Ummikud, järjekorrad, trügimine. Oh neid rahulikke jõule…

Postitus ilmus koostöös Tallinki e-poega ja Omnivaga

Oot, ma teen ühe tiiru veel, äkki on keegi oma kohapealt ära sõitnud… Tavaliselt kusagilt mustast reedest, kuni jõululaupäevani ei ole kaubanduskeskustes käimine enam naljaasi. Vaatad juba eemalt parklat, kus on täidetud isegi need kohad, kuhu mitte keegi kunagi ei pargi. Tiirutad siis seal mööda parklat ja mängid mõttega, et huvitav, kas juhtuks midagi, kui ma enda auto lihtsalt sõidutee äärde jätaks… Jääb ju ka teistele ruumi liiklemiseks. Kuid tundub, et sama mõte on olnud mitmetel teistel autojuhtidel enne sind, sest neoonkollases helkurvestis turvanaine juba vehib kätega, et sinna ei tohi parkida. Ainsad kohad, mis veel vabad on, on paar invaliidi märgistusega kohta ja elektriautode laadimisjaam. Korraks vilksatab peast läbi kiusatus, et mul ei lähe ju kaua, paneks korraks invaliidi kohale ja hetkega hakkab mu fantaasia möllama mõne kõmuportaali imestava pealkirja suunas: “Blogijate privileegid? Tuntud blogija hõivas kaubanduskeskuse ainukese invaliidi parkimiskoha” ja pilt sellest, kuidas ma seal auto juures tundetu näoga askeldan ja intervjuu võetakse mõnelt karkudega tüübilt, kes mind kõikide probleemide aluseks peab.

Kuid loomulikult, kui ma leiakski endale koha, siis ei lähe ka seal sees kiirelt, sest kusagil peavad need inimesed, kelle autod keskuse ümbruses seisavad, ennast peitma ka. Pluss need, kellel ei ole autot. Need inimesed on keskuses sees. Trügimine, järjekorrad, niigi kitsad vahekäigud poodides on enne jõule veelgi kitsamad. Kaubanduskeskus on viimane koht, kus ma soovin sellisel ajal olla. Mulle ei meeldi absoluutselt suured allahindluspäevad, mis tohutuid rahvamasse kokku ajavad. Mulle meeldivad allahindlused, aga need võiks kõik netti üle minna, sest nett on sellisel perioodil ainuke koht, kus ma soovin oste sooritada. 

Kujutage ette, et te lähete poodi, valite kogu vajaliku ja ei saa aru, miks kõik ümberringi sosistavad, itsitavad ja vahivad sind. Oled veel pahane, et pidid sa sinna poodi minema, oleks võinud kodus kõik ostud ära teha ja ainult postiautomaadi juurde minna, aga otsustasid keskusesse koha peale tulla ja nüüd oled sa miskipärast kõikide inimeste eriti suureks tähelepanuobjektiks. Ja siis hakkad kassas taskust rahakotti otsima ja sa ei leia! … sest sul ei ole taskuid! Sa oled poodi tulnud aluspükste väel! Misasja, poodi aluspükste väel? Kuid just sellise riietusega ma täna šoppamas käisin ja ostsin Esileedile ta jõulukingituse ära! Keegi ei vahtinud, keegi ei itsitanud ja isegi kassas oldi väga diskreetne, sest ma sain selle ära teha enda kodus.

Mulle, moodsa aja inimesele meeldib väga võimalus, et ma saan enda ostud ära teha enda kodu privaatsuses. Muide, avastasin, et üks poekett pakub võimalust nüüd ka Tartus ja lähiümbruses, et sa ei pea sarnaselt Tallinnaga enam toidupoes kohapeal käima. Tallinki e-pood ja Omniva on samamoodi käed löönud ja tellides sel aastal jõulukingid Tallinki e-poest, on ka lähimasse pakiautomaati tarne täiesti tasuta. Tallinki e-pood on põhimõtteliselt nagu ilukaubamaja, kus on kõik need brändid, millest sa oled kuulnud ja sama palju veel teisi, millest sa pole. Ka on neil kaks nädalat soodukas (kuni 15.12.2019) ja kõik hinnad 15% all.

Igal aastal ma kahetsen ja siunan ennast, et ma pole aasta otsa oma naist kuulanud ja mul pole aimugi, mida ta jõuludeks tahab. Ta ise ka ei tea ja ma ei saa teda poodi kaasa võtta, sest lastega endale kingitust valima minna, ei ole just eriti tark plaan. Eriti teades, et sa veedad suure osa ajast ummikus ja järjekorras. Mina ise hakkan poole šoppamise ajal nutta tihkuma, rääkimata sellest, kuidas lapsed veel sellele reageerivad. Olen läinud seda teed pidi, et mina jään lapsi hoidma ja Esileedi käib ise poodides ning teeb pildi endale meeldivatest asjadest, mis nüüd tähendab, et tema läheb pooleks päevaks minema ja siis teine pool päeva mina neid asju taga ajamas. No ei! Kas teie tunnete ka kergendust, kui te lõpuks peale rahvast täis keskuses šopingut lõpuks enda autosse istute? Et lõpuks on see läbi. Ja siis te avastate, et mingi väike asi jäi ostmata. Te oleks nõus pigem enda ühe neeru müüma, kui sinna tagasi minema!

Tõstsin arvuti voodisse, kutsusin Esileedi enda kõrvale kõhutama ja teatasin, et tal on 11 sekundit ja ta võib siit lehelt tellida, mida iganes soovib. Selleks ajaks, kui Esileedi mõistis, mis ta ülesanne on, oli kaheksa sekundit juba kulunud ning ta ei saanudki minu suuremeelsusest osa. Ütlesin siis talle, ok ma ei saa endale lubada kõike, mida sa soovid, aga vali kaks asja, mida sa kõige enam siit tahad. “Oh, siin on Bellapierre!” rõõmustas Esileedi valikut sirvides. Ma ei tea, mis on mineraalkosmeetika, aga just seda ta sealt lehelt kõige enam soovis. Summa tuli kokku vaid mingi 50 eurot. “Kuule, ega ma nüüd mingi kooner pole, äkki sa soovid midagi veel?”, “Jah, tahan, et me poja terveks saaks”.

Oh teda pühakut. Ka mina soovin maailma kõige enam, et meie lapsed oleksid terved. Noorsandil on juba palju parem. Kuid sinna ei saa mina suurt midagi ära teha, aga ma saan tuua Esileedile natuke rõõmu ja kinkida talle jõuludeks midagi, mida ta soovib. Kingitus saabub peagi Ringtee Selveri Omnivasse ja kuna Esileedi kingitus läks meile ootamatult soodsalt, siis me leppisime kokku, et tema kingib mulle Tallinki e-poest lõhna, mida mul aastaid olnud pole. Acqua di Gio on minu aegumatu lemmik. Ootan nüüd pakiteadet. Pakk peaks saabuma juba kenasti pakituna, et saab kohe otse kuuse alla panna. Ma muide leppisin Tallinki e-poega ja Omnivaga kokku, et ma võtan selle järgi minemise videosse ja jagan teiega Facebooki seinal. Juhul kui te ei jälgi veel mind FBs, siis wtf??? Igal juhul toimub seal meil igapäevane suhtlus ja ma postitan sinna tunduvalt enam, kui blogisse. See on SIIN. Aga sellest peagi.

Kommentaarid

“Ummikud, järjekorrad, trügimine. Oh neid rahulikke jõule…” on saanud ühe vastuse

  1. Eva ütleb:

    Mulle ka ei meeldi jõulude ajal kaubanduskeskustes trügida ja üritada leida parkimiskohta. Sellepärast üritan üldiselt internetist kingid leida. Muidugi on üliäge kink alati elamus. Olen ise korduvalt saanud elamuskingitusi ja siiani meenutame neid koos kinkijaga! Väga ägedaid ideid leiab siin: kingitus.ee/joulukingitused/sopradele/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…