Kui valu asendub millegi imelisega

Postitus valmis koostöös Pranamat ECOga

„Oot, nii… ehhh, ok, olen valmis! Jaa… fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, fakk, Ok, ok… nii, päris hea. Kui ei liiguta, on päris hea. Mmmm… miks ma seda iga päev ei tee? Mõmm, kui hea..“

Umbes selline oli mu vaimne vestlus, kui ma üle tüki aja taas Pranamat Eco komplektile pikali viskasin. Venita see vestlus iseendaga siiski umbes viie minuti peale, sest esimesed minutid ei olnud see ogade kogemine enda seljas meeldiv tunne ja siis su keha harjub ja valu asendub lõõgastusega.

Selle komplektiga on nagu trenniga, et kui tuleb pikem paus sisse, siis tagasi minna on maru keeruline, kuna see algus on alati maru raske. Kogu progress on kadunud ja uuesti alustamine nõuab enese utsitamist ja mugavustsoonist väljumist.

Kui ma möödunud aastal Pranamat Eco komplektiga alustasin, siis pidi see olema pehme voodi peal ja mul pidi seljas olema särk.. või kaks. Mingi aja pärast oli see tugev nahka ergutav toime muutumas selliseks igavaks ning tuimaks ja ma kolisin Pranamat Eco komplektiga jäiga võimlemismati peale. Ühel hetkel ei piisanud enam sellestki ja seljast tuli särk. Ehk aegapidi nahk harjus ja miski, mis alguses oli nii piinavalt intensiivne ja terav, oli ühel hetkel muutunud lõõgastavaks naudinguks. Kuid nüüd, kus vahele tuli enam kui kuu aega viimasest pikutamise sessioonist, olen ma tagasi komplektiga voodi peal ja pluus on seljas.

Esileedi on selles vallas minust kõvem mees, et tema võib vabalt komplektile pikali heita ka ilma pluusita ja ei tee teist nägugi ja siis ma annan talle vahel tagumikule mööda minnes laksu ja ma pean põhimõtteliselt EMO välja kutsuma, sest ma ei teadvat, kui palju mul tegelikult jõudu on. Aitäh komplimendi eest! Aga Pranamat Eco komplektile paljalt pikali heites on ta minuga võrreles tegija. Mitte ühtegi „Fakk’i“ ta suust ei kostunud.

Paar päeva oli mul abaluu juures mingi lihas kinni ja venitasin, mis ma venitasin ning painutasin, mis ma painutasin, ikka oli see jätkuvalt kinni ja teatud liigutused olid valulikud. Proovisin ka vana head tennisepalli peal pikutamist, aga õigesse kohta ikka ligi ei pääsenud. Tegin siis paar painutusharjutust ja heitsin selle kohaga ogamatile ja ma ei tea, mis närvipunktidele need ogad vajutasid, aga kakskümmend minutit hiljem end ettevaatlikult selle pealt maha veeretades (raskeim osa on pealt ära tulemine), oli valu ja pinge kadunud. Olin valmis, et tegu on hetkelise leevendusega, aga ei, rohkem valu ei naasnudki. Seega mul on nüüd enda jaoks ka kindel näide olemas, et ogad matil ja padjal teevad enamat, kui lihtsalt kriibivad nahka.

Kindlasti on selliste ogamattide üheks toimeks nahaaluse vereringe ja närviotste ergutamine, kuid minu jaoks on see palju enam psühholoogiline. See magus valu on sõltuvusttekitav ja iga kord, kui peale pausi sellele tagasi heidan ning see esimene valu möödub, on mu küsimus endale, et miks ometi ma seda iga päev ei tee?

Kellele seda komplekti tarvis oleks? Lapsevanematele. Eriti, kui sul lapsi palju on ja nad sind hulluks ajavad. Olen märganud, et peamine aeg, kui ma seltskonnast ära kaon, on siis, kui need kolm tüüpi mind hulluks ajavad. Selle asemel, et minna omaette ja patja karjuda, et endast see kogunenud pinge välja saada, lähen ma enda tuppa, panen peale rahuliku chill out muusika ja heidan komplektile. Ma paneks efektiks veel paar küünalt ka, aga, kui lapsed näeksid, et teisel korrusel on elav tuli, oleks nad kõik hetkega minu isiklikus ruumis sees ja paluksid korda mööda, kas nad tohivad küünla tule ära puhuda ja siis uuest ISE põlema panna. Võimalusel leegiheitjaga. Seega eemaldun vaikselt ja heidan hämaras toas komplektile end koguma.

Ja see on suurepärane hetk kõigest eemalduda, kuid samas on see ka suurepärane hetk ka täiesti kohal olla. Lugesin siin ühe rikkuri edulugu ja ta ütles, et tähtsaim muutus, mis ta oma elus teinud on ja mis teda väga palju aidanud on, on mediteerimine. Selgub, et mediteerimine ei olegi tingimata rätsepaistmes turbaniga istumine  ja monotoonne ümisemine. Googeldasin ja nüüd ma olen iga päev võtnud 5-10 minutit mediteerimiseks ja teinud seda komplekti peal. Ma ei ole veel päris hästi seda mediteerimise mõju mõistnud, kuid peale sellel pikutamist tunnen energia tõusu ja kogen päriselt enesetunde paranemist. Seega äkki on see kaks ühes. Seepärast kinkisin siin suve alguses ühe Pranamat Eco komplekti ka emale ja umbes nädala eest sõbrale.

Kui keegi tunneb, et ka tema elust on see magus-kibe valu puudu, millega pingeid maha laadida, siis on kaks valikut:

  • Kasuta koodi HENRY30, et saada korralik -30% soodukas
  • Ära kasuta koodi ja kliki otse SELLELE LINGILE ja soodushind -30% on juba sisse arvestatud.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…