Aasta pesumasina testimist seljataga. Mis on minu hinnang?

Postitus valmis koostöös Boschiga

Kui ma möödunud aastal Boschiga käed lõin, siis leppisime kokku, et enne lõplikku arvamuse avaldamist, on mul aastakene aega, et uue pesumasinaga tutvuda ning selle aasta jooksul võtan ma umbes iga kvartal korraks aja maha ning räägin, mis mõtted on selle ajaga kogunenud. Ehk see siin on neljas ja viimane postitus ning ma pean täiesti sõltumatult ja erapooletult välja ütlema, mida ma (loe:Esileedi) Bosch i-Dos pesumasinast arvan.

Kuid selleks, et arvamust avaldada, tuleks mingid kriteeriumid paika panna ja selle põhjal siis hinnang langetada. Kriteeriumid võiksid olla: efektiivsus ja säästlikkus, kasutusmugavus, hind, tulemus. Võtan need neli punkti ette, et jagada enda mõtteid. Taaskord, Bosch ei oota minult ei kiitust ega ka laitust, vaid nad eeldavad et ma olen täiesti erapooletu ja aus.

1. Efektiivsus ja säästlikkus. Ma arvan, et seda mudelit luues seati need märksõnad prioriteediks, sest kui ma masinaga alles tutvusin, et sellest ülevaadet saada, oli koostöö tõttu ka Boschi esindaja aktiivne, et ma mõistaksin masina tõelist väärtust koduabilisena. Kui jätta kõrvale väga efektiivne elektritarbimine, mis on nii madal, kui see võimalik on, siis tema teine efektiivsus tuleb välja ka vee ning pesuaine säästmises. Nimelt töötab masin põhimõttel, et kalla masinasse pesuaine ja masin ise doseerib vastavalt valitud programmile ning timmib seda vastavalt vahule, mis pesu ajal tekib. Vahel, kui me lisame käsitsi pesuvahendit, annabki masin pesu lõppedes teada, et pesu jooksul oli vahtu ilmselgelt liialt palju ja seega on nii vee kui pesuaine kulu liiga suur. Kui usaldada masinat ja lasta tal ise ee mõõtmistöö ära teha, teeme me keskkonnale ja rahakotile väga suure pai. Efektiivsuse ja säästlikkuse eest maksimumpunktid.

2. Kasutusmugavus. Ma olen alati peljanud pesumasinaid, sest ma ei ole neist kunagi väga hästi aru saanud. Kui ma üksi elasin, siis oli mul üks programm, millega ma kõiki oma riideid pesin ja loomulikult ei olnud see riietele hea, sest temperatuur oli liiga kuum ning kõik mu triiksärgid läksid miskipärast kõvaks ja kraapivaks ning t-särgid olid rohkem nagu nabapluusid. Miks ma ei kasutanud õigeid programme? Sest ma ei teadnud, mis on õiged programmid. Uuel masinal on see tehtud nii üliloogiliseks, kus sul ei ole mitte ainult kirjas, mida iga programm teeb, vaid sul on lausa graafika, et sa kindlasti õigeid asju sisse paneks. Kuid kui sellest ei piisa, on masinat võimelik ühendada ka Bosch Home Connect äpiga ja Esileedi, kes mind absoluutselt masina juurde ei usalda, saab alati äpist kontrollida, mis seis selle pesuga on. Ta küll ütleb, et ta usaldab mind, aga olgem ausad… Ta ei luba mul isegi pesu kuivama panna, sest ma tegevat ka seda valesti. Kui lapsed väikesed olid ning ta enne pesu kuivama panemist ära kukkus, siis oli tal igal hommikul tükk tegu, et mu riputama pandud riided läbi kloppida ja õigesti rippuma panna. Kokkuvõttes, ma saaksin suurepäraselt selle kasutamisega ise hakkama, aga see on meie peres Esileedi pärusmaa ja kuningriik ning mis mul saabki selle vastu olla.

3. Hind. Selle masina näol on tegu ülemise otsa mudeliga. Ehk kodukasutusse eriti palju paremat masinat saada võimalik ei ole. Vähemalt aasta tagasi ei olnud ja vaevalt, et praegugi nad seal midagi eriti paremaks teha oleks suutnud. Seega on ka hind seal ülemise otsa juures ja masina eest tuleb välja käia umbes 800-1000 eurot. Kallivõitu, kuid aastane kasutus kinnitab meile veelgi, et me oleme Boschi fännid põhjusega. Oli meil ka eelmine masin Bosch ja saab olema ka järgmine. Üldse, kui me tegime kodumasinate inventuuri, siis on enam kui pooled kodumasinatest just Boschi nime kandvad. Esileedi oli selles mudelis nii kinni ja põhjusel, et eelmine mudel oli ta ära hellitanud ja kui me oleksime midagi odavamat otsinud, oleksime pidanud ka kõiges järelandmisi tegema. Mulle pakuti koostööd samal ajal konkureeriva firma pesumasin-kuivatiga, aga me ei pidanud isegi pikalt kaaluma. Me teadsime täpselt, mida me tahame. Hind on kallimapoolne, kuid ma ei oleks ka oodanud, et see odavam oleks, sest pesumasinaga ostame me endale lisaks puhtale pesule ka hingerahu ja seda on see meile ka pakkunud.

4. Tulemus. Masin kannatab pesta ka madratsikatteid, mis lähevad pesus ju tohutu raskeks ja see teeb tõepoolest head tööd. Lubatakse sisestada kuni 9kg pesu. Kuna Bosch i-Dos doseerib automaatselt, siis on ka tulemus optimaalne.

Kuid on kaks probleemi, mida Bosch i-Dos pesumasin ei lahendanud. Taskusse unustatud salvrätid teevad ikkagi korraliku segaduse ja sokid kaovad ikka täiesti müstiliselt kusagile suurde auku. Ehk sa saad säästliku ja puhta tulemuse, aga džinni tööd ta ära ei tee.

Kuigi Bosch ei oota mult suurt kiitust, siis ma pean seda tegema. Kui toode teeb natukene rohkem, kui sa talt ootad, siis see saabki mult ühe suure kinnituse, et ma julgen seda soovitada igale ühele, kes endale uut pesumasinat otsib, sest see masin on oodatust enam. Natukene rohkem teeb ta seda, et see on nii vaikne, et sageli pean ma ise füüsiliselt juurde minema ja vaatama, kas masin ikka töötab. Isegi tsentrifuugimine on vaevukuuldav. Pluss on trumlisisene valgustus mõnus lisa. Tegime masinavalikul suurepärase otsuse!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…