Kui eelnevad sünnipäevad tunduvad juba natuke titekad

Postituse valmimisele oli abiks eriti vinge peoruum Pööning

Teate, kuidas saada heaks isaks? See on kahe etapiline ettevõtmine. Esimene etapp – tee endale laps. Teine etapp- hakka heaks. Korras. On ju lihtne? Reaalsuses on see muidugi jupp maad keerulisem ja mul on olnud hea võimalus seda kaheksa aastat praktiseerida, et jõuda ikka ja jälle järeldusele – ma ei saa hakkama! Kuid siis ma rahunen ja rahunevad ka lapsed ning jõuad jälle ühe ja sama tõdemuseni – ära vaidle näljase lapsega! Ma unustasin selle ära ja kui me mõtlesime talle sünnipäeva peopaiku, siis ei sobinud talle kohe ükski koht.

Kui me Noorsandi sünnipäevapidu planeerisime, tuli meil välistada mängutoad, sest kui sa oled kaheksa, siis ei tundu enam pallimered võib olla nii atraktiivsed. Ei, ta käib suurima hea meelega mängutubades sünnipäevadel, aga enda oma puhul teatas ta, et ta sooviks midagi teistsugust. Mida? Seda ei osanud ta kohe selgitadagi.

Äkki siis metsasünna? Need on ju praegu hiiglama popid. Illimar paneb te võsukestele sellise tralli üles, et kohe on. „EI MINGIT METSASÜNNAT!“ oli Noorsand resoluutne. Ta on nii paljudel juba käinud ja pole midagi teha, Noorsand ei ole talviti õueinimene. Kui kaksikud võivad lumes rõõmuga tunde sumbata, siis Noorsand on Esileedisse, kes armastab sooja kuiva keskkonda.

Ja teate mis? Me leidsime! Umbes juba aasta tagasi kuulsin ma Tartus peoruumist nimega Pööning, mis ei ole tavaline mängutuba. Õigemini ei leia seal ühtegi mängutubadest tuttavat atraktsiooni, sest see peoruum ei olegi mõeldud eriti pisikestele, vaid pigem vanusele 8-18 ja kui me nüüd enne sünnipäeva seda kohta kõik koos vaatamas käisime, olid kõigi kolme lapsed silmad suured nagu tõllarattad ja suu ammuli vajunud.

Mida teevad 8-18 aastased lapsed sünnipäevadel? Nad hängivad. Kes ei tea noorteslängi, siis hängimine on põhimõtteliselt chillimine. Loodan, et sai selgemaks. Kui sa paned kümme teismelist ruumi istuma ja avaksid kümne minuti pärast ruumi ukse, siis sa võid 99% kindlusega teada, et kõik nad istuvad oma telefonis. Seega, mida teha, et nad seda ei teeks? Selleks, tuleb pakkuda tegevusi, mis 8-18 aastaseid noori köidavad.

Pööningul on seitse (tegelikult kaheksa) suurt ekraani, millest igaüks on ühendatud Playstation 4ga ja kahe puldiga. Igas konsoolis suur hulk erinevaid mänge. Telerite ees on suur hunnik kotttoole, kuhu soovijad saavad mugavalt lebosse visata. See hirmutas natuke mind, et kui lapsi tuleb ju rohkem kui seitse – kas nad hakkavad mänguõiguse pärast kaklema? Kas kogu pidu ongi siis nad seal telerite ette naelutatud? Täiesti asjatu mure. Kõik kasutasid võimalust ja mängisid aeg-ajalt Playstationiga, kuid see ruum oli nii vinge, et Playstation jäigi meelelahutuseks hetkedel, kui pausid muudes tegevustes sisse tulid. Kaheksas ekraan on kõrgel lae all, mis on ühendatud Xboxi ja Just Dance mänguga, mille ees said kõik tantsu keerutada ja ühtlasi üksteisega võidu tantsida.

Kolmas suur hitt oli fotopeegel, kus ees said kõik soovijad poosetada, endast pildiseeriaid teha ja siis need kohe ka välja printida. See sai terve õhtu kuuma ja igaüks sai endast ja enda sõpradest nii palju pilte teha, kui soovis. Ära ei tohi ka unustada tervet kirstutäit aksessuaare, et pildid eriti värvikad tuleks. Vennas oli meie pere vaieldamatuim kõige entusiastlikum modell. Lisaks on Pööningul mugav diivan ja pikk laud koos kööginurgaga, kus ei puudunud kohvimasin ja mikrolaineahi. Üldse on Pööning maru hästi varustatud – absoluutselt kõik nõud alates kahvlitest- nugadest lõpetades salatikaussidega olemas. Ei pea kasutama ühekordseid ja peo lõppedes saab kasutatud asjad lihtsalt nõudepesumasinasse pista, mis seal samuti olemas on.

Kuid kuna enamus külalisi ei olnud vanuses 8+, siis me kutsusime igaks juhuks kohale ka peojuht Janeki, kes Ämblikmehena peo käima tõmbaks. Ma natuke kahtlesin, et äkki on liiga titekas, aga Janek on nagu kameeleon, kes suudab olla täpselt sellise olekuga, mis vastab piduliste vanusele. 90% külalistest võttis kõikidest mängudest osa, mida Ämblikmees eest vedas ja need vähesed introverdid, kes ei soovinud, ei pidanud pinges nurgas istuma, vaid said Playstationi ees mõnuleda. Kui te tahate pidulistele erilist elamust, siis mina soovitan 110% – tema energia ja oskus õhupallidest erinevaid asju valmistada, köitis absoluutselt kõiki lapsi. Kes soovis kassi, kes kirvest, kes Thori vasarat – kõik said ja olid õnnelikud.

Pidu oli täielik hitt ja asukoht suurepärane. Ma taipasin alles hiljem, et ma olen seal kohas varem käinud. Kunagi asus seal selline ööklubi nagu Maailm, kuid õnneks ei ole seal enam alkoholist kleepuvaid põrandaid, ega kõrgete kontsadega tibisid, kes mu lähenemiskatseid välja naersid.. those bitches! Oh, sorry, ei tea, kust see nüüd välja popsas. Seega asub Pööning südalinnas. Samas majas, kus hetkel on ka antikvariaat ja kohvik Krempel ning Vesipiibubaar.

Peo märksõnaks oleks ülevad meeleolud ja kaksikud nõudsid mult väikese sõrme vannet (ma ei tea, mida see tähendab ja kust see tulnud on), et ka nende pidu peab seal samas kohas toimuma. Noorsand tuli korduvalt keset sünnipäevamöllu mind otsima, et mind lihtsalt kallistada ja tänada, et ta sellise peo endale sai. Automaatselt aasta isa! Kui sina oled hädas ja mõtled, kus võiks sinu mürsik oma pidu pidada – kodus ei tahaks ja mängumaale ammugi mitte, siis ma kindlasti soovitaksin Pööningut vaadata. Vanematena oli ka meil ülichill õhtu, sest ei olnud batuute, kus lapsi kogu aeg korrale kutsuda. Sai istuda rahulikult nurgadiivanil ja lastel endil peokulgu nautida lasta.

Mul on ka üks sooduskood, mis kehtib kaks nädalat – kui sa broneerid kahe nädala jooksul enda peo Pööningul (olenemata kuna see toimub), saad sa hinnast 25% alla, kui sa kasutad koodi AMHT25. See on korralik ale. Selle vahega saad sa peaaegu ka Janeku enda peole kutsuda! Igal juhul, haara kinni, sest pakkumine ei kesta pikalt.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…