Vennas leidis varanduse!

Postituse jaoks saime mänge testida tänu AHHAA Teaduspoele

Ma olen elu aeg vaadanud viltu neile veidrikele, kes oma piiksuva metallidetektoriga päevitavate inimeste vahel rannas metalli otsivad. Samas teiselt poolt, olen ma alati mõelnud, et tahaks endale ka. Kui vinge oleks hakata veidrikuks, kes rannas pruunide inimeste keskel tõsise näoga metalli otsib. Minu lapsed aga enam sellest unistama ei pea, sest AHHAA Teaduspood saatis neile PÄRIS metallidetektori ja nad võivad vabalt olla meie hoovis need veidrikud kes varandust taga ajavad. Noh, peaaegu päris. See töötab, leiab metalli, aga mõeldud siiski neile otsijatele, kellele tuleb veel sõnu peale lugeda, et patareidega asju ei tohi vanni kaasa võtta. Ehk siis laste variant. Kuna AHHAA Teaduskeskus on kinni, siis peamine rõhk on neil hetkel suunatud Teaduspoele, sest laste avastamisjanu ei tea, mis on koroona, vaid soovib end ikka ja jälle proovile panna.

Terve päeva jooksid nad metallidetektor käes ringi ja otsisid mööda aeda ja korterit varandust. Eks ma siis tulin vastu ja peitsin muru alla mõned mündid, mida ma nad otsima suunasin ja oh seda rõõmu kui õnnejoovastuses Noorsand põlvili vajus ja enda õnne ei suutnud uskuda. Kuna mu taskus oli vaid kaks kahe eurost, siis need ta ka leidis. Piiga sai kohe kannustust ja kuna tema kord oli otsida, siis ta vantsis terve hoovi läbi ja ei midagi, kuni ta leidis samuti 4 eurot, mis hiljem selgus, et olid Noorsandi katkise püksipõhja tõttu maha kukkunud. Näete, me olekski neljast eurost ilma, kui meil poleks seda detektorit olnud. Vennas oli sama õhinal kui tema kord otsida oli ja kui siis põõsaste vahel ta aparaat piiksuma hakkas, leidis ka tema varanduse – roostes kruvi! See oli lastele päeva põnevaim leid ja Vennas oli selle väärtuses nii veendunud, et tõrjus otsustavalt kõik Piiga katsed see roostes kruvi oma nelja euro vastu vahetada.

See oli kindlasti lastele enim põnevust toonud asi, mille AHHAA teaduspood meile pakki pani. Kuid õuemänguasjaks oli ka veel poes müüdav tuulelohe, mida me tuleval nädalal lennutama hakkame, sest muidu elame siin nagu tuulepealsel maal, kus pidevalt tuuline on ja siis kui on tuult tarvis, pole seda kusagil. Ka üks öökulli pildiga lendav taldrik oli kaasas, mis on aga selline pehmemast ja kergemast materjalist ning sobib pigem siseruumidesse. Ja toas on see ideaalne. Ma arvan, et kõik emad läbi aegade on vihanud kõiki mänge toas, kus tuleb midagi visata ja see lendav taldrik pääseb läbi kirjutamata reeglite pragude, sest sellega on keeruline midagi katki visata. Ma armastan väga mänge, kus tuleb midagi visata ja midagi püüda ning nüüd saame seda ka toas teha. Esileedi küll raputaks pead, sest ei nõustu minu eeldusega, aga eks me näe.

Teine suurim hitt, mida Teaduspood müüb, on vormivad seebid/vahud. Nii kui lapsed neid pudeleid pakis nägid, olid neil juba püksid jalast heidetud ning teatasid, et nemad plaanivad nüüd vanni minna. Viimasel ajal on neil üldse vanniskäimisaeg nihkunud õhtuselt magamamineku eelselt ajalt keskpäevale.. krdi koroona. Igal juhul on see vormitav vaht tõeline vanniskäigu hitt ja kui ma natukene neid kantseldada ei püüaks, kulutaksid nad iga vanniskäigu peale mitu pudelit. Eks see ole mõistetav, sest sellest saab endale krooni pähe meisterdada, habeme ette kleepida ja palju muud vajalikku, mis iga normaalse inimese vanniskäiguga kaasneb.

Kuna ilmad on olnud ilusad ja lapsed on 99% ärkveloleku ajast õues olnud (maal), siis pole neil aimugi, mis üllatused neid kodus ootamas on. Näiteks saavad nad olla arheoloogid ja kaevandada dinosauruse konte välja ja nendest dinosauruse luukere moodustada. See on kindlasti kõigile kolmele väga põnev, kuid ka hariv. Nagu ongi pakis plokk kineetilist liiva, mis tuleb kaasasoleva haamrikese ja harjakesega vähe haaval lahti lammutada ja sealt hakkavad kondid välja tulema. Hariv ja arendav ongi märgusõna kõikide mängudega, mille AHHAA Teaduspood meile tutvumiseks saatsid.

Elevil olen ma ka Vennase pärast, sest peagi ta avastab, et ta saab lõpuks ometi enda väikestele autodele tükkidest terve kvartali teed ehitada. Kõigile meeldivad ka magnetid ja SEE mäng tundub eriti põnev, kus saab erinevatest magneti tükkidest endale sobivaid maju ja muid ehitisi meisterdada. Kuid minu isiklik lemmik oli SEE mäng, sest see nõudis tähelepanu, koordinatsiooni ja kannatlikkust ning ma avastasin, et mul ei ole neist ühtegi. Enamus ajast olengi mina selles mängus kuulikest taga ajanud. Ma kujutan, et see oleks ka väga lahe asi seltskonnaüritusel, kus inimesed on ehk natuke juba napsi võtnud, sest palli õigesse kohta veeretada ei ole maailma kõige lihtsam ülesanne. 

Igal juhul tublid AHHAA, et te vastu peate ja ka enda tegemistele hoogu andmas olete. Muide kaks päeva on veel jäänud pakkumises, et kõik, kes ostavad vähemalt 35 euro eest AHHAA teaduspoe e-poest, saavad tasuta pileti, et külastada AHHAA teaduskeskust. Kel kulub 79.- või rohkem, saavad piletid tervele perele. Ärge laske siis enda ja laste vaimul kärbuda ning visake sealsele valikule pilk peale, sest tähtsaim argument nende mängude juures on ehk see, et lapsed ei vaja mind juurde, et mänge mõista ja koos mängida, vaid saavad täiesti iseseisvalt hakkama ning vanematel on päris OMA aeg. Vähemalt hetkeks.

Kommentaarid

“Vennas leidis varanduse!” on saanud ühe vastuse

  1. Eva ütleb:

    Nii-nii äge! Väga vahvad harivad mänguasjad ikka tänapäeval tõesõna!! Ja “tänu” koroonale on nüüd kõik päevad täis katsetusi. Ja vanniskäike? 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…