiks eos kokku leppida, et enne istume tema ja ta mehega maha ja vaatame, kui plaanitakse lapsi saama hakata. Äkki see ei ole laps, mida nad tegelikult igatsevad. Äkki seda tühjust, mida nüüd lapsega täita püütakse, võiks täita muul moel. Näiteks uus auto osta, või koer võtta ja kui mees ikka peale käib, et tahab last ja last, siis äkki oleks targem lahku minna, sest kuidas sa sellise beebiga kavatsed last kasvatama hakata, kes mõistlikku nõu isegi kaaluda ei soovi?

Ja ka kolimine tuleks eelnevalt läbi rääkida. OK, kui sa kolid Eerikalt Veerikule, siis me ei pea erakorralist koosolekut kokku kutsuma, aga kui sa plaanid kolida Tartust kusagile Acapulcosse, siis see muudatus on piisavalt suur, et enne minuga läbi rääkida ja ühiselt otsustada, et äkki oleks targem 30-aastane laen peale võtta ja kaoks ära ka ahvatlus kusagile mujale kauemaks kui nädalaks minna.

Juuksur on minu jaoks väga oluline inimene. Nagu pereliige. Aga selline pereliige, kes mitte midagi tasuta ei tee ja iga liigutuse eest tasu nõuab. Vennas võiks juuksuriks hakata, sest tal see iga liigutuse eest tasu ootamine on juba väga selgeks saanud. Eile palusin tal alt tulles mulle paar õuna tuua ja talle ei sobinud ei musi ega kallistus, vaid raha oli ainus valuuta, mis 20 meetrit jalavaeva ja õunavedu kompenseeriks.

Seega selliste suurte murede meelevallas ma siin ellu üritan jääda. Pole lihtne, aga noh, elu.

Kommentaarid

“Muserdavad murepilved” on saanud 6 vastust

 1. Geidi ütleb:

  No jah
  Minu küünetehnik otsustas rasedaks jääda, lihtsalt niisama! Ma käisin tema juures iga 3 nädala tagant. Ta oli nõnda abivalmis, et leidis mulle uue tehniku, kes on väga meeldiv ja ei ta ei tahtnud hetkel rohkem lapsi AGA ta otsustas minna med-õeks õppima.
  Jah meditsiinis on inimeste puudus aga minu küüned!!! See pole nii lihtne, et käin iga 3 nädala tagant kellegi suvaka juures ja veedan temaga koos tund aega oma elust. See teeb aastast siiski vähemalt 12 tundi koos olemist ja seda on PALJU, mõned mu sõbrad ei saa ka nii palju füüsilist tähelepanu terves aastas.
  Nüüd siis selgus, et võimalik, VÕIMALIK aga mitte kindel, et vb ta kooli kõrvalt saab siiski osad kliendid alles jätta ja ma lihtsalt broneerisin endale esimesel võimalusel aja ja mind ei huvita kui keegi teine ka tahtis. Ta on MINU küünetehnik!

  • amht ütleb:

   ma ei ole ka veel halva juuksuri otsa sattuma, aga lihtsalt uuega on kõik uus. hakka taas oma kiikse ja soove lahti seletama 😀

 2. N38 ütleb:

  Mõisapreili Ilusalong (Ropkamõisas) ja Keidi. Maailma parim juuksur 🙂

 3. Kadri ütleb:

  Hmmm, tundub nagu hoiatus juuksuritele, või vastupidi, üleskutse naistele: Henry juuste lõikamine (katsumine?) teeb naised viljakaks?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

 • Midagi hoopis teistsugust

  Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…