Kuidas lapsi ehmatada? Ütle, et magustoiduks on jogurt!

Postitus valmis koostöös Valioga

“Kas meil mingit magustoitu ka on?“
“Jaa, jogurtit!”

Kõik kolm põrnitsevad minu suunas, nagu oleks ma midagi eriti alatut öelnud. Mis mõttes jogurt? Me tahtsime magustoitu, mitte hommikusööki, on tõenäoliselt see miski, mis nende peast läbi jookseb. Kuidagi on nii välja kujunenud, et ainuke aeg, kui meie pere jogurtit tarbib, on hommikusöögiks. Kas teeme ise maitsestamata jogurti maitsekaks, või ostame valmisjogurteid. Isetehtud on muidugi kindla peale minek, sest siis sa teed täpselt sellise nagu sulle endale meeldib ja jogurt, mis meie perele meeldib, peab olema maasika- või vaarikajogurt. 

Valio saatis meile proovida enda sarja Muah!, mis varasemalt oli saada vaid topsis, kuid nüüd on suurtes 1kg pakendites. Oli kolme eri maitset – vaarika, banaani ja maasika-granadilli. Ma teadsin juba pakki avades, mis näoga mulle otsa vaadatakse, kui ma julgen neile banaani jogurtit serveerida. See oleks nägu segadusest ja … segadusest. Kas banaanijogurt üldse ongi jogurt? Või ükski teine jogurt, mis ei ole maasikatest või vaarikatest? Selline on meie pere laste mantra. Nad ei ole väga entusiastlikud uute asjade proovijad ja ma pean sageli oma parimad läbirääkimisoskused kasutusele võtma et nad keeleotsagagi midagi nõus proovima oleks.

“Meile saadeti proovida täiesti uut jogurtit! See pidi olema väga maitsev”.

Kõigi pilgud tõusid ja silmad otsisid jogurtipakki, mida nad kohe katsetama hakkavad.

“Selle nimi on Muah! Kui me teeme suure musi, siis öeldakse Muah! Ja esimene jogurt, mida me proovima hakkame, on banaani!” Tegin veel eriti elevil häält, et kõik kindlasti proovida sooviksid, sest ma olin ju nii elevil häälega.

Sellest hoolimata, pöördusid kõigi pilgud oma tegevuste juurde tagasi ja Noorsand vaid teatas ninatargalt, et andku ma märku, kui maitsmisega järgmise jogurtini jõuame. Pole probleemi, võin ka üksi proovida ja see oli väga koorene ja kreemjas jogurt. Peaaegu selline, mida sa sööksid pigem lusikaga, mitte ei jooks otse pakist. Mitte, et ma muidu jooks… sest meie peres ei tehta selliseid asju… Esileedi teada vähemasti… sest iga kord kui ma üritan otse pakist juua, kõlab manitsus, et ma selle tassi valaksin. Isegi, kui ta ei näe mind, vaid kuuleb mind külmkapi juures sahistamas. Isegi, kui ma isegi ei plaani pakist juua, siis ta vahel hõikab profülaktika mõttes, et vala tassi.

Vaarika jogurtit olid aga kõik nõus proovima ja ma valasin kõigile tassi ning ilma, et ma oleks enda poolt mingitki soovitust jaganud, olid kõik endale lusikad soetanud ja lasid hea maitsta. Kuna jogurt on üpris rammus, siis topsist ka kõigile piisas ning Noorsand teatas lusikat puhtaks limpsides, et see olla nagu magustoit. Ja see ongi – see on mõnus paks jogurt, mida saab iseenesest kasutada magustoiduna ja kui sa soovid tekstuuri juurde lisada, siis purusta selles ka küpsis või paar, lase mingi tunnike seista ja siis on sul magustoit, mis ka kvalifitseerub magustoiduna.

Mulle meeldib, et see jogurt on just sellise paksema konsistentsiga, sest ma ei ole sage jogurtitarbija ja enamus jogurteid tarbisin ma siis, kui Iirimaal elasin. Seal olid need 125g topsikud. Firma nimeks oli Yoplait ja neis oli mõnus paks jogurt ja see maitses mulle väga. Muah! jogurtid on konsistentsilt väga sarnased ja teenisid ära kõikide kiituse, kes proovisid. Vähemasti vaarikamaitseline. Banaan oli ka hea, aga ma olin ainus, kes seda proovis. Ka maasika-granadilli oma sai kiitust, sest ma lihtsalt ei öelnud kellelegi, et seal ka granadilli sees on ja kuna maasika maitse oli olemas, siis ega keegi ei kahtlustanud midagi ka. Mitte, et ma päris täpselt ka teaks, mis puuvili see granadill nüüd täpselt ka on. Ma nüüd googeldasin. Nüüd ma targem. Näete – koostööpostitused võivad silmaringi laiendada päris korralikult. Kes veel ei tea, mis on granadill, siis ma jätan lingi SIIA.

Ka ei saa see jogurt väga kiirelt otsa. Kui tavaliselt saab liitrine pakk kiirelt läbi, siis see mitte. Sest see ei ole füüsiliselt võimalik. See on selline jogurt, mida sa saad tarbida kaks korda. Kuna tegu on paksemapoolse jogurtiga, siis sa võid kindel olla, et kui sa paki tühjaks jood, siis see ei ole tühi. Seda kinnitab ka paki raskus, mis tühjana peaks olema imekerge. See pakk ei ole. Seepärast pead sa selle tagurpidi keerama ja tassi peale tilkuma jätma, et poole tunni pärast veel, enam kui poole tassi jagu, jogurtit skoorida. Ühest otsast tüütu, teiselt poolt ei ole see otsas, kui sa arvad, et see on.

Kokkuvõte. Meile meeldis väga – nii maitselt kui konsistentsilt. Kui sulle meeldivad ka paksemad jogurtid, siis usun, et Muah! meeldib sulle ka.

Kommentaarid

“Kuidas lapsi ehmatada? Ütle, et magustoiduks on jogurt!” on saanud 6 vastust

 1. Liis ütleb:

  Ei pea tilkumist ootama. Vaata nt tere maapiima suurelt pakilt pakendi kokkuvoltimise juhendit. Nii saab kõik jogurtipakid sekunditega tühjaks ja pakendiprügisse rohkem ruumi!

  • Henry ütleb:

   😮 sa avasid mulle just uue maailma. Päriselt. Ma poleks ever selle peale tulnud

 2. Liis ütleb:

  Ajasin vist sassi. FARMI pakenditel on juhis. Võib-olla mõnel teisel veel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…