Miks me ei saa lastega teha kokkamisvideoid? + LOOS

Postituse ilmumist toetas Valio!

“Ei” hüüatab Vennas kui me tahame, et ta sööma tuleks ja söögiks on midagi, mida me tahame, et ta prooviks. Kuid ta isegi ei proovi ja ei tunne toidu vastu mingit huvi. Ta isegi ei võitle, et saada miskit meeldivamat, vaid lihtsalt keeldub sellest.

“Ei maitse” ütleb Noorsand nina krimpsutades kui ta laua juurde uudistama tuleb, mida söögiks pakutakse. “Miks te mind piinate? Miks te lihtsalt kana ei tee?”. Sest me oleme jõledalt kiuslikult ja tahame, et lapsed sööks kindlasti toite, mis neile endile ei maitse. Lihtsalt kiusu pärast. Kuid Noorsand enam ei pääse ainult “ei” ütlemisega, vaid me tahame, et ta prooviks otsustamiseks kas või ühe ampsu. Tavaliselt tõstab ta proovides pöidla üles ja teatab, et väga maitsev, aga tal on nüüd kõht täis. Siis hakkavad meil läbirääkimised, et mitu ampsu ta tegelikult siis võtma peaks, et ma rahule jääks.

“Fui, see toit on nii vastik!” deklareerib Piiga, kui laual on toit, mis pole kodujuust või suitsuvorst. Piiga on kõige väljendusrikkam, sest tema põlgust ja vastikust võib välja lugeda igast tema keharakust. Tema näoilme on juba selline, et kui ma sunniks teda proovimagi, siis ta kavatseb oksendada mulle sinna samasse laua peale. Tema suureks minevad silmad, krimpsus suu ja kõrgendatud kulmud reedavad ühtlasi šokki ja tülgastust.

Nii me oleme Esileediga pidevalt hädas, sest tahaks midagi head, aga sa ju tead, et lapsed ei puutu seda sõrme otsagagi. Ei ole harv juhus, et ettevõtted, kes toodavad erinevaid toiduaineid, pöörduvad meie poole ideega, et kuulge, meil tuli suurepärane uus toode, kas me saaksime kokkuleppele, et te teete vahva video, kuidas te lastega koos sööki valmistate ja siis õhtusöögist. Alles hiljuti tuli selline idee välja seoses uute lihatoodetega. Proovisime filmida.  Midagi eriti filmile ei saanud, sest Vennas haaras ühe neist toodetest näpu vahele ja ajas Piigat ja Noorsandi mööda elamist taga ja teised kaks põgenesid elu eest nagu oleks Vennas neid junniga puudutada tahtnud…

Teises küljes on ettevõtted, kes teevad toiduaineid, mille eest meie lapsed sõdu maha peavad, et  see enda kätte saada. Õnneks enamus firmasid teab juba, et meil on kolm last ja arvestavad ka pakkide komplekteerimisel sellega ja seda tegi ka Valio, kes saatis meile enda rohelistes pudelikestes jogurtijoogid. Kui lapsed saaksid valida lemmiku hommikusöögi, oleks see jogurtijook ja kohuke. Minu esimene valik neist kahest on pakkuda jogurtijooki, sest lisaks suhkrule on sinna õnnestunud pikkida ka vajalikke piimhappe baktereid ja D-ning B12 vitamiine. Pluss on need minu teada ainsad, mis on tehtud kohalikust piimast.

Kunagi ammu ostsime me vanematega koos elades koju alati suuri tetrapaki jogurteid, aga nendega on jama see, et need pakid on maru suured ja probleem ei olnud sellega, et see liiga kaua vedelema jääks, vaid see, et see sai alati maru kiirelt otsa. Kes see ikka vaevub joogijogurtit klaasi valama? Ikka otse pakist. Polnud ülevaadet tarbitavast kogusest. Väikeste pudelite eelis on see, et sul on tunduvalt parem ülevaade. Kui sa tahad kontrollida lapse suhkrutarbimist, siis selleks on need pudelid väga mugav pakend. Ja ka ise juues, jood ära ühe või maksimaalselt kaks pudelit ja ongi isu täis. Suurest pakist oleks ma kulistanud võib-olla pool liitrit.

Kuid oleme laiendanud jogurtishottide kasutuskonda ja ei tarbi seda ainult joogina hommikuti, vaid täiesti kogemata avaldus selle suurepärane kasutusampluaa siis, kui Piiga NAGU ALATI ühe pudeli küünarnukiga pikali ajas ja kogu sisu ta taldrikusse valgus. Algul ajas see ta nina krimpsutama, kuid siis tundus, et äkki jogurtiga kokku mätserdatud marjad ei olegi nii kohutav idee. Nüüd on laste üks hea meelega valitud magustoite külmutatud marjad, mis on natukene toas seisnud ja peale valatud üks jogurtishott. Saavad kätte oma vitamiinid, värsked marjad ja piimhappe bakterid. Vahel on Piiga kohmakus laua taga ka täiesti kasulik.

Kuid tegelikult jäime Gefiluse shotte tarbima juba jupp aega tagasi. Enne isegi möödunud aasta koostööd, sest me teame kõik laste suhkrulembust ja vanemate püüdu seda piirata, aga kui lähebki suhkur ja on valida, et sellega koos saab tarbitud ka tervislikku ja kasulikku, siis mina olen fänn. Kui ka teie olete fänn, siis jätke kas blogisse või Facebooki kommentaar, mis on teie lemmikmaitsega jogurtishott (valik on SIIN) ja ma valin juba pühapäeval võitja, kes võidab kotitäie Valio piimatooteid.

Kommentaarid

“Miks me ei saa lastega teha kokkamisvideoid? + LOOS” on saanud 74 vastust

  1. Laura O ütleb:

    Minu lemmik on banaani-maasika jogurtijook.

    • Marge ütleb:

      Loe nagu oma lastest 😀
      Ise ma eelistaksin vaarika – granaatõuna maitset, aga lastele tundub banaani – maasika kõige rohkem maitsvat.

  2. Katrin Mägi ütleb:

    Portsjonikontroll on teretulnud , aga see meeletu plasti kogus, mis seetõttu tekib mitte.

  3. Inge ütleb:

    Valio Gefilus Tutti-Frutti jogurtijook

  4. Annika ütleb:

    Minu 6ne kutt ka armastab neid. Ning maitse poolest sobivad talle kõik 🙂 Minu isiklik lemmik on aga Valio Gefilus vaarika-granaatõuna jogurtijook 😀

  5. Laura ütleb:

    ?, ? üks parimaid ?

  6. Riina ütleb:

    Minu lemmik jogurtishott on metsamarja oma

  7. Birgit ütleb:

    Vaarika-granaatõuna oma jooks minu kolmene kindlasti ?.

    Aga selle söögiga on meil sama. Kolmene isegi ei proovi mitte ja nii raske teha koguaeg süûa. ??‍♀️ Ta ei ole kunagi olnud eriti hea sööja.

  8. Jelena ütleb:

    Banaani-maasika läheb meie härrale küll käbelt sisse 🙂

  9. Liisa ütleb:

    Meie lapsed ka ainult neist võikski toituda.
    Laste lemmik on kas metsamarja v siis maasika-banaani.
    Samas olen ka muid ostnud ja on ka need omale nahavahele valanud. ? alles ei jää midagi.
    Aga see küünarnukiga ümber ajamine.. seda juhtus meil ka palju. Aga siis ämm tuli heale mõttele – pudelil kork maha, kôrs sisse ja kleeplindiga pudelisuu ja kôrs kõik kinni teipida. Lapsel parem juua ja kui see totsik ymber kukub, siis ei lähe midagi maha ka.

  10. Jane ütleb:

    Banaan ja maasikas on üli head.. Igal hommikul tahaks neid lastele anda päeva alustuseks ?

  11. Tiia ütleb:

    Maasika-banaani jogurtijook on meie pere lemmik 🙂

  12. Sigrit ütleb:

    Metsamarja ?

  13. Merit Eier ütleb:

    Meie pere lemmik on metsamarja oma ?

  14. Tiia ütleb:

    Maasika-banaani jogurt on pere lemmik. 🙂

  15. Annika K ütleb:

    Meie pere lastele lähevad kõik maitsed peale, aga kui valida, siis metsamarja maitseline on alati kindla peale minek!
    PS. Sa oleks nagu minu kolmeaastast präänikut kirjeldanud. Iga toidu peale on kõva “Ei!” ja kui midagi lõpuks suure veenmise mõjul proovitakse, järgneb püstine pöial, peanoogutus ja “Mmm, väga hea!”. Jaaaa seejärel kõva jalapladin ning läinud ta ongi ?

  16. Helena ütleb:

    Meil peres juuakse kõiki maitsed, mulle endale maitseb kõige enam granaatõuna-vaarika jogurt

  17. Kati ütleb:

    Issand, ma ei olegi vaadanud, et need b12 sisaldavad. Peaks ju aitama unele kaasa ja kuna mu kutt magab väga rahutult, siis lähen ostan talle täna ühe neljase pakki. Minu lemmik on muidugi vaarika ja granaatõuna oma.

  18. Kairi ütleb:

    Maasika-banaani oma on meie nelja lapsega pere lemmik☺. Ja see toituteemaga jagelemine.Igal lapsel omad soovid ja uute maitsete proovimine täielik läbikukkumine☺. Panen kõigile toidu lauale portsudena ja lõpuk leian end juba kolmandat taldrikut tühjendamas,sest nii maitsev on . Lastel ikka mossis näod peas ja küsimus…Kuna süüa saab???

  19. Helge Saare ütleb:

    Isiklik lemmik on banaani-maasika aga lastele läheb kõik peale

  20. Katrin ütleb:

    Minu vaieldamatu lemmik on mustika ja vaarika maitseline ?

  21. Annika ütleb:

    Minu 2.8 aastane pliks samuti fännab neid jogurtijooke, eriti lemmik on banaani-maasika aga joob ka teisi 🙂

  22. Mari ütleb:

    Lemmarid granaatõuna vaarika ja maasika-banaani.

  23. Kairi ütleb:

    Laste lemmik on metsamarja oma 🙂

  24. Mariliis ütleb:

    Lemmik on banaani-maasika jogurtijook 🙂

  25. Piret Salu ütleb:

    Meie lemmikud vaarika-granaatõuna.

  26. sneka ütleb:

    tutti-frutti on me laste lemmik,vahest jätkub meile ka kui veab 😉 olenemata kui palju ostad jääb alati puudu ju on me lapsed täiesti jogurtite ja muude piimatoodete usku

  27. Kedi ütleb:

    No ma ei tea. Mul lapsel vahet pole mis maitse on, peaasi et shotipudelis….. 😀

  28. Ann ütleb:

    Oeh see toidu teema lastega?. Mul on kaks tütart, 4 aastane ja kohe saab teine 3 aastaseks. Minu 4 aastane on selline, et ta sööks aind pastat kui saaks?, muud ei taha/ ei meeldi/ei maitse , kuigi pole proovinudki. Mu abikaasa on hakanud teda meelitama nii, et ütleb näiteks, tule proovi seda muumi toitu, kõik muumid söövad seda ja lastele meeldib? paar korda on läbi läinud?. Teine tütar, see sööb kõike, isegi oliive?. Meie lastele meeldivad ka need jogurtijoogid, oleme ostnud actimeli ja dino ( dinosauruse pildiga) omasid. Lemmik maitsed on marja, mustika-vaarika omad?

  29. Kristel ütleb:

    Minu preili on eriti pirts piimatoodetega,ainult valitud asjad maitsevad.Meie mõlema lemmik on metsamarja jogurtishott ??

  30. Doris ütleb:

    Metsamarja ???

  31. Sigrid ütleb:

    Metsamarja ?

  32. Maarja ütleb:

    Metsmarja oma 🙂

  33. Pilleriin ütleb:

    Metsamarja 🙂

  34. Triinu P ütleb:

    Minu lapse lemmik on vaarika-granaatõuna. Talle meeldib hommikul lasteaeda sõites üks see jogurt ära juua nö ooteks siis ? ja kui vabadel päevadel hommikusöök piisavalt kiiresti valmis ei saa, on ka hea see näppu pista.

  35. Reigina ütleb:

    Ise väga jogurtisõber pole, aga 4 aastane kutt on . Ärkab iga hommiku nigu naksti ise üles, teades , et teda ootab tops jogurtit enne lasteada ? nagu meile hommikuti kohvi tähtis , on talle jogurt. Ostetud saab kas banaani maasika üldjuhu või siis mustika oma ?

  36. Teele ütleb:

    Oeh, ma olen vist juba varem ka seda kirjutanud sulle, aga uskumatu, kuidas enamus teemades olema ma niii teie perega ühes paadis, siis laste söömise küsimuses kindlasti mitte. Ma ei saa sellest loosist osa võtta isegi kui ma tahaks, sest ma ei oska öeldagi, milline neist mulle või lapsele enim maitseb. Eales ei osta selliseid magusaid piimatooteid, ei jogurteid, ei kohupiimakreeme, ei muid “piimamaiusi”. Olen 80% kindel, et need ongi põhjused, miks teie lapsed midagi ei söö. Te annate ju selliseid magusaid jooke, miks peakski laps siis peedisalatit või maksakotlette sööma.
    Lisaks veel see kohutav kogus plasttaarat…. Kogu nädala peale kokku, palju plastprügi su lapsed “toodavad”, kui nad neid jooke, jogurteid jms söövad….

    Kõikidele sellistele koostööpakkumistele, mis mingeid ebatervislikke suhkrurikkaid maiustusi propageerima pead, ütle ei. Mis siis, et kohalik piim!! Parem las Valio saadab sulle maitsestamata piimatooteid ja tehke neist lastega korralikke marjade ja puuviljadega smuutisid.

  37. Birgit ütleb:

    Valio Gefilus Tutti-Frutti jogurtijook. 🙂

  38. Kaire ütleb:

    Vaarika-granaatõuna esmajärjekorras ja siis metsamarja 🙂

  39. Ingrid ütleb:

    Vaarika-granaaatõuna ??

  40. Küllikki Tokman ütleb:

    Parim on nii laste kui meie endi meelest ikka maasika-banaani! Nämm!

  41. Kaire A ütleb:

    Minu pea kahesele piigale sobivad kõik , kui valida siis maasika – banaani on eriti hea 😉

  42. Annika ütleb:

    Meie pere lemmik on banaani-maasika jogurtijook.

  43. Kadri Marie ütleb:

    Vaarika-granaatõuna meie lemmik, shottidest metsamarja 🙂

  44. Kaisa Kaarsalu ütleb:

    Vaarikas ja granaatõun on üks kindel lemmik, mis läheb igas olukorras peale. ?

  45. LisetteJaTaKamraad ütleb:

    Vaarika granaatõuna jogurtishot on meie pere lemmik ?

  46. Piret ütleb:

    Vaarika – granaatõuna ❤️

  47. Janne Š ütleb:

    Meie perele meeldib kõige rohkem Valio Gefilus Tutti-Frutti jogurtijook. Kuna meie pisike printsess nõuab juba igal hommikul jogurtit (seda sama), siis talle oleks see võit tore üllatus ?

  48. Päivi ütleb:

    vaarika-granaatõuna jogurtijook

  49. Kethelin ütleb:

    Vaarika-granaatõuna 🙂 nii minu kui 2aastase lemmik. Mees peab kõrvalt vaatama, sest saavad kiirelt otsa 😀

  50. Mirjam ütleb:

    Lemmik on metsamarja oma.

  51. Hille ütleb:

    Pole neist ühtegi proovinud. Ma tean, Häbi!
    Aga ma arvan, et lemmik oleks tutti-frutti.

  52. Anna ütleb:

    Metsamarja 🙂 Ja meie kahe aastane ka väga-väga-väga valiv sööja. Raskeks teeb asja ka see, et asjad, mida ta on nõus proovima, muutuvad igapäevaselt…ainus, mis alati sobib on keeduporgand ja hapukurk 🙂

  53. Erli Eller ütleb:

    Laps eelistab just banaani-maasika oma. Minule maitsevad kõik. ?

  54. Kaire ütleb:

    Meile meeldib metsamarja:) ja seda kulub kenasti sest tõesti need 2-3 aastased toituvad vaid magusast :))

  55. Karolin ütleb:

    VAARIKA-GRANAATÕUNA 🙂

  56. Kirsi ütleb:

    Meie pere lapsed armastavad banaani-maasika oma. Ja pea iga kord poes käies see meie korvi rändab. Minule ainukesena peres maitseb hoopis granaatõuna-vaarika. Ma eriline jogurti fänn ei ole kunagi olnud, aga seda ma joon, sest see selline vedelam ja vahepalaks kaks on täitsa piisav.

  57. Arina ütleb:

    Meie pere lemmik on maasika/banaani joogijogurt 🙂

  58. Mari-Liis ütleb:

    Banaani-maasika ?

  59. Annika ütleb:

    Vaarika-granaatõuna?

  60. Kristi ütleb:

    Meie lapse lemmik on metsamarja ta ainult võikski neist toituda kui mas laseks.

  61. Annika ütleb:

    Minule maitseb kõige rohkem vaarika granaatõuna joogijogurt. Minu 3aastasele pojale meeldivad kõik maitsed peaasi, et oleks selles väikses pudelis, sest tema arvates suurtes pakkides olevad jogurtid ei ole jogurtid?

  62. AnnikaJ ütleb:

    Minule maitseb vaarika granaatõuna joogijogurt ja minu 3 aastasele pojale maitseb kõik, peaasi et oleks selles väikses pudelis, sest tema arvates kõikides suurtes pakkides olevad jogurtid ei ole jogurtid??

  63. lilllll ütleb:

    Meie pere lemmik on vaarika-granaatõuna jogurtijook, seda jooks hea meelega kohe iga hommik 🙂

  64. Laura ütleb:

    Minu lastel kindlat lemmikut ei olegi, nad joovad heameelega kõike ja kunagi ei saa poest ilma nendeta ära tulla.

  65. Merilin ütleb:

    Banaani-Maasika ??

  66. Diana P ütleb:

    Metsamarja maitselised on meie pere lemmikud

  67. Kristi ütleb:

    Metsamarja jogurtijook on lemmik

  68. Mirjam ütleb:

    Maasikas ja banaan – ikka see klassikaline kombinatsioon, millest kodus vahest smuutisidki teen. 🙂

  69. Kertu ütleb:

    Vaarika-granaatõuna on imehea 🙂

  70. Anneli ütleb:

    Vaarika-granaatõuna on väga maitsev ja mis mulle rõõmu valmistab: laktoosivaba!

  71. Geidi ütleb:

    Minu lemmik granaatõuna-vaarika
    lastel kõik.
    kasutame väljasõidule moonakotti kaasa sokutamiseks. Ülihea. Väike pakend on paras kohe ära tarbida

  72. Krädli ütleb:

    Banaani maasika

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…