Ühe koostöö nukker lõpp

Postituse valmimist toetas LG

4K pildikvaliteedist on räägitud aastaid. See on hästi selge ja puhas pilt. Kuid see ongi kõik. See on lihtsalt parem pildikvaliteet. Mulle piisab ju ka vanast heas 720p pildist, milles ma peamiselt meie koduvideod loon. Tegelikult viimasel ajal on see mul nüüd olnud 1080p või 1440p. See pole küll nii selge nagu 4K, aga mis selle point nii väga ongi?

Sai vist liiga palju segaseid numbreid ja kui sa pole just mingi tehnikasõber, on ehk olnud raske jälgida. 720p on ok. 1080p on parem. 1440p on hea. 4K on ülihea.

Ka mina arvasin, et mulle täiesti piisab meie olemasolevast telerist… ja siis ma sain kaheks nädalaks LG OLED GX 65’’ teleri ja mul on suur mure. Mure on selles, et homme saab katsetamisperiood läbi ja ma pean teleka tagasi andma. Asi polegi niivõrd selles, et ma pean laenatud teleka tagasi andma, vaid selles, et ma pean enda vana teleka tagasi panema. Ma pean nimelt ülihealt tagasi meh-ile minema ja see saab olema raske. Järgmine kord tuleb ikka pikemalt mõelda, enne kui mõne koostöö vastu võtan. Kuidas ma lähen nüüd tagasi mossesse, kui ma olen kaks nädalat Teslaga sõitnud?

Vana sai paariks nädalaks troonilt tõugatud

Mis selle teleri nii eriliseks siis teeb? Mul on tunne, et taolised telerid on läinud sama evolutsiooni teed nagu telefonid, mis meie taskus on. Kui 20 aastat tagasi oli 95% telefonikasutusest helistamiseks, siis täna on kaalukauss julgelt vastupidine. Me oleme helistamisest üldse nii eemaldunud, et uus põlvkond sooviks võimalust sõnumit saata ka tulekahju korral, sest siis ei peaks otse inimesega suhtlema.

Nagu kinos. Teleri ees põrandal soundbar

Antud LG OLED teleriga on sama seis. Kui vajutada lahti menüü, on seal nii palju teisi alternatiive traditsioonilisele telekavaatamisele. Mitukümmend erinevat voogedastusprogrammi, millest mitmed pakuvad 4K pildieraldust ning kui sa vaatad näiteks UFC vabavõitlust 4K pildiga 65 tollisel ekraanil, siis ainus, mis puudu jääb, on higi- ning verepritsmed, sest sa oleksid justkui seal kohal. Tavatelevisiooni sattusin ma selle katseperioodi ajal vaatama väga harva, sest see telekapult viib mind kohtadesse, mille võimalikkusest ma isegi varem teadlik polnud.

Kuid loomulikult ei olnud vabavõitlus see, mida ma seal suures jaos vaatama sain. Peamiselt oli käimas Käpapatrull, sest ka lapsed polnud kunagi nii suurt ja selget pilti telerist näinud. Mustad on ilusad sügavad mustad ning üldse on kõik toonid sügavad ja ilusad, et Eesti kanalid oma keskpärase pildikvaliteediga tekitasid tunde, et oh, milline raiskamine. See teler on niivõrd palju enamaks ju võimeline. Üks eristuv omadus, mis mulle OLED ekraanitehnoloogia puhul eriti sümpatiseeris, olid isevalgustuvad pikslid. Kui LCD/LED-telerite puhul valgustatakse piksleid vaid tsoonides ja see tekitab kuma, siis OLED teleris saab piksleid valgustada ühe kaupa, mis pakub mõnusalt teravat ja kontrastset pilti. Tähistaeva vaatamisel tuli see eriti vingelt välja! Ma arvan, et seda peab kogema ja ise nägema. Eriti pimedas toas.

Teler annab kõikidele settingutele enda soovitused, et vaatamiskogemus oleks maksimaalselt hea, kuid siiski on nii põnev kõik menüüd läbi käia ja enda eelistused peale panna. Miski, mida Esileedi nii vihkab. Tema arust kui kõik on sätitud, siis on need sätitud. Kuid võimalusi on palju ja kuidas sa tead, kas see, mida sa sealt saad on parim? Ka pult, millega sa seal ringi toimetad, on vinge lahendusega, sest see toimib justkui hiirena ning kursor on teleka ekraanil ja seega on igal pool erinevates menüüdes käimine tehtud ülilihtsaks ja mugavaks.

Hirm uut telekat vastu võttes oli see, et see teler on poes hinnaga 2500 eurot ja mul on kolm kukekommiga tüüpi, kes oma kleepuvate kehadega ei jõudnud ära oodata, mil telekas üles seatud saab. Viimased paar nädalat olen ma olnud vaat, et teleri valves, sest 65 tolli põrandale tõmmata vajab vaid paari sõrme ja suurt ettevõtmist ning mu lastel on need mõlemad olemas ja esindatud. Pealegi, kuidas saab miski nii suur olla nii õhuke? Ma pakun, et see on umbes 1cm paksune.

Meil on hetkel LED teler, mis ostes oli viimane sõna. See oli umbes 11 aastat tagasi. Täna on standardid hoopis teised ja olles nüüd täiesti OLED ekraani võlus, siis ma tean, et me peame ka selle väljamineku tegema. Ma küll ei vaata telerit palju, kuid kui ma vaatan, siis ma soovin, et see oleks elamus ja silmale kerge vaadata. Ka heli peab hea olema ning meil oli kaasas LG GX soundbar koos subwooferiga, mis tekitas heli, mida siin majas veel loodud ei olnud. Sügav bass, mis keha läbi väristas tuli kenasti kõlaritest välja.

Seega, kui 2020 aasta oli jama aasta, siis homme läheb see veel jamamaks, sest homme saab see sõit läbi ja ma pean enda uduse pildiga 42’’ pildikasti, millel ei ole isevalgustuvaid piksleid, tagasi panema. Üldse ei oota 🙂

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…