Meie suhe ei ole olnud nii roosiline. 11. abieluaasta.

“Neljas aasta on suhtes alati see proovikivi! Kui sa neljanda üle elad, siis võid juba enda üle uhkust tunda, kuid ära kaota valvsust, sest miski ei pane suhet enam proovile kui seitsmes. Kümnes paneb loomulikult ka, aga tõenäosus, et sa selleni jõuad, on olematu!”

Just selliseid hoiatavaid lugusid rääkisid mulle kunagi elukogenud mehed, kes oma teise või kolmanda naisega eluaegset truudust ja armastust  vandunud olid.

Meil täitus täna 11. pulma-aastapäev ja see tähendab, et koos oleme olnud juba viimased 15 aastat. Ilma pausideta. Ma usun, et nüüd ma olen ära teeninud natukenegi õiguse kiiktooli istuda ja noortele suhtesse tormajatele sõnu peale lugeda.

Ei ole olemas maagilisi aastaid, mis on raskemad, kui teised, mis suhted proovile panevad. Oleme vaid meie ise. Meist sõltub missugune on meie suhe. Meie avatusest sõltub, kas me oleme koos õnnelikud, või me mängime õnnelikke. Ma ei väsi kordamast, et armastus ei ole vaid tunne. See on eelkõige tegusõna, mis suhtes ikka ja jälle meelde tuleb tuletada.

On olnud aasta, kus nii mina kui Esileedi oleme selle tegutsemise poole natuke unarusse jätnud. Vähemaks on jäänud üllatusi ja õrnu momente, mis suhtes nii olulised on. Oleme jala natuke sirgeks lasknud ning selle märkamine on oluline. Iga suhtes inimene teab, et teist poolt tuleb hoida ja kui oluline on olla hoitud. Mis tunne on, kui sind ootab soe toit, või kui teine pool korraldab täiesti lastevaba õhtu, et pühenduda vaid üksteisele. Seda kõike on sel aastal olnud vähem.

Õnneks on suhe maraton, mitte sprint ja kui me näeme, et oleks võinud teha paremini, siis ongi olemas võimalus teha paremini. Meie suhet ei iseloomusta keerulised ajad, ega ka tipphetked, vaid see, mida võib teine pool eeldada igapäevases elus. Ja ma luban, et juba pelgalt fakt, et sa võtad mind sellisena nagu ma olen, on medalit väärt ning kuigi ma ei näita seda ehk piisavalt välja, siis sa oled meie pere kõige tähtsam liige. Sa oled küll sel aastal mu naljade peale palju enam solvunud ja mind mittenaljakaks pidanud ning mina omakorda hämmingus, kuhu on jäänud su huumorisoon, siis tegelikult ei ole asi minu halbades naljades ja sinu naljasoolika ummistumises, vaid vähenenud läheduses ja sellega kaasnenud pingetest. Oluline on seda märgata ja mitte süüdistada, vaid anda endast rohkem, sest armastus on tegusõna.

Üksteist aastat tagasi, kui sa palusid, et ma enda näo ees ühte naljakalt lõhnavat rätikut hoiaks ja ma hiljem alles pulmalauas sõrmus sõrmes toibusin, oli mu elu parim päev. Ma sain enda kõrvale kellegi, kes tunneb mind paremini, kui keegi teine ja hoolimata kõige selle teadmisest, armastab mind vaatamata kõigele. Ei, ma ei võtnud koera, vaid täiesti haritud ja iseseisvalt mõtleva naise. Sa uskusid minusse siis ja sa usud minusse ka nüüd. Sa toetad mind igas ettevõtmises ja julgustad mind tegutsema. Kuigi eile, kui ma tahtsin selle heas vormis tšikiga lauamänguõhtule minna, ei arvanud sa sellest plaanist midagi. Tulime koju. Kuid ka see oli õige otsus. Nii sa vähemasti kinnitasid mulle ja ma usun sind.

Kuid ma armastan sind väga ja ma armastan meie peret väga ning mul on isegi hea meel, et meil on neid mõõnasid, sest see näitab, et lubadus olla nii heas, kui halvas, kehtib ikka veel. Nii nagu Noorsand armastab öelda ja ma ei tea, kust ta selle võtnud on: “Armastus võidab alati!”. Ja nii ongi. See on klišee, sest see on tõsi.

Nüüd kallid lugejad, kui te ei soovi reklaami, siis jätke siin lugemine pooleli, sest kui ma küsisin Esileedilt, kas on miski, mida ta kingituseks väga tahaks, ütles ta vaid üht ja mul on hea meel, et sain teha ka selles vallas natuke koostööd. Ma ei saanud küll tasu, aga sain paremad tingimused ja saan pakkuda ka teile.

Tema unistus on juba jupp aega UniOrganic firma roosa hommikumantel. Ma jagan seda vestlust, ka, mis meil reedel oli. Need on algusest lõpuni tehtud Eestis, on valminud ainult orgaanilisest puuvillast ja omavad kõik GOTS sertifikaati. Esileedi ongi veidi imelik, et tal sellised unistused on. Unistas ta sellest nii endale, kui lastele. Ta oleks võinud küsida mõnd lahedat taskunuga või tööriistakomplekti, või midagi muud lahedat, aga ei, tema soovis vaid seda konkreetset hommikumantlit.

Kuid nagu öeldud, sain ma heades tingimustes koostööle ja saan pakkuda ka teile, sest kaks nädalat kehtib UniOrganicu lehel(LINK) sooduskood AMHT20, mis annab nii täiskasvanute, kui laste hommikumantlite hinnast 20% soodustust. Piltidel nii Esileedi oma hommikumantli embuses ja ka lapsed on uute mõnusate ja pehmete hommikumantlite omanikud. Ma pole kunagi hommikumantlitüüp olnud… peab vist ümber mõtlema hakkama…

“Kuigi see käes ei tundu, on see seljas hiiglama pehme. See ei ole liiga paks, et higistama ajaks ja samas on see piisavalt paks, et ei ole üldse külm ning kui ma selle niiskele kehale selga panen, imab see niiskuse kohe endasse. Ma armastan seda!” oli Esileedi hommikune kommentaar, kui ta seda peegli ees selga proovis.

Ma tean, kui olulised on Esileedi jaoks hommikud. Need on laisalt käivituvad ja vajavad endaga pehmust ning lõhnavat kohvi. Mul on hea meel, et saan sellesse panustada, et ta päevad saaksid imelise alguse. Esileedi, loodan, et meie aastapäev ja sellele järgnev aasta tuleb suurepärane!

Kommentaarid

“Meie suhe ei ole olnud nii roosiline. 11. abieluaasta.” on saanud 2 vastust

  1. Alex ütleb:

    Plaatina!

  2. Gerli ütleb:

    Niiii niii armsalt kirjutatud 🙂 Meil sai küll alles 3 aastat abielu, aga prioriteedid ja suhtumine on sama! Palju palju õnne Teile ja palju palju aastaid veel 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…