Ma ei ole pervo! Mul polnud lihtsalt kardinaid…

Postitus valmis koostöös Rulo.ee-ga

“Meil pole kardinaid ees!” karjatan ma tavaliselt, kui Esileedi ennast unustavalt duši alt tulnuna alasti keset tuba midagi seletama tuleb.

“Mis siis, kes mind siin ikka vaatab?” on tema vastus. Ma ei saagi aru kas see vastus on selline ennast haletsev, et boo-hoo, kes mind enam vaatab, või ütleb ta seda sellepärast, et me elame siin, kus ei olegi kedagi, kes meid näha saaks. Õhtuti, kui toas on valge ja väljas hämar, siis me jääks kõrvalnaabritele hästi silma, aga kuna õhtuti on meil rulood ees, siis ei jää ka kellelegi näha.

Sellist privaatset nudistielu ei saanud me aga pidada enda üle-eelmises (üüri)kodus, sest me elasime korteris, mis oli suure korterelamu vastas ja meil ei olnud mitte mingeid aknakatteid. Õnneks meie magamistoa aknad vaatasid teise suunda, aga elutoas ja köögis käies elasime me  pidevat nagu akvaariumis. Iga meie tegevust võisid vaadata kümned silmapaarid, kes suvatseksid aknast välja vaadata ja sageli nad vaatasid, sest lillelapsena Põlva niitude ja järvede vahel kasvanud Esileedi unustab sageli end duši alt tulles riidesse panna. 

Ühelt poolt oli selline privaatsuse puudumine tüütu, sest kuuma duši alt tulnuna soovisin isegi aeg-ajalt on privaatosi tuulutada ja kehale õhku anda, aga ma ei saanud seda lubada ning pidin end riidesse panema juba vannitoas, sest vannitoast tulles jäi ka koridor läbi köögi akna täielikku vaatevälja. See ei olnud loomulikult probleem valgel ajal, aga nii kui väljas hämaraks läks, tuli väga teadlikult mõelda, et oma kodus siivsalt riides oleks.

Sellel on aga ka teine külg- kui meie oleme kõigile nähtavad, on ka vastasmaja meile nähtav ning ühel hetkel muutus see minu täielikuks meelelahutuseks ja vahetas pea täielikult teleri välja. Ka seal oli elanikke, kelle kardinad kunagi ees ei olnud. Vahel ma istusingi õhtusöögiga diivanile teleka ette, lasin toas tule ära ja … ja ei pannudki telekat käima, sest palju põnevam stsenaarium rullus lahti teleka taga. Ok, seal ei toimunud kunagi midagi haaravalt põnevat, aga reality saated on ka ju sellised, kus mitte kunagi midagi ei toimu, aga ikka vaatad. Polnud harv juhus, et magama minnes oli mu vestlus Esileediga teemal, et mis täna vastas majas toimus ka.

“See teise korruse punapea tuli täna koju hiljem kui tavapäraselt ja võttis end pesu väele, viskas diivani ette teleka ette ja pikutas seal mingi tund aega.”

“Kust sa tead, et ta seal tund aega pikutas? MIs sa vahtisid teda tund aega või?”

“Sa ei kuulnud mind vist väga hästi: see räigelt püss punapea, kelle kohta sa “vau” ütlesid, ta tuli töölt ja võttis end PESU VÄELE!!! .. ja siis pikutas diivanil tund aega.”

Vahel on tõesti tunne, et Esileedi ei kuula. See punapea oli tõeline silmakompvek, kui selline väljend meie keeles olemas on ja ma olin täiesti veendunud, et ta oli teadlik, et tal meie maja näol publik olemas on, sest miks muidu ta pea mitte kunagi kardinaid ette ei tõmmanud? Minu pervamisele oli vähemasti hea selgitus – mul ei olnud kardinaid, aga temal olid ning ometi otsustas ta vastasmaja rahvale sageli etendust pakkuda. Kui meil tuli lõpuks võimalus välja kolida ja oma isiklikku korterisse kolida, siis ma puksisin päris otsustavalt vastu ja leidsin rohkelt põhjendusi, et sinna jääda- koduseks saanud, hea ventilatsioon… eee.. ja lisaks oli seal hea ventilatsioon… Ok tegelt oli korter paras urgas. Ning pealegi uues korteris ei olnud vastasmaja. Mis mõte on üldse korteris elada, kui seal pole vastasmaja? 

Kuid punapea ei olnud vastasmajas ainus, vaid seal oli palju põnevaid tegelasi. Muide, et te ei arvaks, et ma seal teleskoobi või binokliga istusin. Ei istunud. Rajooniprojekteerimisel olid need kaks maja üksteisele liiga lähestikku paigutatud ja ma ei vajanud mingit abivahendit. Kardinate puudumisest täiesti piisas. Need majad olid nii lähestikku, et vahepeal hommikukohvi köögis juues, võisin ma endal tunda ühe venease pilku, kes vahtis ALATI meie aknast sisse, kui ta rõdu peal suitsetas. Kuramuse pervo, ei anna inimestele privaatsust! Ja kui mina nägin vaeva, et see punapea mind ei näeks, siis see Vasja (kutsusime teda Vasjaks) lausa püüdis minu pilku ja nii kui ma kasvõi muuseas pilgu aknast välja heitsin ja tema suunas vaatasin, läks ta alati tohutut entusiasmi täis, hakkas seletama midagi, köhis ja žestiklueeris. Ma lihtsalt naeratasin kohmakalt, noogutasin ja keerasin pilgu ära. Terve see aasta, mis ma seal elasin, püüdis ta mulle kogu aeg mingit sõnumit edastada, mida ta läbi naeru ja suitsuköha mulle kinnisesse aknasse hüüdis ja ma ei saanudki teada, mis see on. Nägin teda korduvalt ka õues pargitud autode vahel, aga seal ei olnud tal kunagi soovi minuga suhelda, vaid lihtsalt noogutasime üksteisele ja läksime oma teed.

“Kahjuks” ei ole meie praeguses kodus sedavõrd värvikaid ja vallatuid naabreid, kellest endale meelelahutus luua, küll on aga meil jätkuvalt nudistist Esileedi, kes paljaste rindade sähvides mööda tube riideid otsides ringi kalpsab. Seega me vajame aknakatteid ja lõpuks jõudis Rulo.ee, kes siin A-klassi blogijatega koostööd on teinud ka F-klassi blogijateni ja mul on hea meel, et nad tulid, sest lapsed, kel nüüdseks mõistus on enam-vähem paika loksumas, on meil nii mõnegi aknakatte kasutuks lammutanud. On aeg vigased aknakatted väljavahetada. Ka teil on hea võimalus rulo.ee(LINK) soodukaga needki asjad korda teha. Kui teie mõtlete aknakatete uuendamisele/soetamisele, siis paar nädalat kehtib sooduskood AMHT20 ja saate kõik tooted 20% hinnast alla. Meie kasutame ka juhust ja paneme lõpuks selle voldikruloo, mida me ammu soovinud oleme, mis ei avane alt, vaid ülalt.

PS!…. ma väga loodan, et see punapea ei loe seda postitust, kuigi vaevalt, sest see oli oma 15 aastat tagasi. Jupp aega enne abielu… Ja ma just taipasin midagi! Äkki oli Esileedi meie maja punapea ning sellepärast ma nii sageli vastasmaja pilke enda aknal tabasingi – nad ei vaadanud minu paksu kõhtu seal diivanil, vaid vaatasid lootuses, et äkki kargab alasti Esileedi duši alt välja ja Vasja üritas mulle äkki mingit komplimenti läbi akna hüüda…

PS2! Mul on voli ka välja loosida 100 eurot rulo.ee krediiti (selle eest sa ühe akna ilusti kaetud). Kui soovid seda endale, siis ole rulo.ee ja minu FB jälgija ning kommenteeri siia või Facebooki enda, või mõne sõbra naljakas/piinlik/ootamatu juhus, mis sul kardina või selle puudumisega meelde tuleb. Äkki on ka sinu peres mõni liputaja, või äkki on ka sinu vastasmaja naaber pervar?

Kommentaarid

“Ma ei ole pervo! Mul polnud lihtsalt kardinaid…” on saanud 16 vastust

  1. geidi ütleb:

    Kunagi elas õde ühes üürikas mida mina hiljem edasi üürisi. Õde seletas kuidas ta peale pesemist alasti elamises kõndis, et kuna ümbruses olevad majad on madalamad ja otstega tema maja poole siis on ikka väga mõnus niimoodi. Lapsepõlve veetsime me korteris kus oli vastasmaja.
    No mina siis kolisin sinna korterisse elama ja ühel õhtul väljas jalutades avastasin, et selle korteri sisemus paistab ideaalselt jalutajatele kõrvalmajade autode parklasse. Nagu miks ta seal alasti kõndis pidevalt?!?!?
    Ja lapsepõlve koduga tuleb meelde kuidas oli jutt midagi, et kortermajal vahetatakse katust or something. Noh tead minust suht mööda. Olin siis juba töötav inimene ja peale ööd tööl magasin pesu väel elutoa diivanil (tekiga), Üldiselt elutoa diivanil ei maganud aga ema vist oli hõivanud minu toa või miskit sellist. Igaljuhul ärkasin ma võõraste helide peale. Tõusin püsti, seisin unise näoga keset elutuba ja suurest aknast vaatavad vastu 2 noormeest ise tõstukiga üles sõites. No meie näod olid suht huvitavad. Ma kehitasin õlgu ja kõndisin toast minema, seejärel arutlesin üle elamise kõrgendatud häälega “misajast katust keset maja eemaldama hakatakse, kas nagu äärest ei peaks alustama!!!”
    Peale kortermaja katusevahetust said ka meie elamisse rulood paigaldatud.
    praeguses kodus on rulood ja ma tahan ka voldikkardinaid. Siin pole niimoodi vastasmaju, et sisse saaks vaadata aga autoga sõites annab küll meie elamisse piiluda ja maja ees tegutsedes lehvitavad naabrid mulle tihti kui ma kohvi joon. Unistan kuidas mu köögis on voldikkardinad ja ma saan vaadata õhtust päikeseloojangut ilma naabrite lehvitamiseta.

  2. Merili ütleb:

    Ma olen julma privaatsusega harjunud ja mingeid piinlikke olukordi veel olnud polegi. Maal elades paistis mu korterist naabermajja ainult köögiaken, mis õnneks oli korteri suhtes hoopis teises otsas ja paljalt just seal töllerdamas ei käinud. Korter oli teisel korrusel, 3 meetrit kõrged laed ja kõrged aknalauad, polnud muret, et ka aiast keegi sisse piiluks. Ja siis kolisin oma esimesse tallinna üürikasse.. loodan, et naabrid said piisavalt show’d, sest mina ei viitsinud elutoas neid ruloosid ette tõmmata, kui ma kodus nagunii ainult pesemas ja magamas käisin Teises korteris oli hea, see asus viiendal ja elutoa ja magamistoa akna ees oli suuuuuur kask, mis andis privaatsust. Nüüd ostsime oma esimese korteri ja.. see asub super madalal esimesel korrusel. Ja no mitte üheski toas ei saa rahus paljalt ringi tilberdada, sest mingid vanemad naabrionud käivad aias tilberdamas kogu aeg rulood kuluksid ära küll, just!!!! need ülevalt avanevad, sest siis saaks ikka valgust ka tuppa, aga keegi alakeha aknast piiluda ei saa (no muidu avaks natuke alt ja rohkem ei paistaks heh)

  3. Gerli ütleb:

    No ma ise olen piiluja olnud, läksin laste isast lahku ja kolisin ära, kui lapsed magama sain siis vaatasin aknast välja ja nägin, et ohh kui ilus mees teeb süüa ja veel alasti ja nii ta igaõhtu oli seal vastasmajas olemas ja mina vahtisin, kusjuures laste unegraafik sai väga ilusti paika no ja nii ma siis stalkisin teda, kuni ta ükskord tuli aknapeale, vaatas mulle otsa ja lehvitas vastu Pärast seda oli kogu põnevus kadunud ja enam ei vaatand teda Aga uut rulood oleks küll vaja, vastasmaja naabrid näevad siin kõike ja pärast jutustavad

  4. Anni ütleb:

    Ma olen see enda kodu pervar majaesised ribikad lasen hämaraks minnes alla juba,kuna sealt paistab liiga hästi samas ma pole kunagi mõelnud kas maja taga ka keegi jalutab kui mina alasti toas ringi tiksun uusi aknakatteid oleks kööki vaja küll 😀 saaks ülevalt alla lahti teha ning niipalju,et paljad tissid varju jääks

  5. Marit ütleb:

    😀 😀 😀
    Tubli Esileedi! Täitsa minu masti. 😀 Meil ka harva kardinad ees. Kardinad paneme ette aind siis kui vaja päikese sissepaistmist varjutada. Või öösel lastetuba pimendada. Aga meil on ka 9. korrus ja eesolev maja on 6. korrusega. 😀
    Nii et meil on vaade täiuslik, kui vastasnaabrid kardinaid ette ei pane, aga enamik elab seal 24/7 kardinate taga. 😀

  6. Lilian ütleb:

    Eelmises kodus oli vahva olukord seoses naabritega! Pisike 3-aastane naabripoiss oli endale spidermani kostüümi selga pannud, ikka täiskomplekt, koos maskiga ! Tuli meile terrassile akna taha ja vaatas sisse, koer pidi rabanduse saama !
    Aga praegusesse koju just otsin magamistuppa pimendavat rulood, et lastel (3-ja 1-aastane) hommikuti ikka uni kauem kestaks kui päikesetōusuni !

  7. Piibe ütleb:

    Haha, ma samasugune nudist nagu Esileedi kui kõrvalmajja pensionäripaar kolis, siis sai pea esimesel päeval naabrihärrale paljalt lehvitatud, kuna köögis korralikud kardinad puuduvad peale seda üritan peale dušši vähemalt köögiaknast mööda käies ikka rätikut ümber hoida. Kõige enam vajakski ruloosid köök, see krediit kuluks väga ära

  8. E. ütleb:

    Elan eramajas, ent siiski siiski ka siia piilutakse aeg ajalt sisse. Mul elab ületee sugulane ning ta ütles, et ta on mitmeid kordi meie aknast sisse vaadanud. Ma poleks oodanud, et ta tunnistab seda. Mul käisid kõik mõtted peas läbi, mida kõike ta näha võis… Nüüd püüan koheselt kardina ette tõmmata, kui väljas pimedamaks läheb. 😀

    Võidu puhul sooviksin 100.- krediiti 🙂

    • Eva-M ütleb:

      Hästi kirjutad, Henry..väga hästi
      Nii, mis mulle siis kohe meenub..Ahaa, nimelt vastas on ridaelamu ja iga kord kui silmanurgast näen, et jälle selline pikem tulederiba ühel naabril köögis süttib, tean et nad on külmiku kallal Mis siis veel? Üks naaber meigib ennast enne pittuminekut aknal. Mingi peegel on tal seal. Telekat saab ka täitsa edukalt vaadata vahel tänu ühele naabrimehele. No midagi väga põrutavat just pole nägema sattunud ja ega rohkem ei tahaks nagu midagi reeta ka..iial ei tea kes su blogi loevad ja kirjeldusest end ära tunnevad

      PS Mulle käib see font jubedalt närvidele

      • Eva ütleb:

        Ah, ja kui piilutakse (piilud ise või sind piilutakse), järelikult on, mida vaadata ja näha on ju? Praegusel ajal hea naabritele show-d pakkuda

  9. Merca ütleb:

    Me renoveerisime oma köögi. Tahtsin sinna erilist rulood või kardinat. Mehel palusin lasta rahulikult mul otsustada. Mingi hetk hakkas ta märkusi tegema, et naabrid vahivad ju aknast sisse. Siis hakkas mu sõbrantsedele ette söötma lauseid kui nad külla tulid, et kuule väljast jube nõme vaade kui midagi akna ees pole 2 aastat renoveerimisest möödas ja mul ikka pole aknal midagi ees. Vastasmaja härra vähemalt naeratab alati rõdul kui ma aknale vaatama jään.

  10. Kea ütleb:

    Elasime sõbrannaga rootsis ja jagasime magamistuba. Mõlemad parajad unekotid ja kuna meie magamistoa aknad jäid metsa poole siis tihti jätsime rulood veits üles, et päike varem ärataks. Ükskord oli aga õues torm ja ma mõtlesin, et vaatan korraks, mis seal toimub.. ja selle metsatuka sees asuva maja taga vaatas mulle üks nägu aknast vastu.. no ikka täitsa klaasi tagant. Ja seee oli faking creepy. Never again ei maga ma ilma kardinateta, sain ikka korraliku trauma sellest

  11. Tiina ütleb:

    Asi naljast kaugel. Olen viimased 10 aastat elanud rsimesel korrusel, rohkemate või vähemate kardinatega. Pigem ikka vähematega. Kord passis tükk aega anka taga IT-mees, kuidas ma omal kulme kitkusin, enne kui suvatses märku anda, et ta seal on, kord käis võõras õhtupimeduses sisse piilumas. Vahetasime küll elukohta, kuid sattusime taas esimesele korrusele. Aega on nende kiirete asjadega nagu kardinad. Olgugi, et eelmises kohas juba sellised ehmatavad juhtumid olid olnud. Pikutasime siis ühel õhtul mehega diivanil, kui järsku hakkas kostuma mingit aknapleki kobinat. Nagu ikka, kui sinna mõni lind maandub nt. Arvasingi, et ju jälle tuvid ega pööranud tähelepanu. Kuni tume küürus ja liikuv mägi vaatevälja ilmus (ühte akent varjas tuur toalill). Mul lõi pulsi lakke ja pistsin kisama. Poiste kamp oli, aga mis eesmärkidel nad sellise “meelelahutusega” tegelesid, jääbki selgusetuks. Järgmisel päeval läksin pistsin jYskist esimesed suvalised rulood. NJah. Kahjuks esimesed suvalised ei ole need, mida tahaks. Aga et rulo.ee toodetega olen juba natuke maitse suhu saanud, siis muidugi tahaks veel.

  12. Aune ütleb:

    Elasime varem 12. korrusel. Kena privaatne, va kui tüübid tõstukiga aknaid pesema tulid. Nii mõnigi kord tegin kodukontoris tööd kui äkki mulle aknast levitati. Ja siis meenub veel kuidas lapsepõlves sai vastasmaja aknast vaadatud cartoon networksi, mida meil endil polnud. 😀

  13. Kristi ütleb:

    Meil on wc-s õhuke pitskardin, mis päeval varjab kenasti ära, aga ööhämaruses napilt ei. No ma läksin õhtul pimedas wc-sse ja keerasin enne istumist palja tagumikuga akna poole (ma pean harjutama teistpidi keeramist). Ja istun ja siis kõlab koputus!!!! Me elame metsa sees ja meil ei käi siin kunagi keegi ette teatamata. Ukse taga olid mingid võõrad ja nad nägid mu paljast tagumikku! Varjasin ennast vetsus senikaua kuni abikaasa nendega suhtles ja nad ära läksid, aga nüüd ma ei teagi, kelle ees piinlikust tunda. Üks ruloo kuluks küll marjaks ära.

  14. L S-R ütleb:

    Heihei,
    Kõigepealt ütleks ära, et ma olen seda postitust üritanud kommenteerida umbes viiel korral,alates eilsest siis. Esimesel korral,tuli vahele kõne lasteaiast, et ehk soovime ikka pilte kätte saada ja oleme nõus neile järele minema, teist korda laste lõunasöögi aeg ( no leidsid ka aja millal süüa tahta eks ), kolmas kord jäi pooleli kuna suurem laps soovis vannist välja, panin telefoni diivanile ja enne kui arugi sain, oli minu poeg ( 1aasta ja 11kuud) mu telefoni vannivette jõudnud viia.. ja noh need teised pole üldse põnevad põhjused, süüdi selles mees ( pagana mehed ).
    Aga noh siit tuleb siis jutt
    Me elame kortermaja esimesel korrusel ja millegipärast inimestele meelsib sisse vaadata, aga mina olen jällegi selline kellel on suva, minu kodu, ise inimesed riskivad mida näevad. Mees mul jällegi ei poolda seda, vanasti olid kpguaeg kardinad ees, nüüd olen saanud ta nii kaugele, et päeval ikka võib valgust ka tuppa lasta, aga nii kui tuli läheb põlema, on rulood ees.. aga ühel korral kui mina olin just pesust tulnud, see oli päevane aeg, rätik ümber töllerdasin toas ringi ja mees jälle midagi kommenteerima hakkas ei pööranud ma talle tähelepanu, tema aga mõtles, et teeb nalja ja astus toolile ja tõmbas pükstest võmba välja, lehvitades seda mulle köögi toolilt ei pannud ta tähele, et täpselt meie akna all seisid meie kolmanda korruse naabrid, kes just meile tuppa vaatasid ( piinlik, väga piinlik… õnneks mitte mul )

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…