Mulle pakuti väga vinget ametikohta

Tänane postitus on selline päevakajaline postitus, kus ma lihtsalt räägin, mida me siin tegemas oleme. Selline lihtne lobapost.

Meil on nüüd valitud. Mul oli juba välja mõeldud, kellele ma meie vallas hääle annan ja siis meenus, et pekki küll, ma ei ole ju valda sissekirjutatud. See on meil üldse siin Esileediga siseringi nali, et me elame juba kuus aastat uues kodus ja sissekirjutust pole siiani ära teinud. Kuid peagi on päevakorras rahvaloendus ja lubasime, et sel nädalal (st eile) teeme selle kindlasti ära. Me oleme muidugi seda varemgi korduvalt ette võtnud, aga ma lihtsalt ei tea, kuidas see käib. Kusagil eesti.ee lehel arvatavasti. Aga õnneks sai linnas hääl antud tublile inimesele, kes tundub, et ta teeb oma asja hingega ning kuna meie teed ristuvad temaga regulaarselt, siis on ka otsene kinnitus, et pätt ei tundu olevat. Meie pere kaks häält sai ta igatahes endale.

Kuid see valimistrall on ikka klounaad küll. Mingi täiesti lambivennad on nüüd heldinud nägudega ja kuulutavad, kuidas nemad ikka hoolivad ja kui südamest nad seda kodumaad ikka armastavad. Sellepärast ma jätsingi täiesti kõrvale need parteide loosungid, sest need ei tähenda mitte midagi. See on reklaam, et end kusagile paigutada. Valisin inimesest lähtuvalt.

Valima sattusime üldse nii, et kuna Esileedi otsustas esmaspäevaöö kusagil sünnitusel taas hängida, mis muutis ta niigi kasina autosõiduoskuse (ma teen nalja kallis, sa oled pmtslt Tänak!) veelgi ahtakesemaks, sest ta ei maganud öösel silmatäitki, siis ma olin talle keskpäeval autojuhi eest ning viisin ta Piigaga kesklinna hambaarsti juurde. Meil on väga hea hambaarst. Väga! Aga ma ei ütle, kes ta on, sest viimati, kui ma teda blogis kiitsin, asendus meie paarinädalane ooteaeg paarikuisega. Igal juhul ta saab lastega suurepäraselt hakkama. Jätsin Esileedi Piigaga hambaarsti väisama ja samal ajal läksime poistega kesklinna parki mänguväljakule aega surnuks lööma, mille kõrvale on üles pandud suur telk, kus saab siis eelvalimisel osaleda. Eelvalimise pluss on see, et sa võid suvalises kohas hääletada. Valimispäeval tuleb minna just enda kindlasse valimisjaoskonda. Ma tegin meie perepildi ka valimisjaoskonna juures, aga kuna koroona tõttu, pole ma tänaseks mingi kuus nädalat juuksurisse pääsenud, siis ma näen nii kodutu välja, et isegi kodutu tõi mulle pargis viis euri, et ma juuksurisse läheks.

Piigal parandati paar pisikest augukest ja möödaminnes tõmmati ka loksuv esihammas välja, mis nüüd ta voodi kõrval karbikeses hambahaldjat ootab. Piiga ja Noorsand tegid otsuse, et täna öösel nad ei maga ja nemad tabavad lõpuks ometi hambahaldja. Suured plaanid tehtud, lõksud välja mõeldud, padjaalused taskulampe, ragulkasid ja puuviljavõrke täis topitud, jäigi vaid oodata, et millal see müstiline müntidest kolisevate taskutega tüüp kohale tuleb.

„Aga miks te tahate teda kinni püüda?“

„Sest… eee… sest.. hmm.. sest ma tahan näha, kas ta on päris!“ vastas Piiga

„Aga miks te lihtsalt ei piilu, vaid ta täitsa kinni tahate püüda?“

„.. tegelikult jah.. tegelikult ma ei taha. Ma tahan tegelikult endale küülikut!“

„Sul on laupäeval sünnipäev tulemas, äkki siis saad kingituseks. Aga oled sa arvestanud, et sa pead ise tema eest hoolitsema ja tema kakat koristama?“

„Tegelikult ma ei taha küülikut. Ma tahan seda tiibadega nukku, mis telekas reklaamis oli… ja šokolaadi ka.“

Tõepoolest, plaan hambahaldjas kinni püüda, maeti maha. Miks tahaks keegi üldse teda kinni püüda? Sa saad oma väärtusetu suust kukkunud hamba asemele vastu päris raha! Mitte ükski teine elusolend maailmas seda ei tee. Kaks eurot per hammas! Ma ei tea, miks Esileedi sellise kursi võttis, kui lapsed ei tee vahet 20 sendil ja kahel eurol. Aga ei, see peab alati olema just kaks eurot!

Aga me ei ole kaksikute laupäevaseks sünnaks üldse valmis. Meil pole aimugi veel, mida kinkida (Piiga tiibadega nukk sai küll nüüd paika), kus seda sünnipäeva pidada ja üldse kogu korraldus on liipamas kahte jalga. Aga igal juhul saab see olema õues või kusagil mängumaal. Pigem kusagil õues. Siis tuleb lihtsalt mingeid tegevusi mõelda, sest Illimariga sai kokkulepitud, et ta tuleb meie metsasünnat läbi viima, aga kuna tal see laupäev hõivatud, siis valikusse jäi järgmine laupäev. Paraku selgus, et Piigal sel päeval tantsuvõistlus, millest ta väga osa tahab võtta. Seega pidu toimub paraku Illimari metsiku energiata sel laupäeval. Kes paljuks ei pea, siis jagage mõtteid, et mis on need välitegevused, mis laste õuesünnad eriti toredaks teevad. Või kui kellelgi on Tartu ümbruses lahedat kohta (äkki on seal hobused, või äkki on seal midagi muud) soovitada, siis tehke seda! Nii palju ma tean, et toidupoole pealt pöördun ma masterbaker (just tabasin, et masterbaker ei ole üldse meelitava kõlaga tiitel) ThymeOuti poole, kelle magusad ja soolased kringlid alati suured hitid on. Sellised mõtted ja tegemised siin pool.

Loodan, et te olete sügiseinimesed ja naudite seda aega. Püsige rõõmsad ja varsti ongi kevad käes ja päevad pikemad. Tegelt ei ole varsti.. Püsi aga siiski positiivne. Või, et kui me räägime koroonast, siis püsi just negatiivne. Ole terve ja aitäh, et ikka lugemas käid.

PS! Käi palun jah ikka lugemas. Ma just lükkasin tagasi palgatöö pakkumise, mis oli nii kuramuse ahvatlev, et ma vaagisin seda mitu nädalat. Kuid üks osa sellest oleks olnud ka selle blogi kui sellise lõpetamine. Õigemini, ei oleks ma kokkuleppe tulemusena enam tohtinud teha koostööpostitusi, sest see oleks konkreetselt sisse sõitnud pakutava ametikoha eetikale. Seega ma valisin blogimise ja teiega suhtlemise ja lükkasin tagasi selle pakutava ameti. Nii, et ärge pange pahaks koostööpostitusi, ma ju pingutan ka nendega, et need ei oleks niivõrd puhas reklaam, kui huvitav lugemine.

Teine variant oleks teha nii nagu üks blogija on teinud – panna enda postitused maksumüüri taha. See on viimane asi, mis ma teha soovin. Ma lihtsalt tunnen, et mul on blogimises ja sotsiaalmeedias nii palju arenguruumi, et saada paremaks, et kahju oleks joont alla tõmmata ja enda vabadust ja tehtud tööd esimesele pakkujale maha müüa. Seni, kuni koostööpostitused sisse toovad ning te endale huvitavate reklaamide peal klikite, ei lähe ma kusagile ja plaanin olla osa teie elust. Teie omalt poolt olete juba tegemas kõike, mis vaja – loete blogi, laigite ja kommenteerite. Laigid ja kommentaarid on puhtalt mu vaimule – kui ma tunnen, et inimestele meeldib ja läheb korda, on ka minul soov teha aina paremini.

Kindlasti tahad sa teada, et mis amet see oli? Mind kutsuti vedama ja käivitama ühte täiesti uut portaali. Ehk siis selline ajakirjaniku-toimetaja ametikoht. Kuna reklaamikliendid osaliselt kattuvad, siis ei saa ma teha oma blogi ja nö juhtida uuest portaalist raha mööda. Arusaadav. Ma peaks võitlema, et kliendid tahaks just seal portaalis reklaamida. Seega tuli teha raske.. tegelikult mitte väga raske otsus. Ühtegi asja ei saa teha tasuta ja ma ei soovi, et minu ehitatu lihtsalt vaikselt välja sureks.

Nüüd on kõik. Niigi 2000 tähemärki pikem postitus, kui plaanisin. Kui sa ei jälgi meid veel Facebookis või Instagramis, siis oled ka sinna väga oodatud! Seal möllu palju enam, kui siin.

Kommentaarid

“Mulle pakuti väga vinget ametikohta” on saanud 2 vastust

  1. Leila ütleb:

    Olen juba pikalt käinud lugemas, aga ei ole suurem kommenteerjja. Nüüd aga tuli tahtmine sõna võtta 🙂 Tartu loodusmaja pakub erinevaid lapse sünnipäevaprogramme, seal hulgas ka õuesünnipäevi.

    • Henry ütleb:

      Aga nii tore Leila, et sa kommenteerisid ja ma tean nüüd, et mul on olemas üks lugeja, kelle nimi on Leila ja kes pakkus nii toreda mõtte välja. Võtame kindlasti potentsiaalseks peopaigaks!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…