Viis tüütut asja LEGOde juures + LOOS

Postituse ilmumisele pani õla alla LEGO

Kõik aina räägivad kui lahedad on LEGOd, kui tore ajaviide on see nii lapsele kui vanemale, kui arendav ning kõik muu taoline, aga inimesed unustavad kõik miinused, mis sellega kaasnevad. Istusimegi eile Esileedi ja kolme lapsega mängutoas, pusisime puslesid ja ma paneks kirja tähelepanekud, mis silma jäid ning milles arvatavasti enamus teist, kel LEGO klotsidega pistmist on olnud, end ka ära tunnevad.

1. Pooled jupid on pakist puudu! Ma ei tea, kuidas nad LEGOs seda teevad, aga nad pakivad alati enda klotsid nii, et mitmed jupid, mis on alati ühtlasi need kõige olulisemad, on puudu. Eilegi panime me helikopterit kokku ja kõik tähtsam hall klots oli puudu. Käisime järelejäänud klotsid üksipulki läbbi ja nii mitu korda. Olime juba käega löönud, kui järsku oli kadunud klots teiste klotside vahel, kõige nähtavamal kohal. Kuidas nad seda teevad, ma ei tea. Alati jõuan ma juba sarjata, et klots on puudu, süüdistada lapsi, et nad on kindlasti sokkidega klotsi kusagile kaasa vedanud, otsida kogu ümbruskond läbi, et leida see siis seal, kus ta peakski olema.

2. Lapsed on niiiii aeglased. Meil on praegu Noorsandiga üleminek DUPLO klotsidelt väikestele LEGO klotsidele ja kui suurtega on tänaseks hirmus osav, siis väikeste pisikeste klotsidega ei ole motoorika veel nii tipptasemel. Panime eile Noorsandiga kahekesi ühte LEGO City tuletõrjeautot kokku ja see aeg, mis tal kulub klotside paika panemisele. Ma pidin end nii tagasi pidevalt hoidma, et mitte sekkuda ja kiirelt ise klotsid paika suruda.

3. Kolmas punkt kattub osaliselt teisega ja selleks on, et kuna lapsed ei vaja nii väga sekkumist ja abi (DUPLOde puhul), siis on mind pea täielikult mängust välja jäetud. Jooniste järgi majade püstipanek on alati olnud ikka minu ja Esileedi rida, kuid nüüd saavad lapsed ka ise hakkama (väikeste mööndustega) ja iga minu sekkumine võetakse küll tänulikult vastu, kuid ma tunnen ise, et ma ei lase lastel raskustega silmitsi olla ja seega pidurdan arengut. Aga lihtsalt vaadata, kuidas nad häbematult klotsi täiesti valesse kohta suruvad ja seda aegluubis… Mul on alati nii suur soov asjad õigesti jooksma panna.

4. Valu! DUPLO klotsidega on lihtne. Need on nii suured, et õhtul lükkad laiali jäänud klotsid nurka, et öösel liigeldes mitte peale astuda. LEGO klotsidega on teine lugu. Neid ei ole palja silmaga näha, sest nad on sedavõrd pisikesed. Palusin lastel küll olla klotsidega ettevaatlik ja kui ma teisest toast kuulsin, et neil mõni klots laualt põrandale kukkus, siis ma teadsin, et need põrandale ka jäävad. Ei ole hullemat valu, kui sa astud klotsi peale, karjatad ja hüppad teise jalaga eemale…. et sellega järgmise klotsi peale maanduda. Ma kujutan ette, kuidas kogenud lapsevanemad jaanipäeval lõkkesse kuumade süte peale kogemata astuvad ja ei saa sellest arugi. Sedavõrd treenitud tallad.

5. Kui LEGOst ehitatud asi lahti võtta, siis on seda võimatu uuesti kokku panna. Umbes nagu Jyski mööblit. Õigemini see on võimalik, aga kes iganes need klotside kombinatsioonid kusagil välja mõtleb, siis oma peaga samamoodi uuesti kokkupanek on võimatu missioon. Ainuke lootus on leida õpetus, kuid see on tavaliselt seal, kus ka kõik teised õpetused – kadunud. Noorsandil kukkus kokkupandud droon põrandale laiali ja tõi selle jäänused mulle. Loomulikult oli mitu juppi puudu, mis hetk hiljem imekombel välja ilmusid ja kuigi ma püüdsin pääseda, tuli mul ikka see algosadeks lammutada ja õpetuse järgi uuesti kokku panna.

Kuid olgem ausad, siis just need “miinused” ongi see, miks me LEGOt nii väga armastame. Klotsid, millel on iseloomu. See on meie peres nagu pereliige, millega sa pead arvestama, et see korralikult oma kohale tagasi panna, sest kui sa seda ei tee, tuletab ta end su talla all ise meelde. Laste puhul on silmaga näha loovuse ja näpuosavuse arengut ning kui me Esileediga mängimises kaasa lööme, on see nende jaoks eriti eriline päev. Ka ei ole keeruline enam sünnipäevakinke teha. LEGOde üle ollakse alati rõõmsad.

LEGO saatis meile mitu uut komplekti ja selle alloleva DUPLO hobutalli komplekti loosin ma ka välja Instagramis. Aga minge visake pilk peale ja ma loodan väga, et selle endale võidate! Mäng toimub SIIN

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…