Esileedil on sõltuvus

Esileedil on probleem. Olen paar korda seda adresseerinud ka, aga kui inimene ise ei tunnista, et tal miski lahendamist vajaks, ei ole teda ka võimalik aidata. Probleemi, mida ei ole olemas, ei olegi võimalik lahendada. Ometi on tal kõik sõltuvuse tunnused olemas- ta varjab seda, tema google ajaloost võiks välja võtta ja ma pakun, et 90% lehtedest, mida ta 24 tunni jooksul külastanud on, tegelevad just ühe ja sama asjaga – lasteriiete müügiga. Esileedil on probleem lasteriiete vaatamise/tellimisega.

Mashat ja karu luuramas

Esileedi tunneks praegu kindlasti, et ma teen talle liiga, aga nii just sõltlased end tunnevadki kui keegi nende probleemile tähelepanu juhib. Alles hiljuti oli meil käik Vanemuisesse lasteetendust vaatama ja Esileedi teatas, et tal pole Noorsandile mitte midagi jalga panna. “Aga me ju just tellisime mingid jalanõud…” Kuid need ei sobinud, sest need ei olnud pidulikud.ja muudel põhjustel, mida mina enam ei kuulnud, sest mu pea hakkas kalkuleerima, palju kõigele sellele raha kulub. Teatris lastakse ju nagunii tuli ära, milleks üldse end pidulikult riietuda?

Kuid tegelikult riiete tellimine ei olegi asja juures peamine probleem, vaid minuga kooskõlastamine. Esileedi tahab iga tellitava asja juures minu arvamust ja see on rusuv ja hingenäriv. Ma tunnen iga kord kui ta sunnib mind enda kõrvale istuma, et valida, kas Noorsandile meeldiks pigem see kombe või see kombe, nagu oleks ma viis aastat vanemaks jäänud. Pole tüütumat ja igavamat tegevust kui riiete valimine. Kuidas tema seda teeb, ma ei tea. Kui ma poleks postitust alustanud väitega, et tal on sõltuvus, ütleksin ma praegu, et ta on väärt ausammast. Ma oleks nõus minema aastaks ajaks vanadekodusse vabatahtlikuks sanitariks, kui valima kümme minutit riideid. Mõlemad on emotsionaalselt hävitavad, kuid ainult ühele kahest mõtlemine ajab mul praegu külmajudinaid peale.

Kuid lapsed kasvavad kiiresti ja Esileedi püüab kõiki asju varuga tellida, aga selleks ajaks kui see riietus kohale jõuab, on see juba liiga paras. Või on Esileedi kehvapoolne mõõtja. Aga riided, millesse Norsand mõni kuu tagasi uppus, on talle väikesed. Esileedi tellis alles mõni kuu tagasi lastele pidžaamad, millesse lapsed ära uppusid. Nüüd võiks Noorsand vabalt kõhutantsu ette võtta, sest pluus on talle nii lühike, et naba on kogu aeg paljas.

Teine hull osa riiete tellimisest, on see, kui pakk lõpuks kohale jõuab ja neid tuleb lastele selga proovida. Ma ei tea, kas te teate, et peamine laste surma põhjustaja on see, et lastel on liiga palav. Nad suudavad soojust taluda keskmiselt 4 sekundit ja kui nad kohe siis riideid seljast ära ei kisu, võib juhtuda midagi palju palju hirmsamat. Kui me palume korraks seista, et vast-tellitud riideid korra selga proovida, on lapsed sellise olemisega, et nad ei suuda hetkegi enam seda ebainimlikku palavust taluda. Eriti Noorsand ja Piiga on dramaatilised – nende käed muutuvad makaronideks, jalad lähevad pehmeks, selg vajub kössi, suu nurgad alla poole ja anuvad armu, et nad ometi sellist ebainimlikkku piina taluma ei peaks. Vennas on sammukese ees neist ja keeldub üldse proovimast.

Riided vahetuvad kiiresti ja kuigi Esileedi väidab et tema tellib vajadusest, siis ma olen ammu aru saanud, et ta tellib vajadusest pluss sellepärast, et tal on lasteriieteprobleem. Istub oma teise ringi riiete portaalides, igast imegruppides, kus tellitakse kambakesti. Eile saabusid meile uued Reima kombed lastele ja mitte sellepärast, et meil neid hirmsasti vaja oli, vaid sellepärast, et nii ilusad ja hind olla olnud selline, et ei saa tellimata jätta. Sõltuvus noh.

KAUBANDUSLIK TEADAANNE!

Kuna mulle tuleb nagunii kirju (nagu alati), et kus kohast me midagi  soodsalt saame, siis Reima uued kombekad ostis Esileedi Reima Outlet Eesti lehelt ja ostmata ei saanud jätta, sest seal olla asjad -40%. Nagu outlettides sageli ongi. Esileedil on sõbranna, kellel on maailma parim nina soodukatele ja siis nad koos leiavad neid kohti. Kui te näete muide lastel riideid, siis võite alati küsida, kust me midagi soetasime, sest tõenäosus on, et see on kusagilt soodsa(ma)lt saadud.

PS! Vabandan piltide kvaliteedi pärast. Kellegi kiired sõrmekesed olid fotoka ISO nii kõrgele keeranud (40 000) ja ma ei vaadanud ka enne klõpsimist.

Kommentaarid

“Esileedil on sõltuvus” on saanud 4 vastust

 1. Kristi ütleb:

  Ma arvan, et see on mingi koduste emade teema. Minu mees heidab mulle ka tihti ette, et ma ei saa kuidagi ilma ostmata ja otsimata olla. Iga kord pakun talle, et las ta siis otsib siis ise lapsele uued saapad/kombe/kleidi/särgi/värgi ja mingil imelikul põhjusel võtab ta oma sõnad tagasi ja laseb mul edasi shopata. Shoppan ma tavaliselt siis, kui olen leidnud mingi eriti ässa diili ja kui minna suvalisse riidepoodi nt Lõunakeskuses, siis saaks samad asjad mitu korda kallimalt. Nii et kokkuvõttes ma tegelen raha säästmisega hoopis 🙂

  • Henry ütleb:

   Kristi, oled sa kindel, et sa Esileedi pole? Täpselt samad argumendid 😀

 2. Clara ütleb:

  Henry, kas sa ei kahtlusta, et Esileedi peseb laste riideid vale pesuprogrammiga, liiga kuumaga , et asjad tõmbavad kokku? :)Või hoopis on riidehoidlas liiga külm, külmas ka on täheldatud asjade kokkutõmbamist. Minul küll juhtub seda,…pidevalt ja püsivalt :))))

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…