Snäkilauale paprika asemele

Postitus valmis koostöös Heimon Kalaga

Kui asi puudutab uudseid kalatooteid on meie pere elevil. Ok, ma liialdan. Lapsed tegelikult ei ole ja seda kahel põhjusel. Esiteks on see uudne ja teiseks on see kala. Kaks asja, mis neid kohe üldse elevile ei aja. Hästi, ma olen siis päris lõpuni täpne ja tunnistan, et ka Esileedi näos ei liigu ükski närv, kui ma teatan, et me proovime täna uudset kalatoodet. See jätab ta külmaks täpselt samadel põhjustel, mis lapsigi – uudne ja kala. Ainus kala, mida mu ülejäänud pere sööb, on suitsutatud. Kõik muu võin ma heaga ise ära süüa ja mis mul saabki selle vastu olla. Seega ainus, kes uudsete kalatoodete peale käima läheb, olen mina.

Heimon Kala, kellega ma siin suve jooksul plaanin koostööd teha ning nende pakutavaid tooteid proovida, on kalakasvandus Saaremaal. Ehk nemad ei ole ainult tootjad, vaid neil on ka kasvandus ning seega saavad kogu protsessil silma peale hoida. Ja sel korrral saatsid nad mulle midagi, mida ma kunagi proovinud pole – Koduseid forellipalle. Mitte ainult ei ole ma nende palle proovinud, vaid ma pole ühtegi muud kalapalli üldse kunagi proovinud. Tean, et kalapallid on Aasias kuum teema. Ok, ma ei tea.. ma googeldasin. Seal lisatakse neid mitmetesse roogadesse, aga mina ei ole proovinud kalast ei palle, ega ka kotlette. Seega seekordne katsetamine on täiesti puhtalt lehelt

Otsustasin, et proovin kahte erinevat moodi. Paki peal soovitabki, et saab süüa niisama külmalt, või siis ahjus või pannil soojaks lastes. Esimeseks mõtlesingi teha proovi sooja roaga ja kuhu võiks selliseid palle panna? Üks asi, mis mul pallidega seostus, oli lihapallid spagettidega. Kuna mina olen suur kalasöödik ja eksperimenteerin erinevalt oma muust perest meeleldi, siis spagetiroog kalapallidega tundus suurepärane plaan. Kuid probleem on selles, et ma tegelen ka enda kaaluga ja makaronid ei ole just suurem asi valik kaalujälgijale. Kuid suurepärane viis on spagetid vahetada suvikõrvitsa vastu ja mul oli meeles, et kui ma umbes 7 aastat tagasi tuhande neljakümnendat korda dieeti pidasin, ostsin ma endale asjanduse, mis teeb suvikõrvitsast pikad spagetid. See töötas suurepäraselt. Suvikõrvitsa spagetid pannile, paar minutit küpseda, peale pastakaste ja lisaks kalapallid. Viis minutit ja oligi soe roog valmis. Ma küll natuke petsin ja kasutasin FS Goodsi pastakastet, aga kui selle sisaldust vaadata, siis need on sageli tehtud puhtamalt, kui ise sellega hakkama saaks.

Kuidas oli? Väga maitsev! Kui me maitsest räägime, siis forellipallidel on mõnus tugev maitse ja domineeris rooga kenasti. Kui me räägime tekstuurist, siis kui külmalt on pallid tugevad, siis soojendades lähevad nad pehmeks. Maitseomadused ei muutu, aga tekstuur on neil külmalt mulle tunduvalt enam meeldiv. Ma kujutan ette, et kui soovida kuuma toitu, siis sobiks need pallid väga hästi pajarooga, millele sa soovid head domineerivad forellimaitset.

Teine viis, kuidas ma proovisin, oli külmalt. Olen aus, siis iga kord kui ma külmkapi lahti tegin, virutasin ma ühe forellipalli ka kaasa ja mul oli vahepeal hirm, et need saavad enne otsa, kui ma roogade valmistamiseni jõuan. Need sobikski äkki snäkilauale paprika asemele… sest, kes sööb paprikat snäkilauas? Ma tean, et keegi friik seda teeb, sest ka mina olen enda üritustel šokiga õhtu lõppedes avastanud, et keegi on paprika ära söönud. Laual on miljon head asja, aga ei, tema valib toore paprika. Forellipallid mõnusa dipikastmega nagu näiteks isetehtud tartar kastmega kõlab vägagi ahvatlevalt.

Külmaks roaks valisin ma kõige kergema vastupanu tee – wrapi. Wrap on selline suurepärane toit, kuhu on võimalik panna absoluutselt kõike ja see maitseb hea. Isegi paprika. Mulle just meenus, et koriander on ju ka olemas. Ma võtan selle eelmise väite tagasi – kõike ei saa wrapi vahele panna. Koriandrit ei saa.

Wrapi läks mul siis paprika, avokaado, salat, marineeritud kurk, forellipallid ja majoneesikaste. See tuli absoluutselt jumalik. See töötas suurepäraselt. See oli selline kooslus, mille eest oleks ma nõus isegi maksma. Kui keegi tooks mulle lõunaks sellise wrapi, ei oleks ma üldse pettunud.

Muide, kuna seda blogi loeb ka palju esmakordseid lugejaid, siis kui midagi maha teen, nagu täna paprikat, siis see ei tähenda, et ma seda vihkaks. See tähendab, et ma olen märganud, et see jääb alati alles ja kui laual on paprika ja midagi muud, siis ma kipun võtma midagi muud. Mulle maitseb paprika muu toidu sees, mitte eraldi sööduna. Ma ei vihka midagi… peale koriandri.

Minu soovitus on süüa Koduseid forellipalle külmroana, sest siis on sel minu arust parim maitse ja tekstuur. Need vajavad ka kastet ja kui teha juurde mõnus dip, siis need sobivad suurepäraselt ka snäkilauda või koostisosana mõnusasse wrapi.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…