Mängutubade reegel – võhivõõras sünnipäeval

Ma lugesin päevi Noorsandi sünnipäevani. Mitte sellepärast, et see lõpuks kätte jõuaks, vaid sellepärast, et see lõpuks läbi saaks. Paar kogemust laste sünnipäevadel, kus ma olen saatjana kaasas olnud, on vist minusse elu lõpuni templi vajutanud ja juba mõte, et see on tulemas, on piisav, et paanikas paberkotti hingata.

Kuid nagu alati, oli tegu ülemõtlemisega, sest sünnipäev läks väga kenasti. Mina sain rahulikult külaliste vanematega suhelda ja pilte klõpsida ning kogu serveerimis- ja hilisema koristustöö tegid ära laste vanaemad ja tädi. See ei ole muide põhjus, miks me neid sünnipäevale kutsume. Vähemasti ainus. Seal on teisi põhjusi veel. Näiteks ka see, et nad teevad süüa ja siis me ise ei pea. Esileedi ema veetis kolm tundi pliidi ees, et küpsetada pannkooke ja minu ema tegi nagu tal tavaks maailma parimat kartulisalatit. Esileedi õde tegi eriti peeneid kiluleibu, mis nägid juba ise välja nagu kunstiteosed.

Idee pannkooke pakkuda oli minu jaoks täiesti üllatav, aga need osutusid hitiks ja koduse õunamoosiga  oli see ka külalistele ootamatu üllatus. Kartulisalati retsept on meil aastatega niivõrd paika timmitud, et seal on kõikidel koostisosadel enda roll mängida. Isegi vorsti ja herne sort on kindel ja muuta ei tohi. Mu ema on küll vahel vanadele radadele langenud ja ta peas lähevad silmad põlema, kui ta näeb mõnda konkureerivat toodet, mida ehib allahindlust lubav kollane silt ja asendab sellega. Ma saan esimesest ampsust aru, sest iga kõrvalkalle viib kvaliteedi kolinal alla. Sel korral oli kõik õige ja kiideti väga.

Pidu toimus mängumaal ja samas kohas, kus möödunud aastal, sest seal on lastel kõige enam ruumi ja õhku ning ronimisvõimalusi tohutult. Lisaks meeldis see mulle sellepärast, et kuigi mängumaad ei saa ainult enda seltskonnale kinni panna, on seal alati maru vähe teisi inimesi. Kunagi pole üle kümne neid seal minu meelest olnud. Seega oli põhimõtteliselt meie päralt Kvartali mängumaa mõlemad korrused.

Kuid sellistel mängumaadel, kus ei saa ainult oma seltskonnale broneerida, on ka alati üks reegel – alati satub sünnipäevatuppa ka üks võhivõõras laps, kes ei saa arugi, et ta võõral sünnipäeval on, vaid laulab meeleolukalt kaasa sünnipäevalaulu, nosib kooki, palub juua, kurdab, et miks morssi pole ja ainult vesi. Nii ka sel korral ja kui ma küsisin, et kas ma saan teda kuidagi aidata, vaatas ta mulle kahtlustavalt otsa ja teatas, et ega ta enam väike pole ja ta ulatab ise vajalikke asju võtma. No ju ma siis ei saanud aidata.

Kuid õhtuse sünnipäeva üks miinuseid on see, et mingil hetkel lapsed väsivad, sest kodus on nad sel kellaajal harjunud juba pidžaamades raamatuid lehitsema ja nüüd on nad suhkrut täis ja valmis maja maha lammutama ning ma ei tea, mitmes kord tellisime me lastele üllatuskülalise, kes on vist alati olnud parim osa peost. Kui varasemalt on käinud Minion, Batman ja Ämblikmees, siis sel korral tuli meie sünnipäevade raudvara peojuht Janek(LINK) Transformeri kostüümis ja Bumblebee võttis hetkega pöörasuselt mitu kraadi rahulikumaks. Kõik said auhindu, kõik soovijad said korraldatud mänge mängida. Lisaks on tüüp täielik õhupallivõlur ja mitte ainult ei toonud ta kaasa umbes kahemeetrist õhupallidest lillepotti lilledega, vaid kõik lapsed said esitada soovi ning kõik said endale õhupallidest mänguasjad. Populaarseimad olid piraadimõõk, viikingi kirves, kassid ja jänesed. Julgustan ja soovitan, kui soovite sünnipäevapeo eriti meeldejäävaks teha.

Muide, lisaks ämma ja ema tehtud toitudele tellisin ma kaks kringlit -soolase ja magusa, sest Noorsand on aastaid kurtnud, et tema sooviks tordi asemel kringlit. Sel korral sai tema soov täidetud ja kui te olete endale Tartus otsimas kringlitegijat, kes teeks eriti hästi, siis minu kallis kaasblogija Thymeout, on kokkamise täielik fanaatik ja te saate kringli, mis on imeline – seest mõnusalt mahlane ja natukene nätske ja pealt meeldivalt krõbe. Kringlid ei olnud maailma odavaimad, aga olles nüüd ära proovinud ja ära maksnud (ups, ma pole talle veel ära maksnud), siis järgmine kord, kui meil on kringlit tarvis, tellin ma temalt taas.

Mida aga kinkida aga kuueseks saavale? See oli väga põletav küsimus kõikide sõprade poolt. Noh, Noorsandile meeldivad kõik ülemeelikud asjad – kunstjunnid, peerukotid, limad jmt. Ning sel aastal ka kõik Harry Potteri temaatiline. Saigi taolisi pilamänguasju pluss hulk arendavaid mänge ja multikate tegelasi. Käib nüüd ka nädal hiljem ringi Harry Potteri prillid ees ja võlukepp käes ja muudab kõike ning kõiki kakaks. Ta poleks väga loov võlur ja jumal tänatud, et tal tegelikult võluvõimeid pole, muidu ei saaks ma teile siin seda  kirjutada ning oleks hoopis kusagil veepuhastusjaamas hulpimas.

Esileedi on eriti uhke tema Potteri vaimustuse üle, sest ka Esileedi on selle sarja andunud fänn. Olen aus ja mina pole ühtegi Potteri raamatut lugenud ega ühtegi filmi algusest lõpuni vaadanud. Ma umbes tean mis ja kuidas, aga igakord, kui ma olen püüdnud sellesse süveneda, olen ma ühel hetkel avastanud, et film hakkab lõppema ja mu särgi rinnal on suur süljelärakas, mis suu nurgast sinna nirisenud on. Aga ma ei anna alla. Äkki ükskord õnnestub.

Järgmine sünnipäev on meie peres Esileedil ja seda juba 20 päeva pärast. Ma juba tean, et ta ei taha sünnipäevaks mitte midagi ja ma tean ka seda, et dai pohh, kui ma teda kuulan ja talle mitte midagi ei kingi. 

Kommentaarid

“Mängutubade reegel – võhivõõras sünnipäeval” on saanud 2 vastust

  1. Heidi ütleb:

    Kas saaks PALUN kartulisalati retsepti õigete toodetega?

    • Henry ütleb:

      Kartul – Laura (võib vast muu ka olla, aga meil alati see olnud)
      Hernes – Bonduelle (varem oli Salvest aga nad vist retsepti muutnud, sest enam ei kõlba)
      Vorst – Nõo doktorivorst (see õrnalt suitsune)
      Kurk – siin kindlad eelistused puuduvad. Panene ühe pika värske kurgi ja 3-4 Salvesti talukurki
      Porgand – ma olen viimastel aastatel hakanud lisama Salvestti salatiporgandit. See ei anna maitset mu meelest, aga annab väga mõnusa mahlasuse. Võib ära ka jätta
      Majonees – Provansaal. Jao kaupa lisad ja segad, et liiga palju ei läheks. Mitte mingit hapukoort, õuna, ega sibulat.
      Muna – kindlasti vabapidamise oma, sest kanad on ka inimesed 🙂
      Maitse järgi võid lisada soola ja pipart kui salat pea segatud

      Sai vist kõik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…