Maailma kõige jubedam asi

*Postitus valmis koostöös Sokisahtliga!*

Mis on maailma kõige jubedam ja kõhedusttekitavam asi? Ma usun, et me võime kõik kokku leppida, et selleks on need sokid, kus iga varba jaoks on eraldi koht. Nagu sõrmik, aga varvaste jaoks. Varbasokid noh. Aga mõned inimesed kannavad neid. Ma ei tea, mis hirmus trauma nende elus eelnevalt juhtuma pidi, aga nad on läinud poodi, maksnud sokkide eest raha, läinud koju, tõmmanud need hullused endale varvaste otsa ja polegi soovinud enda jalgu põlvest saadik maha lõigata. Ma saan aru sõrmikute funktsionaalsusest, et sul oleks võimalik sõrmi erinevateks toiminguteks kasutada, aga mille jaoks sa varbaid kasutama hakkad. Seega, mis on õigustus varbasokkidele?

Aga soki valimine on tõeline teadus. Ma arvan, et ma olen elus kõige enam rõõmustanud ja pettunud just uusi sokke jalga pannes. Kataloogist tellides ei tea kunagi, kuidas materjal tundub, kas nad on kitsad või mugavad jne. 

Väiksena sain ma enda sokid sahtlist. Kuidas need sinna ilmusid? Ma eeldan, et mu ema ostis. Nad olid kõik beežid ja sellised poolde säärde viisakad sokid. Alguses vähemasti. Hiljem, kui kummid ära väsisid, polnud need suurem asi vaatepilt. Aga nad olid mugavad.

Omaette kolides polnud mul aimugi, kuidas soki valimine käib. Kuid kõige loogilisem tundus see, et ma ostsin esimesest võimalikust kohast paki, kus oli 5-10 paari ja need kestsid mul kuid. Nad olid kõik täpselt ühesugused ja see sobis, sest sokkidel on kaks halba kommet – neisse kipuvad augud tulema ja nad kipuvad kaduma. Kui sul on 20 ühesugust sokki, siis pole sellest lugu, kuna sul on alati paariline olemas.

Kuid ma olen alati fännanud neid inimesi, kelle jaoks on sokid mitte ainult võimalus varjata enda kõveraid varbaid, vaid neile on sokk iseseisev osa komplektist. Nö eneseväljendus. Isegi nende varbasokkide kandja ju tegelikult näeb vaeva ja neil on eriti raske. Nad peavad iga päev taluma küsimusi nagu “Mis kurat sul jalas on?” või “Kas sa tahad sellest rääkida?”

Mul on üks sõber, kes armastab sokke ja üks lõbusaim osa temast on see, et tal on alati looga sokid. Kui ta käib sokipoodides, siis ta ei vali ainult selle järgi, mis talle visuaalselt meeldib, vaid selle järgi, et neil oleks temaga mingi seos. Vabariigi aastapäeval on tal sini-must-valged sokid, naistepäeval lillega. Ma ei teagi, kus on võimalik soetada meeste sokke, millel oleks lill peal. Aga tema on seda suutnud. Igal juhul olen ma alati mõelnud, et sokimood on üks ütlemata alahinnatud moe osa, sest Eesti kliimas veedab sokk end saapa sees varjus kaheksa kuud aastas ja ainus koht, kus sa neid presenteerida saad, on külas olles.

Ainsad, kes meie peres moodsate sokkidega on, on lapsed. Neil on nii Käpapatrulli kui Ämblikmehe sokke ja nad on alati nii uhked ja valivad, missuguseid nad kuhu panevad. Meie oleme Esileediga olnud vaeslapse rollis. 

Kuid Sokisahtel tõi selle mõtte meile tagasi päevakorda ja kutsus enda valikuga tutvuma. Selle aasta Laulu- ja tantstupeo ametlikud sokid  on muide just nende toode ja on juba saadaval. Kuna nende näol on tegu 100% Eesti ettevõttega, on mul hea meel, et just nemad selle diili endale said. Lisaks on neil seal terve hulk Eesti teemalisi meeneid ja kingitusi. Seega tegingi otsuse, et kuna Eesti 100 ja Laulupidu, siis ma lähen ja valin just selle temaatikaga sokid.

Ei pidanud pettuma. Kuid ma soovisin seekord endale midagi natuke tavapärasest erinevat. Miski, mis jääks silma aga mitte liiga märgatavalt. Ma olen nagu uje eestlane muiste, kes hea meelega rahva massis eriti millegagi ei eristuks. Ma ei soovi silma jääda ja seepärast meeldivad mulle väikesed puudutused, mis mu hallist massist natukenegi eristaks. Lahedad sokid on üks neist. Leidsin endale kaks paari just mulle meeldivaid sokke. Ühed, mis ma valisin, soovisin ma siiski seostada Laulupeoga ja mis on kõigi lemmik laul seal? Just nimelt! Seega said valituks sini-kollased sokid, millest üks on triibuline ja teisel on peal mesilased. Teised sokid said valitud värvi pärast – hästi ilus sinine, millele valgega trükitud Eesti 100. 

Meie valitud sokid. Minu omad vasakul

Esileedi seab moest ettepoole aga praktilisuse ja mugavuse ning tema on meil õrnake – tema sokkide kumm ei tohi mingil juhul pigistada. Sokisahtlist valis ta endale just sellised sokid, mille ääre osa oli õrn ja ei pressinud ümber jala. Ta küll vihjas ka poes müügil olnud varbasokkidele, aga õnneks jäi ära. Ma ei teagi, kumb minu jaoks hullem oleks, kas see, et ma saaksin teada, et ta petab mind mu parima sõbraga, või see, et tal oleks jalas varbasokid. Ok, need ei ole võrreldavad isegi. Sõbra asja ma suudaksin siiski kuidagi andestada…

Lapsed valisid endale loomulikult Lotte temaatikaga sokid. Kuna sobilikku suurust Lottega sokke sel päeval ei olnud, siis ka Bruno üle oldi väga rõõmsad. Lisaks valisid nad ise värvikirevad sokid. Näete, lastena me soovime erineda ja seame sokkide valikule üpris suure rõhu.

Ma plaanisin meie valitud sokkidest ühe vahva grupipildi ka teha, kus me seisame rahulikult ringis ja ma teen siis ülalt vaates meie jalgadest pildi. Siiani naeran kui naiivne ma olin ja lootsin, et mu lapsed pildistamise aja rahulikult ringis seisavad.

Suurim miinus Lõunakeskuses asuval poel oli see, et täpselt selle ukse ees asus laste atraktsioon, milleks oli Vormel auto, mille mu kolm last hetkega hõivasid ja kui ma sundisin neid kõiki ühekaupa sokke valima, ei olnud keegi selle mõtte üle kuigi rõõmus.

Aitäh Sokisahtlile, et nad enda tegemisi ja valikut tutvustasid. Meie oleme fännid. Olen ammu soovinud Sportsdirecti sokkidele asendust leida. Sokisahtlis ka suur allahindlus käimas ja tooted 20-70% allahindlusega. Kestab kuni 15. veebruar. Hea aeg enda sokipargi uuenduseks.

Aga mis teile soki valikul oluline on?

Kommentaarid

“Maailma kõige jubedam asi” on saanud 8 vastust

  1. ei ütle ütleb:

    Oled sa kunagi vaadanud naiste kingade ninaosasid? Mis sa arvad, mismoodi varbad sinna sisse ära mahuvad? Ikka kenasti kronksus ja üksteise vastu surutud. No ja pärast paari tundi hakkab väikese varba küüs ennast kaevama järgmise varba lihasse, sageli on veri väljas ja siis tulen koju ja võtan pehmed varvassokid ja eraldan need kiuslikud varbad üksteisest.

  2. ER ütleb:

    Varvassokid olid A S E N D A M A T U D ülikoolis loengutes käies, vahetusjalanôusid polnud ja nende sokkidega ei hakanud jalad saabastes higistama.

  3. Eeva ütleb:

    Pildil olevad Injinji varvassokid on ülimugavad. Need on mu lemmikud matkamiseks – ei mingeid ville. Mu ultrajooksjast söber muid sokke enam pikkadel jooksudel ei tunnista. Need varvassokid ei ole võrrdavad teiste n-ö novelty socks omadega. Matkasaabastes on need asendamatud minu jaoks.

  4. Luize ütleb:

    Varbasokkidest on kasu siis, kui sa matkad 30-40km päevas, tossudes, kuuma ilmaga ja sul juhtuvad olema varbad, mis niigi üksteise vastu hõõruma kipuvad. Usu mind, siis on need sokid elupäästjad 🙂

  5. Pilleriin ütleb:

    Lapsena oli mul suur soov saada omale varvastega sokid, need olid siis just alles välja tulnud ja nii ilusad ja värvilised.
    Aga mu ema ei ostnud neid mulle kunagi, kuna nende hind oli teistest sokkidest tunduvalt kõrgem ja nii ma neist ilma jäingi, nüüd täiskasvanuna ma ei tunne puudust küll neist sokkidest, lisaks vihkan kui midagi on varba vahel 😀

  6. Karl ütleb:

    Mis on soki mõte üldse? See on enamjaolt nii öelda vahe kiht jalatsi ja jala vahel. Eelkõige selleks et juhtida higi jala nahapinnalt ära. Varvassoki suur eelis on see, et varbad ei ole oma vahel kokku surutud (loe nahk naha vastas).
    Korralik varvassokk nagu injinji, mis ka Eestis saadaval, on ikkagist performance sokk ja sobib igasse olusse. SUVAline 3-4 eurone tavaline või varvassokk ei kannata mingit kriitikat.
    Kavaliteetne varvasokk järgib õiget jala anatoomiat ja jalatsi sees kordades mugavam. See, et see näeb natuke naljakas välja on maitse asi, eelkõige loeb praktilisus, mugavus ja see, kui jalasõbralik see on. :p

  7. Johannes ütleb:

    varvassokid – lemmik
    palju soojemad on nad saapa sees,
    kuna mu põhiline jalats suht aastaringselt on varbavahekad, siis tavalist sokki mai saa panna

  8. M-A ütleb:

    Need sini-kollase triibuga sokke on ka mul ja oma plikale kes siis oli mingi vb umbes 6 kuud vana, ostain ka samasugused sukapüksid. Me nägime täitsa vinged välja 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…