Kõigest 25 aastat ootust sai nüüd läbi!

Postitus valmis tänu Sony Playstationi koostööle

Kasvades ei olnud meil millestki küllust. Pigem kitsikuses elav perekond, kes igakuiselt raha pärast stressis oli ja ots otsaga kokku tuli. Siiani on hämmastav, et ma halvale teele ei läinud ja ainus kord, kui mul politseiga tegemist oli, oli ükskord, kui ma poest üllatusmuna varastades vahele jäin ja mul on nii hea meel, et jäin, sest kui ma vaatan enda lapsepõlve sõpru, kes said päris palju asju ära teha ja mitte vahele jääda, siis kõik nad kukkusid vahele millegi suurega. Taaskord ma imestan siiamaani, et kuidas läks nii, et mu lähimad sõbrad korraldasid põhimõtteliselt suuri pangapettuseid, oskasid pangaautomaatidest pintsettidega raha välja võtta nii, et võtsid keskmised kupüürid ja kuna äärmised jäid puutumata, tõmbas masin raha sisse tagasi ja registreeris, et raha jäi puutumata ning nende arvelt ei läinud midagi maha ja mind ei kaasatud mitte kusagile ning ma kuulasin alles hiljem, kuidas neid pumppüsside saatel pangakontoritest minema talutati.

Kokkuvõttes jäid kõik ühel hetkel vahele, aga seni, kuni ei jäänud, elasid nagu kuninga kassid. Sel hetkel ma kadestasin neid ja olin isegi solvunud, et mind ei kaasatud, sest kõikidel neil vaestest perekondadest poistel olid taskud raha mingil hetkel täis. Osteti kõike mõeldavat kokku, käidi kruiisidel ja üks mu sõber ostis endale Playstationi. Kuni selle päevani ei uskunud ma armastusse esimesest silmapilgust, aga siis see juhtus. Ma veetsin terved koolipäevad poppi tehes sõbra juures ja kartsin seda hetke, et ta ühel hetkel ütleb, et ma pean nüüd koju minema. Ma teadsin, et ma pean selle endale saama.

Kuid ma ei saanudki… kuni selle kuuni. Kõigest 25 aastat ootust ja siin ta ongi. Meie majas leidis endale kodu Playstation 4. „Henry, sa mõtled ikka Playstation 5, eks?“ Ei, PS4. Kas te olete näinud, mis hinnaga hetkel viiendat edasi müüakse? Seega oleks selle ostmine praegu see hullus, mida me Ameerikas sageli näeme, kus uue telefoni väljalaske pärast, millel vanaga võrreldes on nüüd ekraan 2mm suurem, on inimesed nõus kümneid tunde järjekorras seisma.

Kellel ei ole hetkel Playstationit ja nii tahaks, on just PS4 hetkel nutikas ost, sest näiteks selle mudeli slim-versiooni toodetakse veel aastaid ja see tähendab ,et ka mänge toodetakse veel aastaid. Kõiki neid mänge, mida mängitakse viiendaga, saab veel aastaid mängida ka neljandaga. Ja mis juhtub kõikide tehnikavidinatega, kui uued versioonid välja tulevad? Nende hind langeb kivina, seega ei oskaks ma hetkel mitte kuidagi endale õigustada seda, et ma peaks omale viienda seeria Playstationi soetama.

25 aastat ootust, et ma saaks ENDA kodus ENDA Playstationiga mängida ja….. ja ma ei saa ikka sellega mängida, sest mul on kodus kolm tüüpi, kes hetkega külge kleepuvad ja umbes kuuendal sekundil pärima hakkavad, et millal nende kord mängida on? Poole tunni pärast! 26 sekundit hiljem – aga kas pool tundi on nüüd täis? Minu mängu aeg on siis, kui nad lasteaias on.

Loomulikult on Playstation suurepärane asi, mida omada, aga nagu kõik lahedad asjad, vajavad need ka mõistlikku suhtumist. Kui anda lastele voli mängida sellega nii palju kui nad vähegi soovivad, siis ma tõenäoliselt ei näekski oma lapsi. Tuleb olla ja käituda isana ja seada piirid. Igaüks saab mängida poole tunni kaupa ja alguses oli see väga suur probleem. See paanika ja äng, mis nende silmist paistis, kui ma käskisin puldi ära panna, oli korralik. Kuid vaikselt endale kindlaks jäädes võtsid ka nemad selle omaks ja nad on õppinud seda väga hästi jagama. Mitte ainult, vaid nad on ausad ja panevad omal initsiatiivil puldi käest ja kutsuvad järgmise, kui nende kord läbi saab.

Kuna Playstationi mängude graafika ja võimalused ning reklaamivabadus on esmaklassilised, siis lapsed on valinud pigem telekamängu, kui nutiseadme ja see oli miski, mida ma algselt Playstationiga soovisingi saavutada. Playstationis on mul täielik kontroll, mida nad mängivad ja mida näevad. Nutiseadmetes on nad sageli sellistesse kohtadesse jõudnud, kus nad tarbivad sisu, mis öösel ärevana hoiab. Nüüd on ka sünnipäevakingitusi palju kergem teha, sest keskmise uue mängu hind ongi sünnipäeva kingituse hinnaga.

Suurimaks hitiks Playstationi mängu näol on hetkel Sackboy. Ma ei teagi, kuidas seda tõlkida. Kotipoiss? Kaltsupoiss? Igal juhul on see üks väike kaltsunukk, kellega sa käid muinasjutulisi maid avastamas ja ülesandeid täitmas. Eriti meeldib mulle, et mängu on peidetud nii palju avastamisrõõmu, et kui sul on tunne, et mingi tase on kenasti läbitud, siis tegelikult, kui seda teha veelgi tähelepanelikumalt, on sul võimalus avastada nii palju salakäike ja võimalusi, mis esimese mängimisega täiesti silmist mööda oli läinud. Ja seda saavad nad korraga mängida ka kolmekesi, igal ühel oma pult peos.

Mina mängin peamiselt Ämblikmehe mängu. Selle uue Ämblikmehe oma, kes Marveli multikas on. Kiire, actionit täis, näpuosavust nõudev – kõike seda, mida mina ei ole, kuid ma tõepoolest naudin seda enda aega konsoolis, sest mingis mõttes täitus mu eluunistus. See väike poiss on minus taas üles ärganud. Ta küll ei kesta kaua, sest ma eriti pikalt mängida ei viitsi ja seni pole üle tunni järjest mängimas olnud. Tunniga jõuavad süümekad peale tulla -Henry, sul on nii palju muid asju teha ja sa nüüd istud siin ja kujutad ette, et sa oled ämblikmees…

Ma pidin tegelikult kuldkala kinnipüüdes tegema valiku, et kas ma soovin maailmarahu, vihmametsade päästmist või Playstationit… ja no sorry noh.. Ootan pikisilmi, et lapsed suuremaks saaks ja me kõik koos FIFAt (jalgpalli) mängida saaks. Kuid nagu öeldud on PS4 veel aastaid aktuaalne ja uusi mänge toodetakse ka sellele.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…