Kuidas Esileedi ja Noorsand võidu mu hommikuid pekki keeravad

Kui ma hommikul silmi lahti tehes kohe pissile ei lähe, on mul probleem. Esileedil on sisemine äratuskell, mis heliseb minust tavaliselt ühe minuti hiljem ja seega kui ma kohe karku alla ei aja ja kohe vetsu ei lähe, siis järgmise asjana kuulen, kuidas vetsu uks lukku läheb ja dušist vesi jooksma pannakse. Aga ülejäänud perekond? Meie võime minna kuhu iganes. Ok, meil on kodus teine tualett veel, aga ma olen 41! See tähendab, et minu kehal läheb hommikuti aega, et ta valutamise lõpetaks ja jäsemed hakkaksid liikuma selles suunas, kuhu mina valin. Ja trepist alla minek, et minna teise vetsu- lihtsam on trepist lihtsalt alla viskuda, sest keha valutab nagunii juba ja saab kiiremini alla ka, kui igat astet ettevaatlikult astuda, nagu mõni kepivend, kes kogemata voodis magama jäi ja nüüd minema hiilib.

Seega, nii kui miski mind üles ajab ja tualetti tahaks ka, siis ma ei tohi passima jääda, vaid tuleb kohe tegutseda, sest kui seda ei hõiva Esileedi, siis on kindel, et Noorsand on platsis. Noorsand on imeline inimhing. Ta kallistab kõiki. Ta on reaalselt see tüüp, kui tal autosse istudes tuleb meelde, et ta unustas kellelegi toasolnutest kalli teha, siis ta jookseb kiirelt tuppa tagasi, et see ära teha. Seega, kui ma ei lähe kohe vetsu ja Esileedi pole veel jõudnud ärgata, võin kindel olla, et siis on seal Noorsand enda hambaid küürimas. Tema ei pese hambaid, vaid ta reaalselt küürib. Hambaarst ütles, et see olla tõesti fenomenaalne, kui puhtad ta hambad on. Puhtamadki, kui ta enda pojal. Sest Noorsand on hambapesu maniakk. Ta peseb absoluutselt iga hamba kõik kolm juurdepääsetavat külge lugedes samal ajal iga külje juures kahekümneni. See tähendab, et tema keskmine hambapesu pikkus ei ole 15 sekundit nagu normaalsel inimesel, vaid umbes 10-12 minutit. Ja minu häbelik põis ei saa pissida samal ajal, kui Noorsand seal hambaid pestes numbreid loeb. Meil Esileediga mõlemal mingites aspektides lööb väike obsessiiv kompulsiivsus välja ja Noorsandki sellest ilma ei jäänud.

Kuid hommikul esimese ärkamise peale kohe end püsti ajada ei ole lihtne ülesanne. Ma ei ole robot. Mul võtab see natuke aega. Sirutamine, väike meditatsioon (võtke minu meditatsiooni väga suure skepsisega, sest tõenäoliselt ei ole tegu meditatsiooniga, vaid unesegase püüdena aru saada, mis mul valutab), meelde tuletamine, mida ma unes nägin ja siis frustratsioon, sest kuidas on see võimalik, et sekund tagasi oli meeles iga tegelane unes ja nüüd ei ole mul aimugi, mida ma öösel nägin. Ma ei ole ka väga varajane ärkaja. Kuna ma olen hiline magama mineja, siis on mul justkui õigustus hommikuti põõnata, aga need korrad, kui ma olen varakult üleval ja kodust väljas toimetamas, siis ma jõuan nii palju ära tehtud. Vahepeal on isegi sammud täis selleks kellaks, kus ma tavahommikul ikka veel põõnaks voodis. Siis ma mõtlen küll, et peaks varajaseks hakkama – nii palju jõuaks ära teha. Ja siis järgmisel hommikul olen ma taas voodis ja sirutan ennast ning sajatan, et ma kaks tundi tagasi äratuse kinni vajutasin.

Kuid nädalavahetused on teistsugused. Siis pole mul süümeka raasugi, et meie pere mingi kella 11-ni und näeb. Ok, Noorsand ei ole kunagi nii pika unega ja tõenäoliselt segab tund enne teisi juba teiste und, kui ta vannitoas seal hambaid pestes valjuhäälselt numbreid loeb. Pühapäeva rutiin ongi kerge pesu ja siis alla korrusele diivanile lösutama. Mulle meeldib ka terrassi ukse pärani lahti teha, et tuba värske jaheda õhuga täituks ning siis koos lastega pleedide alla peituda. Esileedi vihkab kõike jahedat. Isegi ta vesi, mida ta joob, on eelistatult toasoe. Uhh, hirmutav. Nagu mingi sarimõrvar. Ja kui väljas on alla 25 kraadi, peab uks kinni olema, sest külm on ju! Seega seda pühapäeva hommiku idülli saan ma all korrusel nautida ainult seni, kuni Esileedi trepist alla tuleb ja torisedes, et kogu elamine nii külmaks on lastud, uksi sulgema asub.

Ja nädalavahetuse hommikud on üks väheseid aegu, kus ma teadlikult telekat vaatan. Mulle räigelt meeldib üks sari, mis tuleb ühelt neist kanalitest, mille nimed kellelgi meeles pole. Üks Duodest. Igatahes on see briti sari nimega „Esmakohtingud“. Ma isegi ei tea, mis mulle sealt nii väga meeldib, aga minu lemmik meelelahutus telerist. Vahepeal oli ka Inspira kanalil korra nädalas üks saade nimega „Järveäärsed kodud- Remondi eri“, mis mulle väga meeldis, sest ka minu unistus on järveäärne maja. Soovitavalt Pangodi järve ääres. Kuid ka alla korrusele pean ma jõudma enne Esileedit, sest muidu on pult tema käes ja seal ta istub kinnise terassiuksega, et jumala eest keegi värsket õhku hingata ei saaks ning vaatab Nanny 4895. osa. Ei liialda. Esileedi ei oska midagi mõõdukalt teha- kui, siis täiega. Isegi, kui tal on Nannyst korralik koblakas ees, siis see sari on tal pooleli ja ta vaatab selle kõik osad ära, olgu, mis on.

Loodan, et teiegi pühapäev on täna eriti mõnus. Viimane juuli päev. Saad sa aru. Kuidas see võimalik on, et homme on august? Aga võtke laisalt ja nautige perekonda. Mis teie pere pühapäevahommikune rutiin on?

Ja kui sulle meeldis selline ootamatu pühapäevahommikun üllatus, siis võid vabalt ka mind üllatada (wink wink 😀 )

Kommentaarid

“Kuidas Esileedi ja Noorsand võidu mu hommikuid pekki keeravad” on saanud 4 vastust

  1. Monika ütleb:

    Wink wink 😌
    On küll üllatus.. ja tip top lugemine, ennem, kui oma suure varba teki alt välja saab…
    * kratsib patsi* peab tualetti jõudma…
    Shpooouut! Uks on kinni ja ma kuulen vee solinat..
    Sähh siis lugemist.:/
    Kena pühapäeva teie toimekale perele!!
    Hoitke ikka meid kursis..

  2. Kats ütleb:

    Meil on tavapärane ühine pikem-korralikum hommikusöök abikaasaga. See tavaliselt õnnestub enne kui lapsed ärkavad (me ärkame vara, sest oleme vanad juba – 41 ja 36).Ja siis voodisse tagasi… *wink wink*. Siis vastavalt sellele kuidas energiat jätkub, paneme ülejäänud päevaks plaani paika. Tööinimestena tähendab see, et veel on viimane päev KÕIK kodused tööd ära teha.

  3. Tiiu ütleb:

    Aah, Esileedile meeldib (lisaks kõigele muule) Nanny ka?!
    Tsiisus, kust sa nii ideaalse naise saiiid?
    Me pühap hommik, kui ma valves pole, on üsna lebone – pikk pikutamine, multikad ja lõpuks pannakad, kellele nussaga, kellele singi ja juustuga 🦄

  4. Kairit ütleb:

    E-R on iga hommik kindel rutiin (äratus, voodi korda, vannituppa, nõude pesu, kassi liivakastid ja söök korda, nägu pähe, kõht täis ja tööle).
    Selle eest nädalavahetusel võiks süümepiinadeta õhtuni voodis vedeleda lillegi liigutamata, ajagu nõud üle kraanikausi ääre jne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…