Ma tegin maailma parima pitsa!

Sageli, kui mõni blogilugeja Tartusse on tulemas, võetakse minuga ühendust, et saada soovitusi, kuhu linnas minna, sest mina olen ainukene inimene, keda nad Tartus tunnevad. Tegelikult ei tunne me otseselt üksteist, vaid läbi blogi olen ma inimestele omaks saanud ja neil on sageli tunne, et me oleme tuttavad. Nii tore, kui keegi mind teretab ja jätab mind nuputama, kust ma teda tunnen. Julgemad tahavad patsu ka…või võlgu… Üks soovitusi, mida on küsitud, on see, et kust võib Tartus leida parimat pitsat?

Pitsasid on erinevaid ja erinevad kohad teevad sageli erinevas stiilis pitsasid. Kuid kui soovida autentset Itaalia pitsat, siis minu soovitus on juba mingi aasta aega olnud osta see kohas nimega My Italy. See on pisike kohvik Aparaaditehase hoovi nurgas ja nüüd ei pakuta seal enam ainult kohvi ja kooki, vaid Itaaliast on kohale toodud võimas pitsaahi ja valmistab neid seal noormees nimega Joshua, kes on ka Itaaliast kohale toodud. Väga mitte-itaallase nimega väga itaallasest mees. Olgem ausad, ei ole ka minu nimi Vambola, Priit ega Kaupo. Oli ka Itaalias perioode, kus Giusepped ja Francescod asendusid Jackide ja Michaelidega. Kuid Joshua on nii itaallane kui veel olla saab ja seda on näha igast ta kirglikust tegevusest.

Kesiganes on minu soovituse peale seda sööma läinud, on kõik tagasisidena kiitnud nii kohta, kui ka toitu. Miks ma seda postitust kirjutan, on see, et kohviku perenaine Heret juhtub olema meie hea sõbranna ja ma tänan jumalat, et ta nii häid pitsasid teeb, sest ma ei ole väga hea äraütleja. Selle asemel jagan seda meeleldi. Heret on ise suur Itaalia fänn, ise seal elanud, Itaallasega abielus ja kirjutanud raamatuid Itaalia ja Itaalia toidu teemadel. Ta on põhjalikult valinud, mis kaupa ja tooraineid ta Itaaliast impordib ja seega ei näe ma isegi võimalust, et sealt ahjust võiks tulla pitsa, mis ei täidaks ootuseid. Heret kurtis mulle kord, et Joshua võtab sageli asja suisa liiga hingega ja on palunud kohvikut mitte veel avada, sest tainas ei ole kerkinud sellele tasemele nagu ta perfektsionisti silm sooviks.

Otsustasin, et tahan ka osata selliseid pitsasid teha ja läksin Joshua pitsakoolitusele. Tegu on muide traditsioonilise Napoli pitsaga, millel on natuke laiem äär. Meie lapsed põlgavad alati kõikide pitsade ääred ära.. peale selle, sest see on tõesti hea. Käisin koolitusel, tegin käed jahuseks ja kuulasin tunnikese ideaalse pitsa põhimõtteid ja ma tegingi maailma kõige maitsvama pitsa. Seal oli artišokki, Itaalia sinki, tomatikaste, juust, mõned kapparid. Ja no oli maailma parim! Päriselt. Ma ei julgegi enam ise tegema hakata, sest latt on juba nii kõrgele tõstetud. Kas see oli parem kui Joshua tehtu? Kindlasti mitte halvem! Ok, tema tegi taigna, tema venitas selle mul ka kenaks, mis mul kuidagi välja ei tahtnud tulla, tema valis ka selle, mis pitsa peale võiks käia, aga mina panin need oma käega ja ka pitsa pistsin labidaga ise ahju. Seega oli see ikka minu tehtud.

Kiidan ka otsust minna ja hakata enda kaupa pakkuma ka läbi Wolti. Alles me tellisime kaks pitsat ja 10-kilose kasti mandariine. Mandariine tellisin sellepärast, et kas pole mitte ideaalne viis, et keegi teine toob sulle 10-kilose kasti koju kätte? Ma rääkisin ka möödunud aastal, et ainus koht, kust me mandariine ostame, ongi My Italy kauplus, sest omanik Heret on kõik kasvatajad ja tarnijad ise tikutulega välja otsinud. Ta vastutab enda kauba eest, ta on käinud seal samas Sitsiilias koha peal neid puid oma käega katsumas. Ja tõesti on maitsvad ja suured. Isegi lehed on küljes, ju siis peavad ikka puu otsast tulnud olema.

Seega, kui te satute Aparaadi tehase õuele, siis käige seal nurgapealsest kohvikust läbi, minge nautige Joshua tehtud pitsasid. Muide, levinud arvamus on, et pitsa teeb paksuks. Joshua, kes paistab põhimõtteliselt läbi, sööb iga päev keskmiselt kolm pitsat. Iga päev! Kuidas see võimalik on, jääb seletamatuks. Kuid proovige kindlasti ka My Italy tsitruseid. Kahjuks on mango aeg nüüd möödas, kuid seal on kastide viisi mõnusaid Sitsiilia mandariine, punaseid apelsine ja mitmeid erisorte veel. On ka üks hästi magus apelsinisort, mille nime ma ei mäleta, mida Heret ise väga kiidab… aga mitte minu jaoks! Apelsin peab minu jaoks olema hapukas, mitte mesimagusa maitsega.

Kuid minge proovige ise ära, kui te tahate sellist pitsat, mille kõik koostisosad on algusest lõpuni itaaliapärased ja Itaaliast. Ei mingeid lõikamisi. Ei mingeid odavaid koopiaid. Kõik on nii nagu ootaksid. Kuidas olla kindel, et te saate just Joshua tehtud pitsa? Lihtne, kui Joshuat ei ole, ei saa ka pitsat.

Ei ole koostööpostitus. Tahan kiita lihtsalt head asja ja loodan, et aina enam inimesi avastab seda, mida Heret tegemas on.

Kommentaarid

“Ma tegin maailma parima pitsa!” on saanud 6 vastust

  1. Tartlane ütleb:

    Kas Sa ikka tead, et saad oma uhke grilluga teha sama retsepti järgi täpselt sama häid pitsasid! Ütleme nii, et kui sõbrad külla tulevad, siis see pitsa on mu leivanumbriks. Nüüd juba tahetakse vägisi külla tulla ja tellitakse pitsat

  2. Marilyn Ivask ütleb:

    Pitsat söönud käimas pole, aga sealt ostetuid apelsine kiidan kahe käega. Oleme ise suured värske apelsinimahla joojad, siis tavaliselt lapsed teevad nägusid kuna mahl on hapu või mõru, kui aga ostsime apelsine My Itay-st, siis see liiter pressitud mahla läks lastel “kõrist alla” nii kiiresti, et ma ei jõudnud isegi mitte lõhna nautida.
    Jah, hind võib mitte just väga taskukohane olla, kuid igat oma senti väärt!

    • Kristi ütleb:

      Kusjuures ma eelmisel talvel mõtlesin kord toidupoes olles, et ostan siis odavaid poeapelsine ja tutkit, hinnavahe oli paarkümmend senti. Loomulikult valin siis pritsimata megahead Myitaly apelsinid! Pitsa on ka tõesti ülimaitsev!

  3. C ütleb:

    Mul mees selline tõbras kes võib süüa mida iganes. Iga õhtu pool pakki krõpsu +juustupulgad… Umbes 2x nädalas pitsat… Arghh…. Ma kõrval paisun paljast mõttest nii süüa kuidas küll sellisega abielu olla..

  4. K. ütleb:

    Vot huvitav, aga Itaalias käies ei saanud me mitte mingit tohutut pitsa elamust. Aga jätan koha meelde, vast ikka tasub proovimist.
    Kodus oleme teinud korduvalt..lillkapsa põhjal pitsat.. Ja ülimaitsev, ausalt! Korralikult teha, siis ei jää mingit “kapsa” maitset

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…