Head asjad on sageli tasuta. See siin ka!

Kui sa oled lapsevanem, siis ma teen siin täna ühe üleskutse, mis võib olla kõige tähtsam üleskutse, millest sa võib-olla kunagi kinni haarata võiks. Ainus kahetsus, mis sul tulevikus olla võib, on see, et miks ma ei tegutsenud, kui mul see võimalus oli. Päriselt! Aga loe ise. Ehk siis see siin on nö reklaam, aga väga vajalikule ja heale asjale.

Kui ma poleks omal ajal osalenud Gordoni perekoolis, teeks ma paljusid asju teisiti. Ja seda mitte paremas suunas. Mul on selline loll komme, et ma lähen draamadega kaasa. Kui ma end teadlikult ei kontrolli, on mind väga kerge endast välja ajada. Kes kõige paremini seda kunsti valdavad? Loomulikult need kolm provokaatorit, kes mul siin kodus elavad -Noorsand, Vennas ja Esileedi. Ok ok, Piiga ka. Nende kõigi igapäevane missioon on vaadata, kui palju ma talun, enne kui käega löön.

Seega ma hindan sealt koolituselt saadud tööriistu ja teadmisi vägagi kõrgelt. Ega need kogu aeg meeles ei püsi ja näiteks eile, kui Noorsand iga asja peale häält tõstis (loe: üle küla karjus), ajas see ka minu kimbatusse ja selle asemel, et olla täiskasvanu, saatsin ma ta mõtteis pikalt ja läksin oma asjadega tegelema (ära jäta lõunasööki viimase minuti peale – näljaviha on päris asi). Kuid ukse peal oli Esileedi, kes tuletas meelde, et tegemist on kõigest lapsega, kes ei oska oma emotsioone kontrollida, kuid mina võiks seda ju nüüd osata küll. Tõepoolest, tegelikult ma ju oskan, kuid selleks on tarvis teada tehnikaid – nii enda kui lapsega suhtlemisel rakendamiseks.

Eelmisel aastal osales Tanel Jäppineni rahuliku vanemluse koolitusel mitmeid mu sõpru ja kuulsin vaid kiitvat tagasisidet, kuidas vanemad, kes arvasid, et nad lihtsalt ei saa oma lapsega hakkama ja on kaotanud lapsega selle armsa emotsionaalse sideme, mis neil varasemalt oli, said selle tagasi, sest mõistsid, et selle asemel, et lasta lapsel end väljendada, võeti seda kõike rünnakuna ja ülekohtuse kriitikana ja kuulamise asemel panid nad end hoopis lukku. Kõik mured, millega ei tegelda, kasvavad.

Kuna perekoolist on jupp aega möödas, siis võtame ka meie osa sellest kursusest ja ma julgustaksin ka teid. See ei maksa mitte sentigi ja mis on kõige hullem, mis võib juhtuda? See, et te ei õpi mitte midagi uut ja lähete oma eluga edasi. Kuid samas võimalus saada väga palju juurde – olla tasakaalukam lapsevanem, kes loob oma lastega terve elu kestva armastava suhte. Minu suurim hirm on olnud see, et ma võõrdun oma lastest ja teatud käitumisega me just seda saavutamegi. Selleks on abiks, kui keegi näitab meile, et ka teistmoodi on võimalik.

Tasuta kursus algab 28. septembril. Minge pange ennast kohe kirja, sest ma ei tea, kas mingit piirangut soovijatele on. Hetkel saavad kõik end igal juhul registreerida ning ka sellest osa saada.

Ma loodan, et väga paljud teist tulevad ja võtavad koos meiega osa. LINK osalemiseks on SIIN.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…