Leht, tänu millele hoidsin lambist kokku 16 eurot

Koostööpartneriks sel korral punktid.ee

„Issi, mul on vaja, et sa mulle selle ostaksid!“ teatab Noorsand mureliku näoga ja pistab oma katkise ekraaniga telefoni mulle nina alla. Kuidas ta üldse seal midagi teha näeb? Ta oli välja valinud oma lemmikmängus ühe paketi, millel hinnaks 200 eurot ja soovis, et ma lihtsalt oma parooli sisestaks.

„Ma ei osta sulle 200 euro eest siia mängu krediiti, et sa saaksid oma tegelasel riideid vahetada!“

„Aga osta siis see palun“ ja ulatab oma telefoni tagasi mulle, millel oli ta valinud järgmise paketi ning see oli palju mõistlikuma hinnaga. „Kõigest“ 19.99. Klassika – näita midagi väga kallist ja siis näita teist, mis on palju odavam ja su katsealune ütleb palju suurema tõenäosusega, et on nõus.

„Ei, ma ei osta sulle ka seda mitte. 20 eurot on ka suur raha.“

„Aga, kuidas ma saan selle? Kas ma jõuludeks saaksin?“

„Lepime kokku, et jõuludeks saad.“

„Jee, me saame jõuludeks kõik 20 eurot mängudele!“ hõiskas Noorsand kaksikutele ja hetkega olid kõik püsti ja tantsisid rõõmutantsu.

„Ma ei öelnud, et ma ju kõigile ostan.“

„No ja kelle sa välja jätad“ küsis Esileedi etteheitvalt kui ta pesukausiga mu toast müüda tuiskas. Ta oskab alati õigeid küsimusi küsida.

„Issi, aga kuna jõulud tulevad?“

„Kolme kuu pärast.“

Sellest on nüüd möödas kaks ja pool kuud ning kui te arvate, et lapsed on mu lubadused ammu unustanud (nagu ma lootsin), siis nii ei ole see kohe kindlasti. Iga paari päeva tagant rivistuvad nad mu ette ja uurivad kui palju TÄPSELT veel jõuludeni aega on, sest ma lubasin neile siis kinkida virtuaalset raha, mida nad saavad enda Robloxi mängutegelase riietele või Minecraftis uue maailma peale kulutada. Piiga armastab mängu nimega Toca Boca, kuhu tal on kindlasti vaja uut hoonet lumelinna ja kolmekordset kortermaja. Aga arvutimängude tootjad peavad ka ju teenima ning sageli ongi valik, kas tõmmata tasuta mäng või tasuline. Kui on tasuline mäng, siis teenivad nad enda raha, kui sa mängu endale ostad. Kui on tasuta mäng, siis ostud tuleb aegapikku teha mängu sees.

Lapsed on nüüd vanuses, kus ma hakkangi mõistma, et kuigi füüsiliselt asju on tore saada, siis virtuaalsed kingitused tulevad aina enam teemasse. Miks ostetakse arvutimänge just detsembris eriti innukalt? Sest tegemist on populaarse kingitusega. Seda võib kinnitada ka veebileht punktid.ee, kes minult uuris, kui palju kulub meil peres raha arvutimängude peale. Ütleme nii, et mitte eriti palju, aga palju rohkem kui ma sooviksin ja kui ma saaks seda kõike kusagilt parema hinnaga, siis jah, palun!

Oled sa varem lehest punktid.ee kuulnud üldse? Novot, enam ei saa sa öelda, et ei ole, sest anna mulle 1 minut enda aega ja ma tutvustan sulle. Mine tea, äkki õnnestub sul ka raha kokku hoida.

Punktid.ee on siis veebikeskkond, mis ongi keskendunud sellele, et sealt lehelt saab osta virtuaalseid mänge enda arvutile või mängukonsoolile, või lihtsalt soetada kinkekaarte, mida kingituse saaja enda lemmikmängude juures oma suva järgi kasutada saab. Tavapraktika oleks neid punkte ja mänge osta erinevates kohtades jättes kõikjale oma krediitkaardi andmeid. Me küll eeldame, et need on turvalised ja kaitstud kohad. Me vähemasti eeldame. Ometi on ka pätid alati sammukese ees ja püüavad heausklikke enda võrkudesse. Seda lihtsalt turvalisuse kohapealt.

Teise plussina saab välja tuua hinna, sest punktid.ee lehel on kõik virtuaalne. Sa ei saa midagi käega katsuda. Vanasti olid mängude poed (äkki on ikka veel kusagil), kus olid riiulid täis mängude CD-plaate. Kuid kui mäng on füüsiline, siis tuli see toota, pakendada, transportida ja panna füüsilisse poodi müügile, kus töötavad inimesed. Kõik see nõuab raha ja loomulikult tuleb ostjal see kinni maksta. Seepärast saab punktid.ee lehel mänge pea alati arvestatavalt soodsama hinnaga, kui te seda füüsiliselt kusagilt poest ostaks. Jah, füüsilise plaadi saab pärast edasi müüa, kuid sageli olematu hinnaga, isegi kui sa seda imehästi hoiad ja väldid kriimustusi. Umbes selle hinnaga, mille võrra soodsamalt sa punktid.ee lehelt oma mängu nagunii skoorinud oleks.

Ehk siis, kui keegi peres on suur arvuti või Xboxi või Playstationi sõber ja oleks rõõmus kingina mängu või kinkekaardi näol, siis rahaga on hetkel niigi kitsas. Mine vaata lehel ringi ja saa enda mäng soodsamalt. Pluss sa ei pea muretsema, kas mäng või kinkekaart jõuab ikka õigeks ajaks kohale, nii kui sul saab tasutud, on need sul õpetuste ja koodidega e-postkastis.

Mina leidsin endale juba Robloxi ning Minecrafti kinkekaardid ja saan selle summa pealt, mis me planeerisime neile jõuludeks kinkida, kokku hoida 16 eurot. Pole paha.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…