Skandaal! Aastahiti valimisel ei olnud ühtegi Lotte laulu!

Postitus valmis koostöös ValiHeli.ee-ga

Te ei tea seda vist minu kohta, aga ma olen väikest viisi melomaan. Minu jaoks on elus võimalus nautida head muusikat kvaliteetse heliga vägagi tähtsal kohal. Laste saades on see küll tahaplaanile jäänud, sest ega seal Lotte lauludes eriti kõrgeid ja madalaid sagedusi taga ei aja. Kuid lapsed annavad aina enam ruumi nii mulle kui Esileedile, et tuua tagasi päevakorda asjad, mis on meile olulised. Esileedi juba hüppas rongile ja läks kooli. Mina olen tegelemas enda kaaluga ja olen tagasi kurssi viimas, mis toimub muusikamaailmas.

Võib olla tuleb see teile üllatusena nagu mullegi, aga Lotte laulud ei olegi edetabelite tippudes ja “Wheels on the bus” ei ole läänemaailma peamine hittlugu. “Baby shark” on küll totaalne banger, aga keskmine muusikasõber ei kuula seda kaheksa korda päevas. Ootamatu, ma tean.

Vanasti oli mu põhiline muusikanautlemispaik minu auto. See oli veel isegi enne Esileedit, kus ma panin terve varanduse selle alla, et mu tumesinises Audi B4-s mürtsuks nii võimas ja puhta heliga muusika kui võimalik. See oli tõesti elamus omaette. Kui sa tahad tüdrukut võrgutada, siis muretse endale kõva helisüsteemiga auto ning neide langeb su käte vahele nagu loogu. Mitte küll minu puhul. Ei teagi miks. Mingi heli tõrge või midagi… Mina nautisin muusikat oma lapsepõlvesõbraga ja me võisimegi lihtsalt kodust välja sõita kusagile looduskaunisse kohta, istmed alla lasta, läbi pisikese katuseluugi romantiliselt tähti vaadata ja nautida seda, kuidas muusika meist läbi voolas. Oleks muidugi olnud vingem, kui tema asemel olnuks mõni tibi.. üks kõik kes! … aga noh, see suvaline tibi poleks kindlasti osanud hinnata neid bassikäike, mida mu kõlarid õhku paiskasid.

Nüüd on olnud pikem paus ja aina enam tunnen, et ma tunnen sellest kõigest niivõrd puudust. Mul on nii villand sellest, et ainus viis saada kvaliteetset heli, on läbi kõrvaklappide, sest igal muul ajal võngutab õhku meie kodus vaid läpaka lame heli, või vahest harva ühendame bluetooth kõlari, mille kohta müüja ütles, et selle raha eest teeb väga viisakat heli. Ta ei valetanud. Selle raha eest tõesti teeb ja ma olen ostupäevast alates kahetsenud, et ma kallimat ei ostnud. Aga olen mina muusikasõber ja mu lapsed tantsivad igal võimalusel… tahaks midagi paremat.

Kuu aega tagasi, aga sattusin kokku ettevõttega ValiHeli.ee ja sain peale lühikest mõttevahetust aru, et nad on väga minu tüüpi inimesed. Tegelevad väga riskantse alaga, kus nad on kõik munad ühte korvi pannud ja kogu nende tegevus keskendub parima heli pakkumisele ja seda läbi erinevate helisüsteemide, mille seas on nii kõlarid, kõrvalkapid, kui kõik muu, mis kõrva paitamisega tegeleb. Rääkisin enda nägemusest ja neil oli kohe lahendus, mis mulle väga intrigeeriv tundus.

Minu soov on, et mu kodu oleks kaetud ilusa heliga. Selline, mis on puhas ja paitab kõrvu, kuid mis ei keskendu sellele, et naabrimehe peeglit seina pealt maha kukutada. Ma arvan, et sellest east olen ma ammu väljas. Seega tundus nende valikust ideaalne alustus, et luua ühel hetkel minu jaoks just sobiv helikeskkond kõlar nimega Sonos One. See ei ole lihtsalt kõlar, vaid see on minu alustala nutika helisüsteemi loomisel.

https://www.youtube.com/watch?v=_YnPnv4XNw4

Nimelt ei ole Sonose ainus ülesanne pakkuda kvaliteetset heli, mida ta ilmtingimata ka on, vaid see on nutikas kõlar, kuhu saad ühendada kõik enda muusikastriimise valikud ja seda saad juhtida Sonose äpiga, mille saab endale telefoni või tahvlisse tõmmata. Kolm peamist kohta, kust mina midagi kuulan, on Spotify, Audible ja taskuhäälingute kuulamiseks Pocket Cast. Seal oli muidugi neid võimalusi tohutult, aga need on minu kolm peamist. Ka asendab see tavalist FM-raadiot, kus saab enda nimekirja panna kõik lemmikraadiokanalid, mida seal on tuhandeid. Loomulikult ka kõik Maarjamaa omad. Lisaks toimib sel kõlaril ka Google Assistant ja Alexa, aga see on minu jaoks liiga Ameerika ning ei kasuta neid ma oma telefonil, ega kusagil mujal ka. Kuid ma tean, et paljud kasutavad. Pean ikka end nendega kurssi viima, et Sonosest maksimum võtta. Kas keegi teist kasutab? Jagage kogemusi ja kui palju need elu lihtsamaks teevad?

Toots ja Teele

Mis muudab aga minu jaoks selle kõlari puhul hästi potentsiaalikaks, on see, et mul on hetkel üks Sonos One, kuid ma tahan teist Sonos One kõlarit magamistuppa, kolmandat vannitoa riiulile ja neljandat kööki. Mul on sage olukord, kus ma olen omapäi ja tahan midagi kuulata ning ma ei saa, sest toast lahkudes jääb heli tuppa ning ma pean selle pausile panema. Nüüd, kus ma olen katnud ka teised ruumid Sonos One kõlaritega, on mul ka igal pool heli kaasas. Kas see ei hakka segama, kui teised kodus on? Ei! Sa saad ise iga hetk rakenduses määrata, missugustest kõlaritest heli tuleb ja ei pane tööle neis, kus keegi vaikuses olla soovib. Pluss on kõlar pealt puutetundlike nuppudega ja sul ei pea alati ka telefoni käe juures olema, kui tahad muusika käima/kinni panna.

Ka olen ma elevil teise kõlari ostu pärast, sest mu lapsed on suured muusikasõbrad ja samas kohutavad ärkajad. Mis võiks olla veel parem, kui su isa mängib igal hommikul DJd ja sa ärkad maailma parima laulu peale, mis juba hommikul su näo naerule võtab. Kõlaril on ka äratamisfunktsioon olemas. Ma räägin, selle nimetamine kõlariks on ilmselge alahindamine. Muide, kui sa soovid kaks kõlarit samasse ruumi jätta, mängivad need ka stereoheli ja paljud kasutavadki neid ka näiteks teleri tagumiste kõlaritena, sest Sonose soundbar on ka tase omaette.

Algul oli mulle natuke ootamatu mõte, et mis mõttes tuleb kõlar vooluvõrku panna, kui täna on kõikjal need juhtmevabad kõlarid laetava akuga. Kuid see ei olegi tavaline juhtmevaba kõlar. See on midagi palju enamat ja osa millestki palju vingemast.

Aga miks ma räägin teile sellest kõlarist, on see, et ma tahan sellel aastal edasi liikuda, et mu kodu helisüsteem oleks kvaliteetsem ja nutikam ning tunnen, et ValiHeli on selles vallas parim koostööpartner, keda ma oleksin võinud soovida. Aga minge uurige ja kui te olete mõelnud, et tahaks, et kodus oleks kvaliteetne heli, siis www.valiheli.ee võiks olla üks esimesi kohti, mida tšekata. Neil on Viimsis ka füüsiliselt pood täitsa olemas. Kuigi hoiatan, et kui te pole helitehnikas kodus, siis kodulehel ise orienteerumine võib osutuda korralikuks pähkliks. Kui teil tuleb asi päevakorda, siis neil on lehel seal all paremas nurgas võimalus rääkida spetsialistiga ning kõik oma rumalad ja veel rumalamad küsimused saategi sinna suunata ja teiega ei suhtle sekretär, kes asjaga väga kursis ei ole, vaid see on pisike pereäri ja kõik, kellega te suhtlete, on ennast asjaga ka süvitsi kurssi viinud. Tänasest postitusest võib vist natuke läbi kumada, et Henry on päris sillas.. sest ma olengi. Annan märku, kuidas mu heliprojekt selle aasta jooksul edasi kulgeb.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…