Mida kõike ma teie heaks ei tee. Katsetasin midagi ennekuulmatut

Postitus valmis koostöös Abestockiga

Kunagi, kui ma hoidsin eemale loomsest toidust, et näha, kas see kuidagi mõjutab minu enesetunnet, hakkasid kõik surkima ja kinnitama mulle, et ma hakkan nagunii lihast ja piimast puudust tundma. „Kolmandal päeval näed sa unes pasteeti, usu mind!“ Võin kinnitada teile nüüd kogemusest, et tal ei olnud õigus… sest ma nägin juba esimesel. Mitte, et ma ka mingi suur pasteedifänn oleks, vaid ma usun, et see inimene lihtsalt pani mulle pähe idee, et ma hakkan kohutavalt pasteeti igatsema ja ma jäin seda uskuma ning endale sisendama.

Kuid ma ei saanud ju ometi alla kohe anda. Mu vaim oli kindel.. ainus, mis minu mõtted nüüd enda alla võttis – oli pasteet. See, kuidas ma seda leivale määrin ja tomativiilu peale asetan. Aga mida siis taimetoitlased pasteedi asemel söövad? Kui sa ei taha pasteedi jaoks lehma killida, aga pasteeti ikka tahaks, siis mida sa sööd? Googeldasin ja sain ka endale vastuse:

Hummust!

Ja kui ma oma eksperimendi kolmandal päeval poest hummust ostsin ning seda mõnuga leivale määrisin ning hambad sisse virutasin, ei jõudnudki ma vist neelamiseni.. sest mida hekki see on? Mis on see jõledus mu leival? Kas tõesti keegi arvab, et see võiks kuidagi asendada pasteeti või ükskõik, mis määret. Lihtsalt halb! See oli mu elu esimene kord, kui ma proovisin hummust ja oleks tõenäoliselt olnud ka viimane, kui ma poleks paar nädalat hiljem sattunud ühele istumisele, mida korraldas tõmmu tüüp, kes tutvustas enda piirkonna toite ja inimesed sumisesid laual olnud hummuse ümber oma juurviljadega nagu mesilased. Aina kastsid sisse, hammustasid ja mõmisesid. Proovisin ka. Kui hummus SELLINE saab olla, siis pole mul mingit probleemi mitte kunagi enam pasteeti süüa, oli mu esimene mõte. Ehk mul on kogemus väga heade hummustega ja ma olen söönud ka väga halbu. Ma olen ka ise korduvalt teinud ja ma võin öelda, et minu õnnestumisprotsent on kusagil 50. Pooltel kordadel on see imeline ja teisel korral on küüslauk kogu roa enda alla võtnud ja ma ei tunne pool päeva teisi maitseid. Nii, et ma võin end pidada enam-vähem eksperdiks hummuste alal, sest aastate jooksul on neid kogetud rohkelt ja seepärast on mul hea meel, et mul oli võimalus proovida Ribella hummuseid, mis on alles müüki tulnud.

Ma jagan proovitud Ribella hummused hetkel kaheks ja peagi mõistate ka miks. Kõigepealt klassikalised Ribella hummused. Mis on hummuse sees tavaliselt – kikerherned, tahini (seesamiseemne pasta) ja siis mida iganes sa soovid maitseks lisada. Need nö klassikalised Ribella hummused, mida me proovisime, olid kõik väga maitsvad. Mõne sõnaga igast:

  1. Shiitake seentega – mina olen suur seenesõber ja antud hummuses tuli ka seente maitse väga puhtalt ja tugevalt esile. Kindlasti üks mu lemmikutest.
  2. Kõrvitsaseemnetega – kõrvits on vist üks kõige klassikalisemaid hummuse lisasid. See hummus oli samuti väga mõnusa kõrvitsaseemne lõhna ja maitsega ning terved seemned, mida hummuses leida võis, andsid väga mõnusa krõmspuva lisaelemendi
  3. Karamelliseeritud küüslauguga – juba see nimetus annab kinnitust, et see ometi halb olla ei saa. Ei olegi. Väga mõnusa küüslaugu maitsega ja lõhnaga. Suud päris õhetama ei võta, aga iseloomu ja kärtsu on selles küll
  4. Italiano tomati ja küüslauguga. Alguses oli see mulle natuke võõras. Mitte maitse pärast, sest maitselt on see Ribella hummustest minu absoluutne lemmik, aga nende tükkide pärast, mis on hummusesse jäetud. Lõpuks mõistsin, et tegu on tomatiga ja pöial näitas kohe lae suunas.. ma lihtsalt alati kardan, kui sellistes siidistes toitudes on tükke ja ma ei tea, mis need on.
  5. Vürtsikas – mulle kõige vähem meeldinud hummus. Mulle muidu väike vürts meeldib ja tootes oli see olemas ja ka karp sai tühjaks, aga üks ju paraku peab viimaseks jääma. Lihtsalt teised olid nii maitseküllased ja see… ei olnud.

Teine kategooria hummuseid, mida me proovisime, olid….. magusad. Õõh, magus hummus? Mis mõttes? Igal juhul ei olnud ma mitte kunagi kuulnud sellisest võimalusest ja veel vähem proovinud. Ma polnud kindel, kas ma tahangi proovida, sest… magus hummus? Neid saime kolme erinevat sorti – nougat, nougat vanilla ja nougat+crunch. Mis saab minu poolt suure pöidla püsti, on see, et magustamiseks on kasutatud ainult mett.

Aga tõehetk oli käes ja kui ma olen täna uusi asju proovimas, siis proovin ka selle ära. Esimene eriti ettevaatlik lusikas, mis õrnalt mu keeleni jõudis… ei olnudki väga hull. Magus. Šokolaadine. Natuke suurem amps. Nagu šokolaadi puding.. aga parem! See oli fanking imemaitsev ja kui ma peaksin ühe miinuse välja tooma, siis see purgike on liiga väike, sest see sai hetkega otsa. Kui ma peaksin seda kirjeldama, siis see meenutas mulle justkui šokolaadikoogi tainast. See, mille juurest lapsi alati minema aetakse, sest muidu ei piisa kookideks. Igal juhul, kui ma arvasin, et need klassikalised olid head, siis magusad paneksin ma täpselt samale pulgale.

Saime endale kindlasti väga head tooted valikusse, mida snäkilaual kasutada. Lillkapsas, paprika, kurk ja teised köögiviljad on hetkega kümme korda ahvatlevamad. Õnneks ka säilitusainete ja muude e-ainetega on Ribella hummuste juures tagasi hoitud ja me ei pea liialt põdema, kui need köögiviljade kõrvale pakkuda on.

Paljud tahavad kindlasti teada, et aga kuidas siis lastele meeldis? Noorsand kastis paprika hummusesse ainult pildi tegemiseks ja jooksis kiljudes minema, kui ma teatasin, et ta peab nüüd proovima ka. Vennas peitis end samuti kusagile ära ja jäigi vaid Piiga, kes on väga julge uute asjade proovija. Proovis kurgiga klassikalist küüslaugu oma ja tegi oma tavapärast vaprat nägu, tõstis pöidla üles ja teatas, et meeldib…samal ajal silmadega otsides, kuhu ta ülejäänud kurgi ära peita võib. Ma pole veel kohanud soolast toitu, mida mu poisid koheselt nõus proovima oleks ja Piigale meeldinuks. Küll kiitis Piiga vägagi heaks magusa hummuse ja lasi silmade särades sel hea maitsta.

Seega mina katsetasin ära, et teie teaksite järgmine kord, kui kaalute endale juurikatele dipiostu poeleti ees ja võin täie kindlusega öelda, et tegu on väga maitsvate hummustega ning kui te kunagi peaks sattuma meile külla, kus on ka snäkilaud, siis see saab seal laua peal ka olema. Mida kõike ma teie heaks ei tee! Maitsen maitsvaid toite ja puha… Igal juhul väga hea kogemus. Ribella hummuseid võib hetkel leida kõikides Rimides ja enamikes Coopides. Rimis vist valik lihtsalt nõks suurem. Kui puhkused läbi saavad, siis laieneb vast ka teistesse kettidesse. Head maitsmist ka teile!

Kommentaarid

“Mida kõike ma teie heaks ei tee. Katsetasin midagi ennekuulmatut” on saanud 3 vastust

  1. Geidi ütleb:

    Ma pole siiani ühtki hummust oma elus söönud. Ometigi kõik neid ju söövad. Mhmmm…
    Magus tundub isegi turvalisem valik kui soolased.

    • Henry ütleb:

      just, pool maailma sööbneid suht igapäevaselt, järelikult väga hull olla ei saa. Ta maitseb nagu selline tihe dipikaste. Proovi küüslaugu oma või kõrvitsaseemne.. need sellised klassikalised maitsed

  2. iida ütleb:

    Meil on magusad hummused juba aastaid hommikused pannkoogi peale paneku määrded. Aga mitte poe omad, vaid ikka ise tehtud. Klassika on lisada pruuni sukrut ja kakaod, aga vahel teeme ka datlitega. Ja mõnikord kakao asemel hoopis kaneel…. lastele meeldib niiehknaa. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…