Palusin lastel analüüsida uut maiust + LOOS(2 kasti)

Postitus valmis koostöös Valioga

“Kas nüüd on kõht täis?”
“Jaaa!”
“Enam ei taha süüa?”
“Ei! Kõht on täitsa täis ja enam ei taha midagi!”
“Ok. Väga tore. Meile saadeti uusi šokolaade proovimiseks. Sööme neid siis homme!”
“EIII! Tahame šokolaadi!”

Just selline vestlus käis mul lastega, kui Valio saatis meile prooviks enda uusi Delish maiustusi. Need ei ole tegelikult šokolaadid, vaid šokolaadiga kaetud biskviitkoogid, aga see on ilmselgelt liiga keeruline. Meie kutsume neid šokolaadideks. Delish piimasnäkid on kahes valikus: üks ainult piimašokolaadikattega ja teisele on lisatud kookoshelbeid. Lastega on alati see, et isegi kui nad üldse süüa ei taha, siis kui asi puudutab magusat, eriti kui seal on lisaks šokolaad, tekib imekombel kõhtu täpselt selline ruum, et sinna mahub kenasti ka maiustus ära. Või kaks. Või kolm.

Me üritame magusa ära mahutada päeva esimesse poolde. Soovitavalt hommikusse, sest siis jõuavad nad päevaga end tühjaks rassida ning energia saab kulutatud. Vaatasin üks päev oma lapsi kõrvalt analüütilise pilguga, et kuigi nad on pigem tubased ja tubaseid tegevusi armastavad, siis see läbitud distants, mis nad päeva jooksul läbivad, on märkimisväärne. Sellepärast nemad ei peagi muretsema magusat süües, et kus ma selle lisaenergia ära kulutan. Nad kulutavad selle ära muuseas. Lugesin eile tegevusi, mida Vennas üksi tegi:

 • jooksis nagu pöörane karjudes mööda tuba
 • hiilis õe või venna selja taha, et neilt midagi käest haarata ja põgenes surm silme ees sõjasaagiga eest ära 
 • maadles vennaga
 • hüppas voodi äärelt voodisse. Peale 30 hüpet ei viitsinud ma enam lugeda.
 • tantsis telekast tuleva muusika saatel
 • käis umbes 30 korda trepist üles-alla

Ja seda kõike enne kella kolme päeval. Arvestades, et nad ärkavad umbes kell 9.30, oli see päris intensiivne 5,5 tundi.

Seega lapsed saavad endale lubada ja need uued Delish šokolaadid tunduvad neile väga meeldivat. Ja nad ongi mõnusad. Hea mugav kiirelt pihku anda, kui kusagile tarvis tõtata, või siis eraldi magustoiduna. Õnneks on neil viimasel ajal tulnud peale ka köögivilja hullus ning kui varem luniti ainult kommi, siis nüüd on nende esimene eelistus kurk ja porgand, mida nosida. Kõik on balansis.

Delish on ise selline šokolaadiglasuuriga kaetud pehme tume biskviit, mille keskel on mahlane piimatäidis. Olete ehk isegi neid piimaletis märganud.

Palusin lastel laua taha istuda, andsin igale ühele kätte Delishi ja soovisin, et nad kõik ütleks, mis mõtted neil pähe tulevad, kui nad seda söövad.

Noorsand: ”Me sõime seda šokolaadi kui me Tallinnas käisime! Aga teistsugust. Aga see maitseb rohkem, sest see on parem…ja suurem. Mulle meeldib šokolaad. Mulle ei meeldi keedetud kartul.”

Piiga: ”Mulle ei meeldi ka keedetud kartul ja mina käisin ka Tallinnas!”

Vennas: “Tahan veel! Ja mullivett!”

Nagu näha, ei ole nad just suuremad asjad toidukriitikud. Vähemalt sõnadega mitte. Kui vaadatata tegusid, sõid kõik kolm enda šokolaadid ära ja kolme peale läks üks kookose oma ka veel otsa. Ühesõnaga väga hästi võeti vastu. Lemmikuks sai ilma kookoseta variant.

Kuidas Delish teie perele maitsta võiks? Poest saab osta ja usun kõigis suuremates on see ka valikus täitsa olemas. Teine variant on osaleda loosis, mille ma viin läbi Instagrami lehel. Vabandan kõigi ees, kel Instat pole. Peate vist ikka ära tegema. Igal juhul SIIN on postitus ja juures ka juhised, kuidas loosis osaleda. Loosin välja kaks kasti Delish piimasnäkke! Edu teile!

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

 • Midagi hoopis teistsugust

  Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…