Üks väga väheseid asju, mis sügises positiivne on + LOOS

Postituse loosiauhinnad pani välja Photopoint!

See, mida ma aknast näen ja see, mida ma tunnen, kui ma õue lähen, ei kattu mitte kuidagi. Aknast paistab rusuv, pime, karge ja õõvastav sügis ning õue minnes ei jõua ära imestada, miks lapsed nii paksult riidesse pandud said. Mina imestan. Esileedi moto on, et kunagi pole liiga palju riideid. Ma käiks vabalt on vallatute kollaste varbavahekatega veel tänagi ringi, kui pinkidel istuvad memmed ei ahhetaks. Nii korda läheb mulle võõraste memmede arvamus lihtsalt.


Kuigi välja jõudes võtab mind vastu mõnus soe õhk, siis mina olen see, kes sööb silmadega. Kui see näeb kräpp välja, siis on mul selles suhtes ka eelarvamused ja ilma suhtes on mul korralikud eelarvamused ning kogu me pere on muutnud palju tubasemaks. Eile käisime küll kogu täiega juuksuris ja saime kodust välja, aga see oli ka suur ettevõtmine. Muide ma olen enda üle eriti uhke, sest Esileedi tuli kaasa vaid esimeseks pooleks tunniks ja ülejäänud aja pidin juuksuris lastega mina üksi olema. Õnneks käitusid nad nii nagu ma alati loodan, et nad käituvad –viisakalt, aga ikka nagu lapsed. Juuksur küll ehmatas ära kui küsis, kas nad on kogu aeg nii lärmakad, kui Vennas natuke häälekamaks muutus. Vennas on meie pere kõige vaiksem laps. Ehk siis korruta kolmega ja pane veel juurde.

Kuna välja ei kisu, siis üks asi, mida ma sügises fännan ja tõesti üks väheseid asju, on tubased tegevused- asjade organiseerimine, lauamängud, fotoalbumite vaatamine. Kui ma laps olin, siis oma lapsepõlvepiltide vaatamine oli minu absoluutne lemmiktegevus kui õue ei pääsenud. Enne nutielu oli ka elu täitsa olemas. Minu lapsed teatavad ka alati kui nad mind arvuti taga ümber piiravad, et nad tahavad nüüd vaadata pilte ajast kui nad veel titad olid. Nagu nad oleks nüüd hirmus suured. Kuigi tegelikult vist on küll, sest kaksikud saavad teisipäeval juba KOLME AASTASEKS! Kingisoovid on neil ka hästi spetsiifilised- üks tahab kraanat ja teine kahe jalaga nukku. Väga diskrimineeriv, ma tean.

Minu heaks meeleks pöördus Photopoint nii nagu möödunud aastal, nii ka nüüd taas minu poole, et toetada mu albumite jaoks piltide välja printimist ja rääkida teile, nende lhtsalt kasutatavast tellimiskeskkonnast. Photoexpressi sünnipäeva puhul saate te endale tellida pilte tervelt neljandiku võrra soodsamalt (VAATA SIIT) ja katsetamiseks kingiti mulle võimalus printida 100 pilti paberile, et õhtud klõpsatusi vaadates ei mööduks arvuti ekraaani taga, vaid mõnusalt diivanil, kus terve pesakond mind sissepiiranud on ja me lehitseme albumit ja meenutame situatsioone, mis pilti tehes valitsesid. Kujutan ette seda õdusat äraolemist, laste kisklemist, sest kõik tahavad ise lehte keerata, lehtede vahel oleva pärgamendi rebenemist, kui nad lehte liiga kiirelt püüavad pöörata, minu tänitamine, kui ma palun pilte näppudega mitte puutuda ja Noorsandi 4000 küsimust minutis, mis ei lase mul absoluutselt teemaga edasi minna. Mõnus….

Tellimiseks ei pea ka sellesse kõledasse, kuid sooja sügisilma astuma, vaid saab teha otse arvutist. Photoexpressi (LINK) lehel lohistad lihtsalt pildid, mida sa soovid tellida, vormista tellimus ja unusta teema. Küll nemad sulle ise märku annavad kui pildid valmis. Seal on erinevad paketid, aga minu omade valmimiseks kulus kas neli või viis päeva, kui ma möödunud korral tellisin.

Muide, ma ei ole viimased kaks nädalat fotokaga ühtegi pilti teinud. Ka telefoniga olen klõpsinud 40 jäädvustust ehk, sest see valgus, millega Eestit sügiseti õnnistatud on (va kui päike on konkreetselt väljas), jätab ka pildid tuimaks ja seni kuni ma pilditöötlust ära ei õpi, pean ma lootma päikesele, loomulikule valgusele ja loomulikele looduse värvidele. Ehk käes on aeg suve saak kaante vahele panna ja seda eriti nüüd kui iga neljas foto on tasuta (-25%). Pakkumine lõpeb 14.ndal oktoobril. See annab mulle kaks asja lisaks organiseeritusele – digikaamerga ei tee ma olukorrast ühe pildi, vaid igaks juhuks teen ma 25 ja sageli on mul kataloogides hulk pilte, mis üksteisest peaaegu, et ei erinegi. Ehk hea võimalus korrastada pildipanka ja teiseks näha kui kiiresti aeg on läinud. Mulle nii oluline on võtta hetk aega maha ja elu korraks kõrvalt vaadata. Alles mu lapsed olid titad ja ma olin veendunud, et mõni neist käib ülikoolini mähkmetega ja nüüd on nad juba kolm saamas ja täiesti mõistlikud ning intelligentsed inimesed kasvamas.

Sünnipäevanädala puhul annab Photoexpress ka viiele teist võimaluse tellida endale tasuta 100 pilti. Need saad tellida Photoexpress keskkonnast. Osalemiseks postita palun Facebooki kommentaaridesse oma telefonist kuues pilt. Ole julge. Mida reaalsem ja vähem sätitud, seda huvitavam on mul ka hiljem loosida. Edu!

 

Mul on see:

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…