Tegime koos lastega (tegelikult lasteta) endale uue postkasti +VIDEO

See postitus valmis koostöös Omnivaga

Meie postkast on väsinud. See on selline pruun, väsinud, lukk ei käi kinni ja mis kõige hullem, see on seest alati märg. Kui väljas sajab 10 tilka vihma, siis meie postkastil on mingi külgetõmbejõud ja kõik need tilgad maanduvad postkastis. Ma ei mäletagi, millal oli viimane kord kui meie post märg ei olnud. Ja märga posti ei ole mõnus lugeda.

Seega oli meil plaan juba mõnda aega, et me peaksime enda postkasti välja vahetama, aga see on see selline asi, mille puhul Esileedi on selle katalogiseerinud nö meestetööks ja mina olen selle pere mees. Ja mulle ei meeldi teha väikeseid nipet näpet asju. Õigemini ma võin neid küll teha, aga olgu parem kõik korraga. Näiteks Esileedi kurtis, et ta õhksoojuspumba puldil on patarei läbi. Ja saunakaalul. Ja ühel puldiautol. Kuid ta ei öelnud neid asju mulle korraga, nagu mõistlik oleks,  vaid erinevatel aegadel umbes nädala jooksul. Kui ta annaks mulle ette korvitäie asju, millel vaja patareid vahetada, teeks ma seda kohe, sest see on terve hulk asju ja probleem tundub suur. Kuid ühe kaupa tilgutades, kipuvad meestetööd ootama aega, kuni on terve hulk asju, mis lahendamist vajavad.

Kuid Omnival on hetkel väga lahe kampaania, kus nad otsivad Eesti ilusaimat postkasti ja nad pakkusid ka meile välja, et me võiks osa võtta. Miks ka mitte. Tulge võtke ka osa, sest 6. august on viimane postkastide esitamise päev. Tegelikult me ei ürita võita, vaid see oli heaks stiimuliks end käsile võtta ja see postkasti asi ära lahendada. Käes oli aeg uueks postkastiks ja kui kampaania on teha enda postkast erinäoliseks ja ilusaks, siis miks ka mitte. Me ei hellitanud hetkekski lootust, et me võiksime osutuda Eesti ilusaima postaksti omanikuks, sest me arvasime, et oleks vahva kui lapsed selle ise ära kaunistaksid ja ma ei tea, kuidas on lood teie imelastega, aga minu lapsed ei tea kunstist ööd ega mütsi. Ei, nad ju sirgeldavad armsalt, keelekesed huulte vahelt väljas, aga see lõpeb alati, et neil on näos ja kehal rohkem värvi kui paberil. Ja see, mis paberil on, on väga armas ainult sellepärast, et see on meie enda laste tehtud. Ma pean alati arvama, mida nad joonistasid ja vahet ei ole, kas ma ütlen jaanalind või auto, siis nad hetkeks vaatavad seda paberit pingsalt ja tunnevad ära, et on tõepoolest jaanalind! Või kui ma ütlen auto sama joonistuse kohta, on see ka õige.

Meie ostsime enda postkasti Omniva kodukalt, sest teine variant oleks tööstuspoode kammida ja sellise leitsakuga sobib mulle hiire klõpsutamine palju enam. Pealegi olid kõik nende postkastid kampaania lõpuni -20% soodukaga, seega valisime natuke suurema ja kallima kasti, kuhu mahuks veelgi rohkem reklaamlehti. Valimised ju peagi tulemas. Ning ma tean, mida te mõtlete, aga tõepoolest tuli mul postkast oma raha eest osta. Ennekuulmatu!

Kuid postkasti omanäolisemaks tegemisel oli mul dilemma – kas leida šabloonid, et siis sprei-värviga mingit kujundid peale meisterdada, või joonistada midagi vaba käega. Elus esimest korda tekkis mul küsimus, kust ma leiaksin endale kunstitarbeid? Ma olin 99% kindel, et Tartus ei olegi ühtegi poodi, kus seda müüdaks. Vähemasti mina pole kunagi märganud. Ma ei ole naine. Ma ei märkagi asju. Seevastu Esileedi on, sest kuigi ta pole kunagi seal poes käinud, ega sealt midagi vajanud, andis ta mulle väga täpsed juhised, kus asub kunstipood ja poest tulin ma välja hoopis hulga värviliste plastikust ruudukestega, sest mõte sellest, kuidas valgus neil päeval mängima hakkab, tekitas mulle täiesti uue idee.

Ma kujutasin vaimusilmas ette, kuidas me lastega ühiselt postkastile seda kollaaži sätime, kuid reaalsus oli see, et neid ei huvitanud aeganõudev täppistöö, vaid palju enam olid nad elevil sellest, kui said neid ruudukesi mööda põrandat laiali loopida ja neile palja tagumiku peale istuda, et need tagumiku külge kleepuks. Ka mulle tundus see idee ahvatlev, aga Esileedi käskis mul püksid tagasi jalga tõmmata, sest see olevat kohatu kui ta külla tulnud õde seal samas kõrval istub. Vaatasin siis kadedalt kaksikuid. Minu puuduva kunstiande (tegelikult on nad juba praegu minust andekamad) ja olematu tähelepanuvõime on mu lapsed minult pärinud ja ma lootsin, et keegi aitab selle postkasti kaunistamisega meid hädast välja.

Õnneks olid Esileedi ja ta külla tulnud õde vägagi entusiastlikud ning ruut ruudu haaval sättisid nad meie postkastile päikese, taeva, aadressi ja kolm last. Oli mõte mahutada kogu pere, aga selleks oleks pidanud postkast oma 20 cm laiem olema.

Mitte kellelgi teisel ei ole sellist postkasti ja eriliseks teebki selle see, et meil ei olnud visiooni, vaid töö käigus tuli välja miski meie endi seest. See on meie postkast.

Lisaks, nagu te näha võite, mahutab see postkast täpselt kolm last. Kolm! Seega, kes te flirdite mõttega, et huvitav kas neljas ka tuleb? See postkast mahutab kolm last! Nii on.

Kuigi lapsed olid rohkem hävitaja, kuid mingil hetkel ka abistaja rollis, kui nad otsisid mööda põrandat õiget värvi ruudukesi, oli see üks väga tore koostegemine. Mul on teile hea uudis – te võite endale ka teha täiesti enda oma postkasti. Sellise, mida ei ole mitte kellelgi teisel.

Vaata kalühikest videot tegemisest ja laste panusest:

Kommentaarid

“Tegime koos lastega (tegelikult lasteta) endale uue postkasti +VIDEO” on saanud 39 vastust

  1. Kristi ütleb:

    Sõbranna saatis Austraaliast postkaardi, see rõõmustas väga. Meile reklaami ei tulegi, sest kunagi ammu Omniva lehelt tellisime ja lasime postkasti peale kleepida kleepsu, mis palub aadressita kraami mitte sinna panna.

  2. Anu ütleb:

    Kahjuks ma isegi ei mäleta enam aega millal midagi toredat postkati potsatas. Arved tulevad alati aga asjalikum kaup kipub minema võõrasse kasti. Õnneks tore kogukond ja enamasti meile tagastatakse asjad.

  3. Kati Leinmets ütleb:

    Käisin juuli teises pooles väikesel Praha reisil ja saatsin sealt lastele postkaardi. Just sellesama kaardi nad eile (jah, pühapäeval, sest olime nädalavahetusel maal) postkastist rõõmsalt leidsid 🙂

  4. camme ütleb:

    Viimati võtsin postkastist välja Sotsiaalkindlustusameti poolt väljastatud kirja ja selle sisu tegi ühte pidi rõõmsaks teistpidi aga natuke nukraks

    Ülirõõmsaks tegi aga talvel saadud sünnipäevakaart Kanadast 🙂

  5. Kady ütleb:

    Laste vanaema saatis Soomest neile väikse paki. Ohh seda rõõmu ja sära laste silmis, et ongi nende nimele pakk.

  6. G ütleb:

    Igakuiselt käib meil ajakiri, aga viimasena saime kutse sünnipäevale. Kuna me oleme hiljuti kolinud oma majja, siis postkast on meil eelmistest omanikest ja väga-väga tavaline ja näotu juba.

  7. Malle Hiie ütleb:

    Meil on Eesti Ekspressi tellimise eest boonusena saadud punane postkast. Ei tea kas aastaid meid teeninud kast hakkab väsima või on mingi muu viga, peame ka meie vihma korral märga posti lugema. Meie PK on varustatud kleebisega, “Ainult tellitud postile” aga kaugeltki mitte kõik postikandjad ei kipu lugema seda märkust. Meie rõõmustame pea igasuguse posti üle ja kurvastame kui kasti on potsatanud “pähemääritud kauba” kestvad maksekorraldused.

  8. LauraA ütleb:

    Teatise, et pakk on kohal 🙂

  9. Silvia ütleb:

    Viimati võtsin postkastist õueminnes vallalehe välja, rõõmustasin sest oli midagi liivakastiäärel olles lugeda ?

  10. uuna ütleb:

    Sai lapselapsele batuut ostetud, millel kaasas ei olnud eestikeelset kasutusjuhendit.
    Rõõm oli suur, kui firma välja trükitud kasutusjuhendi Omniva kirjakandjaga postikasti saatis, sai viimaseid juppe batuudile külge monteerima hakata. :))

  11. Triin ütleb:

    Mina võtsin viimati postkastist Perekaardi ? meil naabritega ühine postkastirivi ja ka juba niii väsinud teine, märg post üsna tavapärane asi (mitte praegusel ajal muidugi..).

  12. Pille ütleb:

    Kuna õe laps,on suur kirja armastaja,teeb ta minu lapsele aeg-ajalt kirju või ülesandeid.ja saadab need siis postiga meile ja ootab ka ise alati vastust või kirja viimane üllatus meie postkastis,oli just kiri õe lapselt.

  13. geiu ütleb:

    Uus pangakaart! 😀

  14. Kristel ütleb:

    Igakuiselt saab välja võtta ajakirja, aga pigem olen rõõmustanud ise postkasti paneku üle. Välismaal elades harrastasin sõpradele saata PÄRIS kirju ning nüüd olen vahepeal mehele mõne kirjakese postkasti pannud (nt teate tita tulekust)…

  15. Triinu ütleb:

    Umbes kuu aega tagasi, kui postkastis 3-kuuse poja TEINE Euroopa ravikindlustuskaart jõudis. Rõõmustasin, sest kiirelt jõudis. Suvekodu on Läti piiri lähistel ja mulle maitseb nende jogurt rohkem (päriselt ka). Niisiis sai tellitud, et paljugi, mis juhtuda võib. Teine kaart sellepärast, et enne jaanipäeva maale sõidu eel kontrollisin, kas kõik kaardid särgid-värgid kotis. Ainus, mida polnud, oli kuu aega varem tellitud Noorima EU ravikindlustuskaart. Kogu elamise kiire pahupidi pööramine, sh abikaasa rahakoti kiire (ja vihane) pahupidi pööramine ei andnud tulemust. Helistasin siis Haigekassa telefonile ja vabandasin ette-taha, et palun vaevalt kuu aega tagasi tellitud kaardi neil kehtetuks tunnistada, et saaksin uue tellida. Mõni minut pärast seda kõne ja uue kaardi tellimist oli kallil kaasal vaja oma ID-kaardiga mingit toimingut teha. Arvake ise, mis ta telefoni kaante vahelt koos ID- kaardiga välja tuli…

  16. Kaire V ütleb:

    Laste vanaema saadab sünnipäevaks , munadepühaks ja jõuludeks kaarte. Kummalegi lapsele oma , 12 aastane ei vaimustu enam , aga 4 aastane hoiab ka ümbrikud alles ja loeme korduvalt kaarte üle. Omniva poolt on selline aktsioon väga äge , kuigi kivi nende kapsaaeda kui palju on koledaid postkaste , mis on mitmete majade peale. Meil postkast 5 maja posti jaoks , arvan et nõukaajast. Kui sees on üle ühe ajakirja , siis kindlasti saan selle kätte katkisena ja vihmasel päeval loomulikult märjana. 3 kuud tagasi oli Omnivaga sel teemal vestlus ja lubati tagasi helistada. Ootan siiani.

  17. Krista ütleb:

    Mulle saadetud sünnipäevakaart! 🙂

  18. Katrin ütleb:

    Hiinast tellitud pakike oli jõuga postkasti surutud ?

  19. Mari-Lee ütleb:

    Mul on 2 postkasti. Üks on õues. Sealt saan ma Hiinast rulnud pakke, hommikuse lehe ja vahel eelmise elaniku võlanõudeid. No mitte midagi erilist. Aga mul on ka toas postkast. See on palju põnevam. Sealt võib leida autosid, kaarte, pilte. Vahel on sinna mähegi ära mahtunud. Ja sugugi mitte puhas mähe. Lisaks on seal nööpe ja pliiatseid. Võileva olen sealt välja võtnud…
    Ja kes arvab, et mul on mingid veidrad hobid, see eksib. Mul on kahene laps, kes mind vahest üllatab ?

  20. Krislin ütleb:

    Eelmisel kolmapäeval, vanaema oli oma lapselapsele sünnipäevakaardi saatnud ? õigeks päevaks küll ei jõudnud, a vähenalt jõudis ?

  21. Krislin ütleb:

    Eelmisel kolmapäeval. Minu ema saatis oma lapselapsele sünnipäevakaardi?

  22. Mari-Liis ütleb:

    Paar kuud tagasi piilusin postkasti luugist sisse ja upitasin sõrmedega nii palju kui sain posti üles poole (sest no postkastivõtmed on ju mehe võtmekimbus, kel tuleb kord kvartalis ehk mõttesse seda tühjendada) ja nägin sealt ümrbiku nurka, millel terendas Politsei – ja piirivalve logo. Minuti jooksul kerisin kõik oma viimase paari nädala sõidud läbi, kas olin äkki piirkiirust ületanud. Tundus väga ebatõenäoline. Seadsin siis juba kulmukortsutades sammud toapoole, et mehelt aru pärida – tema õnneks oli ta duši all ja sain võtme abil kogu ümbriku postkastist kätte. Rõõm ja kergendustunne oli suur, kui peal oli naabrimehe nimi 🙂

  23. Sigrid ütleb:

    Eee… Appi.. Ei mäletagi midagi sellist. Mhh.. ??Või siiski kui saab lugeda sinna alla ristiku ristsõnu.. Ma neid ise tellinud pole vaid Swedbanga preemiapunktidega saadud. A kui paari aasta tagust asja ka arvestada siis vist see ki lapse sünnitusloo sain haiglast postiga postkasti. A ja samas ali pakid on ka alati toredad 😀

  24. L.lätte ütleb:

    Ristsõna! Täiesti tasuta. Ei olnud minu ega mehe tellitud vaid eelmise üürniku oma 😀 (
    Muidugi me olime pool aastat juba seal elanud kui alles see potskasti potsatas. Enam pole kahjuks sellist üllatust olnud 😀

  25. AiriR ütleb:

    Mina võtan iga paari nädala tagant kastist välja mõne postkaardi, sest see on lihtsalt puhas rõõm. Olen ka oma tuttavatele kaardi üksiku külge pookinud, kuid suure osa kaarte saadan omale ise – väljasõit Tartusse, tööasjus Saaremaale . Alatikaardil kuupäev ja nimed kelega koos parasjagu teel oleme 🙂
    Kaardid kogun seinale ja sealt edasi kasti, nii vahva on aeg-ajalt kast ette võtta ja meenutada kus midagi ette sai võetud 🙂 ja margid… neid on ju ka nii palju erinevaid ❤

    Muhv, nnõudmiseni!

  26. Anukas ütleb:

    Eile sain postkastist postipaki teate 🙂 tàitsa rôômusnolin ja ûllatunud, sest enamasti tuleb sms ja postkasti pole seda teadet enam ammu saadetud 🙂

  27. Regina ütleb:

    Viimane asi, mis postkastis oli, mis tõesti rõõmustas oli pakiteade minu LÕPUKS Hiinast saabunud kellarihmade kohta 😀 Nüüd on mul ilus sinine rihm oma aktiivsusmonitoril 😀

    • henry ütleb:

      Palju õnne! Sina võitsid!. Annan su andmed Omnivale edasi, kes sinuga ühendust võtab 🙂

  28. Kristi ütleb:

    Ei suudagi meenutada, millal sain midagi postkastist, mis pole reklaam. Ehk oli see eelmise kuu kommunaalide arve? Aga selle üle ei rõõmusta vist, kuigi suvel meeldivam summa kui talvel 🙂

  29. Monica ütleb:

    Äge postkast teil! Meie käime postkasti juures vähemalt üle päeva 🙂 3,5a poja jaoks on see oluline ja tore toimetamine – ise vôtmetega minna ja post ära tuua! Enamus ajast on see siiski tühi kui ma sinna just käbi vms ootele pole pannud. Viimati rõõmustas mind üks pulmakutse, aga see oli üsna ammu. Last rõõmustavad Igakuised lasteajakirjad ja vahest käbid ka 🙂

  30. Viktoria Kopp ütleb:

    See oli ikka ammu juba… Eelmise aasta augustis oli meie postkasti potsatanud pulmakutse, seda ikka iga päev ei juhtu? aga edasi ainult reklaam. ?

  31. Elin ütleb:

    Tegelikult ju mahuks neljas laps ka postkastile, natuke liigutada ja voilaa ??.

  32. Minna Sjuteist ütleb:

    Aprillis sain postkaardi. See oli tore 🙂

  33. Jaana K ütleb:

    Jõulukaart rôômustas väga.

  34. Jaana K ütleb:

    Jõulukaart.

  35. Kadri ütleb:

    Viimasest postkasti piilumisest, ilmus nähtavale üheteistkümne korteri veenäidud 🙂
    Üks laste joonistatud suvine joonistus (neile aeg ajalt meeldib mulle kirju “saata”),
    Arve TÜ Kliinikumist, mis mind väga rõõmustas, sest olin seda juba kaua oodanud.
    Kolm õnnitluskaarti sugulastelt, perelisa sünni puhul. Tulevikus on postkasti joonistuste lisajatel üks tegelane juures. Nüüd on meie peres lapsi viis 😉
    Clubone ajakiri ja valla leht.

  36. Merithh ütleb:

    Viimati kui midagi rõõmustavat leidsin, oli kusagil jaanuaris, kohe peale aastavahetust. Algul see mind üldse ei rõõmustanud. Võtsin ümbriku postkastist välja, peal suur kiri võlanõue, templiga lausa löödud. Lasin kõik võimalused peast läbi ja vihaselt kiskusin ümbriku lahti. Kui kirja lugema hakkasin, siis too lugupeetud härra, kelle poole pöörduti ei olnud minunimeline 🙂 Ja ma olen tegelikult siiani preili 🙂 No siis muidugi vaatasin uuesti ja ega kirja enda peal ei olnud ka minu nimi 🙂 Aadress jumala õige, nimi jumala võõras 🙂 Ilmselt olin hirmust, hämmingust, šokist lihtsalt pimedusega löödud, et seda kohe ei märganud 🙂 Ja vot siis tuli rõõmuhetk- toppisin kirja ümbrikusse tagasi ja jätsin postkastide peale, kus meil ikka valed saadetised reas kedagi või midagi ootavad 🙂 Aga see siis lihtsalt naljakas lugu, loosis ei osale, mul kahjuks poleks enda valmistatud postkasti siin kuskile panna 🙂

  37. Merle ütleb:

    Ma avastasin hiljuti, et õele on saadetud pakk välismaa sugulastelt. Lapseeast saadik on see tekitanud nii palju rõõmu ja ootusärevust. Isegi kui see ei tulnud sinule?

  38. Triin ütleb:

    Oh, mina olen see imelik, keda rôômustab just reklaami vàlja vôtmine postmastist. Nende ümbrikutega on kahtlane lugu – liiga sageli vahivad mingid arved vastu. Aga milllal ma viimati tôeliselt rôômustasin… Ei mäletagi… Tundub, et hädasti oleks uut ja paremat vaja 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…