Ma oleks napilt maksnud kaks korda rohkem, kui asi väärt on

Postitusele pani õla alla ostaeu.ee

Ma käisin eile poes. Nagu alati. Esileedi on suutnud kuidagi nii meie elu seada, et kui mul midagi poest vaja on, siis lähen mina poodi. Kui TAL midagi poest vaja on, lähen mina poodi. Vahel ma mässan ja küsin sellise absurdse küsimuse, et aga miks sa ise ei lähe? Vaatame hetke üksteisele otsa ja purskume ühes koos naerma. Esileedi ei käi poes! Seega pole tal ka pinget, mis kaasneb hindade kallinemisega (Esileedi, ma kuulen sind urisemas teisest toast juba enne, kui sa seda postitust loed- las ma veidi liialdan. Pärast lepime). Isegi tanklas ta ei taju.. sest siis ta lihtsalt ostab korraga vähem kütust (ei liialda!), sest küll satub Henrygi ühel hetkel peaaegu tühja paagiga autosse ja ostab paagi täis. Lühemalt on meie pere finantspool täielikult minu õlgadel ja mina pean tegema neid valikuid, et me ei avastaks end ootamatult keset kuud, et meil pole raha, et tähtsate asjade eest maksta, nagu toit, elekter või Esileedi kulmud.

Ja praegune üldine hinnatõus on täiesti pöörane. Ei ole liiga harv juhus, kui toidukorvi hind kassas on uskumatud 100 eurot. Vahel on rohkemgi läinud ja kõik see on pannud mulle peale pinge, et teha paremaid valikuid. Hoida erinevates kohtades kokku. Leida soodsamaid lahendusi. Olgem ausad, Eesti on väike riik. Sellepärast kusagil Türgis ongi sageli odavam puhata, sest Türgi hotell, mida külastab aastas miljon inimest, saab kindlasti paremaid diile, kui mõni hotell Eestis, kus käib heal aastal mõnituhat. Siiski julgustan toetama ka kohalikke ettevõtjaid, kes Eestis väärtust juurde loovad. Kuid pole midagi parata, sageli on parimad diilid kaugemal. Mitte ainult puhkuseks, vaid ka erinevate muude asjade ostmiseks. Kuigi tihti sööb saatmiskulu Eestisse selle sooduse ära kokkuvõttes polegi väga vahet.

See sai mul eriti selgeks, kui ma otsisin endale mõne aasta eest videote loomiseks valgustust. Eestis müüdavad lahendused olid pea kaks korda kallimad, kui näiteks Saksamaa Amazonist tellides ja kui Saksamaa siseselt oli transport tasuta, siis Eestisse saatmine maksis hämmastavad 80 eurot. Lennupilet Saksamaale on sageli odavam, kui 80 eurot. Siin tulebki appi teenus nimega ostaeu.ee, millest ma teile täna rääkida tahtsin. Ostaeu.ee on veebileht, mille teenuseks on see, et neil on paljudes Euroopa linnades vahelaod, kuhu sa saad siis erinevatest veebipoodidest enda tooted tellida, et nemad siis omakorda need Eestisse toimetaks.

Kuidas see käib? Sa teed välismaisest veebipoest tellimuse (ükskõik millisest) ja tarne aadressiks ei pane sa mitte enda kodust aadressi, vaid valid nimekirjast osateeu.ee vastava riigi lao aadressi, kuhu see pakk siis saadetakse, mille ostaeu.ee siis sulle otse koju toimetab. Nagu ma ütlesin, on paljudel veebipoodidel riigisisene saatmine tasuta või väga odav, aga Eestisse toimetamine pea alati kulla hinnaga ja ostaeu.ee hinnad on nendega võrreldes enamjaolt tunduvalt soodsamad. Aga vaata enne kindlasti nende kodukalt hinnad üle, et sa ka ise vahes veendunud oleksid: https://ostaeu.ee/hinnad#delivery

Ja kui jääd hätta välismaistes veebipoodides shoppamisega, siis on neil isegi ostuteenus, valid kauba ja nemad ostavad selle sinu eest ära ja saadavad sulle.

Näiteks otsisime me lastele basseini, et suvistele palavatele ilmadele leevendust leida. Esiteks on Eestis üldse valik masendavalt kehv. Ma mõtlen neid täispuhutavaid, aga mitte liiga väikeseid. Esiteks on valik kehv ja teiseks on tarneajad absurdsed. Üks pakkus näiteks, et kui me praegu ära telliks, oleks see hiljemalt augusti kolmandaks nädalaks kohal. Kolmandaks on nende hinnad ka jupp maad kallimad.  Seega minu, kui mehe, kelle õlgadel lasub perekonna rahaline heaolu, ülesandeks on leida paremaid valikuid. Õnneks hetkel leidsime ühe pisema basseini katlaruumist, mille vanaema eelmisel aastal kusagilt skooris, aga suurema tellisime ära, paari päevaga oli see oma riigi ostaeu.ee laos ja vähem kui nädalaga peaks ta meieni jõudma. Kokkuhoid võrreldes Eestis ostetuga oli enam kui 100%. Ehk siis saime kaks korda odavamalt.

Nii, kui bassein täitub, on meil hetkega lapsi mitu korda rohkem

Alloleval võrdlusel on näha vahe kahe identse basseini vahel (ei ole see, mille meie tellisime. See siin lihtsalt näiteks). Enam kui kahekordset hinda mu niigi õhuke rahakott ei taha kuidagi enda kanda võtta. Vasakulolevas e-poes hinnaks enam kui kaks korda kõrgem hind, kui paremal Saksamaa e-poest tellitav toode. Ja muide kõik, kes endale ostaeu.ee lehel konto loovad saavad endale ka kontoraha 5 eurot, mis tähendab, et saad esimese tellimuse veel soodsamalt teha.

Ka olen ma igast köögividinate hull. Mulle räigelt meeldivad uuenduslikud köögiriistad, mille hind Eesti e-poodidesse jõudes on hämmastaval kombel mitmekordistunud ja kui ma vaatan samu tooteid e-bay lehtedel, siis need on imeodavad. Ainus, mis hinna lakke ajab, on transporditasu Eestisse. Siseriiklik saatmine taaskord pea alati tasuta. Muuda aadress, pane kohaliku lao andmed sisse ja puff: transporditasu kahanes kordi.

Praegusel pöörase inflatsiooni taustal me peame enda tarbimisharjumusi üle vaatama ja enne ostmist läbi mõtlema, kas meil ikka on seda tarvis ja kui on, siis leida viise, kuidas see endale soodsamalt saada ja palun, üks on teile SIIN olemas.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…