Viis põhjust, miks Lottemaale mitte minna

Kellega ka ei räägiks, siis kõik kiidavad Lottemaad – nii positiivne paik, nii põnevil ja rõõmsad lapsed, nii detailirohke teemapark, põnev ka lapsevanematele jne. Mina tahaks rääkida hoopis selle varjupoolest ja anda viis põhjust, miks Lottemaale mitte minna. Seekord käisime terve perega, pluss olid kaasas meie Iiri sõbrad ja sõbranna, kes meie lastest ära ei väsi. 

1.Kui ma eelmisel korral Lottemaal käisin, olin ka mina vaimustunud. Noorsand toimetas igas nurgas ringi, uuris kõike ja oli veel päevi põnevil. Sel aastal käisime Lottemaal Noorsandiga juba kolmandat korda ja minu ootused olid, et lõpuks saab talle siis ühest kohast küll. Kuid, mis te arvate, millest me Noorsandiga järgmisel päeval vestlesime? Lottemaast ja sellest, et ta tahaks juba tagasi minna. Väga pettunud, et teemapark on ehitatud selliselt, et lastel küll ei saa.

2. Lottemaa on liiga suur. Me jõudsime teemaparki natuke peale kella 11 ja lahkusime eelviimase rongiga (kell 18), mis meid autoparklasse tõi. See tähendab, et me veetsime seal pea seitse tundi ja me ei jõudnud ikka paljudes kohtades käia ja kõigest osa saada. Iga maja pakkus nii palju detaile ja uudistamist, et ei olnud võimalik ära minna. Lastel läks ainuüksi Lotte majas ligi kolmveerand tundi. Lisaks on Lottemaa ühest küljest ääristatud Pärnu lahega ja ka vesi sattus olema mõnusalt soe, mis tähendas, et ka vees platserdamisele kulus omajagu aega. Kusjuures kui ma eelmisel korral Lottemaal käisin, siis ma sinna ranna-alasse ei sattunudki ja et selline asi olemas oli, oli minu jaoks paras üllatus. See tähendab, et kui Lottemaa tundub suur, siis tegelikult on see veel suurem ja ühest päevast jääb väheks, et kogu teemapark täielikult läbi käia ja end seal nautida. Loomulikult oleks see võimalik, kui kaart käes, igas majas tiir peale teha, aga siis jääks mängulisus ja kogemuse nautimine tahaplaanile.

3. Selle raha eest võiks lapsed mitu korda kinno saata. Lottemaa pilet ei ole odavamate killast ja selle raha eest saaksid lapsed mitu korda kinos mõnd filmi vaatama minna. Jah, neil poleks aktiivset päeva ja avastamist, aga vähemalt saaks raha kokku hoida. Mis on meie jaoks üks suurimaid Lottemaa võlusid, siis see on inimesed – tegelased alates müüjatest ja lõpetades näitlejatega. Kõik nad on karakteris sees ja lastel tekibki tunne, et nad on Lottemaal. Meile pöörasid sel päeval enim tähelepanu rebased, kes kutsusid meie lapsi käbisid korjama, et suppi teha ja iga kord kui nad meist möödusid, siis nad võtsid aega, et lastega suhelda ja arutleda erinevate asjade üle. Kui me päeva lõppedes rongi istusime ja Lottemaa tegelased ühekaupa kõigile lahkujatele patsu andsid, siis teatas Noorsand kõlaval häälel, et see ilus rebane on tema kõige lemmikum. Kõige populaarsem oli muidugi Lotte, keda piirasid pidevalt lastehordid. Saime siiski ka ise ta ühel hetkel rajalt maha. Loomulikult saab päeva jooksul osa mitmetest ühismängudest ja teatrietendustest… aga noh sama raha eest saab kino+popcorni ja mitu korda.

4. Sa ei saa veeta päeva enda tempos. Täiskasvanuna ei näe me enam pisidetaile kui maailmaimet. Küll on need meie jaoks tavapärased asjad imelised lastele. Kaksikud võivad sageli tund aega meie kodu terassi kõrval istuda ja uurida, kuidas sipelgad kiviparketi vahele oma tunneleid uuristavad. Terve Lottemaa on väikeseid detaile täis. Kuhu sa ka ei läheks, siis hetkeks seisma jäädes hakkad sa avastama pisikesi asju ning teemapargi sarnasus multikaga on uskumatu. Absoluutselt kõigele on mõeldud. Nii siis ei olnudki meil võimalik käia ühest kohast järgmisesse, vaid kõike tuli teha laste tempos, sest no nii põnev oli.

5. Liiga palju õhevil lapsi. Õnneks on Lottemaa hästi avar, et ei teki tunnet, et lapsed sind pikali jooksevad, aga ometi on kõik kohad neid täis, kes ringi tormavad ja emad-isad kompsudega taga komberdavad. Seega, kui sa ei armasta rõõmsaid lapsi, siis ei ole Lottemaa sinu jaoks. Midagi on selles kohas, mis kaotab ajataju ja toob meis esile lapsemeelsuse, sest lapsed ei olnud ainsad, kes vaimustunult päeva muljeid jagasid, kui me tagasi koju sõitsime. Ma isegi loobusin filmimisest. Päev oli nii sündmusterohke lihtsalt.

Et mitte olla liiga negatiivne, siis üks positiivne asi ka – õnneks on Lottemaa piisavalt kaugel, et sinna päris igal nädalal sattuda on keeruline, küll ma tean, et me ei pääse sellest, et korra tuleb meil sel suvel sinna veel minna.

Kommentaarid

“Viis põhjust, miks Lottemaale mitte minna” on saanud 37 vastust

  1. A ütleb:

    Ma vist jätan nüüd su blogisse esimese kommentaari. 🙂 See hinnateema, kus paljud ikka kiruvad, kui kallis see on… siis see on ju teater, mis kestab kogu päeva. 17€ selle pileti eest pole tegelikult üldse palju, arvestades, et seal reaalselt ollaksegi terve päeva ja mu meelest jääb veel ajast puudu ka.

    Ma usun, et kui niisama Tartust Pärnusse minna, siis kulub linnas tegevuste, söögi jms peale päeva jooksul isegi rohkem raha, sest enamik asju on ju sellised 5€ siia, 5€ sinna ja ajalises mõistes 10minutit aga ära on vaja ju sisustada kogu päev. 😀

    Me käisime nüüd juba mitmendat korda ja ilmselt läheme suve lõpus veel, sest sära lapse silmis ja hea aktiivne päev ja no kõik on nii lahe lihtsalt, et igati seda raha väärt.

    • henry ütleb:

      nii on!

      • At ütleb:

        Noh nii, 5 aastat on möödas ja hinnad on nüüd 26eur per ticket, kuidas sulle see meeldib?)) Homme läheme pojaga, ja sissepääs on 52!! Euri, samas mul seal pole midagi teha aga üksi ta ei saa Minna, oleks vähemalt saatja pilet odavam, aga ei…Noh, äri eesti moodi. Kokku kolm päeva kahekesi Pärnus läks mul maksma >500eur, pole sõnu. MA rohkem ei puhka Eestis – Türgi all inclusive kahe Peale alates 800, ja väga korralik hotel on 1200, kindel valik.

  2. Liivi ütleb:

    Tänks, et kirjutasid! Me pole Lottemaale veel jõudnud ja nüüd ei taha üldse minna kah. 😀

    • henry ütleb:

      targem eemale hoida jah.. jääd lõksu ja tuleval aastal pead jälle minema!

  3. Грег ütleb:

    Blogipostitust sirbides märkasin, et postituse kirjutaja argumendid on väga labased ja läbimõtlemata. Esimeseks argumendiks, miks Lottemaale mitte minna, toodi Lottemaa tegevusrohkus ja taaskülastatavus. Kas pole loogiline, et sinu poja soov Lottemaad uuesti külastada, ei näita kui hea teemapark tegelikult on? Ning Lottepargi loojatele on teemapargi disainimine selliselt, et lapsed sinna uuesti minna soovivad, majanduslikult kõige kasumlikum.
    Lottepargi suuruse kritiseerimine on lihtsalt rumal, iseenesest mõistetav on teha teemapark, kus inimestel on palju võimalusi oma aja sisustamiseks. Kes looks pooleteist tunni jooksul täielikult läbitava pargi? Kolmandaks argumendiks toodi Lottemaa külastushind, ning võrdluseks toodi kino külastuse odavuse. Kõigepealt tahaksin mainida, et sellise suure teemapargi ülalpidamine, koos näitlejatega, pole kindlasti odav ning võrdlesin ka kino külastamise hindu, ühele täiskasvanule koos ühe alla 12. aastase lapsega. Hinnat on võetud Coca Cola Plaza kodulehelt ning eelduseks tõin 2d filmi vaatama minemise. Lapsepilet 2d filmile on 4.1 eurot ning olenevalt nädalapäevast ja kellaajast on täiskasvanu pilet kas 6.7 ; 7.2 või nädalavehtusel 8.4 €. Ei näe, kuidas kinos käimine lapsega, eriti kui popkorni osta, väga palju odavam tuleks. Meeles tuleb pidada ka kui kaua üks film kestab ning kui palju popkorni valmistamine kinole tegelikult maksab.
    Eelviimane punkt on väga laialivalguv, aga üldine teema tundub olevat selle kohta, kui detailne Lottemaa on ning kuidas see täiskasvanutele üldse peale ei lähe. Tuletaks siinkohal meelde, et Lottemaa on üldjuhul ikkagi lastele mõeldud ja detailirohkus näitab, kui hästi teemapark loodud on.
    Viimane punkt on ka suht Harvard. Oodata, et Lottemaal pole palju rõõmsaid ja energilisi lapsi, kes sulle postituse põhjal üldse ei meeldi, on võimalik ainult peale pikaajalist ajuloputust valgendajaga.

    • henry ütleb:

      haha, sa ei ole küll suurem asi ridade vahelt lugeja 😀

    • Nipi ütleb:

      Hahahhaa ? inimene, kes nii detailselt kõiki punkte lahti seletab ja vastu vaidleb, võiks aru saada, et tegu pole viies põhjuses miks lottemaad mitte külastada vaid viis põhjust miks seda kindlasti teha ?

    • Võlur ütleb:

      Hahahaaa 😀
      Päris raske võib olla nii elada ?

    • Iive ütleb:

      No tõesti ? ….loe uuesti, ehk saad aru kui Harvard sa ise oled

    • Marta ütleb:

      Irw, kas keegi ajuhiiglane kirjutas sellise vastuarvustuse tõesti tõsimeeli ja täie mõistuse juures olles..? ?

    • Taevamanna ütleb:

      Jeerum Maria!!!! See ongi postituse põhjendus, et mitte minna, sest kõik on liiga positiivne!

    • Anu ütleb:

      ???? Vajad puhkust, Greg. Tule oma “sõjalisest valveseisakust” välja ja vaata asja värske pilguga, ehk saad siis asjale pihta ? Rohkem positiivsust! ?

    • Eve ütleb:

      On olemas selline asi nagu huumorimeel…?

    • Mbr ütleb:

      Kuidas saab nii lugeda, et irooniast aru ei saa?

  4. Kristi ütleb:

    Meie pole ka veel käinud, aga no nüüd peab ennast kohe kohale vedama ☀️?
    Aitäh

  5. Tiina ütleb:

    Lugesin pealkirja ja valmistusin oma argumente kirja panema, miks sinna kindlasti on tarvis minna. Kui sisu lugema hakkasin, rahunesin maha. Äärmiselt tabavalt välja toodud kõik positiivne. Elame Inglismaal ja oleme külastanud piisavalt erinevaid parke, aga mitte ükski ei saa isegi ligilähedale. Käime seal niipalju kui võimalik on Eestisse tulla, ka jõulude ajal…
    Ja tegelased on näitlejad, mitte ei tee ainult pilte koos külastajatega nagu välisilma parkides. Meie laste lemmikud on kõik Lotte filmid ja olemas ka kõik kaisuloomad…
    Aitäh Henry suurepärase Lottemaa külastuse kirjelduse eest…

  6. Iive ütleb:

    Igatahes meie tahame nüüd kohe paaniliselt sinna minna???

  7. Дура ütleb:

    Õnneks said minu lapsed enne suureks kui mina nii rikkaks sain, et 4×17 eurot pilet pluss sõiduraha ühe päeva eest jaksaks välja käia. Aga kommentaator ГРЕГ on ilmselt artikli autor ise, et tekitada liiklust ja kommentaare. Edu Lottemaa tegijatrle. See, et minule on piletihind problemaatiline pole nende süü.

    • henry ütleb:

      🙂 kinnitan, et mina pole seda kommentaari kirjutanud ja et sellise mõtte peale üldse tulla, on veits kreisi. Kuidas see kommentaar toodaks lisa liiklust? Mida ma teeksin lisa liiklusega kui lehel ei ole ühtegi pop-up reklaami. Sa võid siia lehele tulla 100 korda, mina ei saa sellest ju sentigi

  8. Дура ütleb:

    Sellisel juhul on ГРЕГil, selle analüüsi püüdlikkust vaadates tõesti see sündroom, mis sageli võimaldab Harvardis, pigem küll MIT-s või Princetonis õppida, kuid ridade vahelt lugemist ei võimalda. Aga liiklus blogis on ikka ju positiivne ja tekitab uut liiklust isegi kui raha sisse ei too.

    • henry ütleb:

      rohkem lugejaid on alati tore, kuid see on ainult mu isiklikuks rahuloluks, et inimestele meeldib sisu. Igasugune trikitamine kaotaks põhjuse suurema liikluse üle rahul olla, sest see ei ole sisust lähtuv.. ok, kell on palju ja mul on raskusi enda väljendamisega 😀

  9. Liina ütleb:

    Ma olen 23 ja mul pole ühtegi last, aga ma tahaksin sinna minna 😀 Ei tea, kas oleks väga veider olla seal üksik täiskasvanud inimene, kelle silmad säravad isegi erksamalt kui mõne pisema külastaja silmad 😀

    • henry ütleb:

      meiega käis ka ilma lasteta sõbranna, sest ta polnud kunagi käinud. Kui sa oled säilitanud enda lapsemeelsuse ja avastamisrõõmu, siis meeldib sulle kindlasti

    • Reili ütleb:

      Kusjuures, ma ise mõtlesin umbes sama enne seda kui sinna esimest korda käisin 2016 suvel. Vahe on selles, et olin siis 30 saamas 😀 Me võtsime kallimaga (tänaseks abikaasaga) tema 2,5 a õelapse ja ühe sõbranna koos sama vana lapsega kaasa ja saime ära käidud 😉 Ehk minu soovitus, keegi raudselt soovib lapsehoidjat suvel, kasuta võimalust, saad veel topelt elamuse 🙂

    • Grete ütleb:

      Sa võiksid end salaja mõne külastava lapse/pere sappa haakida või siis tee endale kostüüm – siis pole imelik! ?

  10. Taavi Reimets ütleb:

    Muidugi tuleb lastele anda tablette ja hoida neid siseruumides ka päikesega. Et jumala pärast nad meditsiinile allutada ja haigekassa teha. Tundub, et olid ise selline lapse eas. Ei tahtnud õues olla ja ringi joosta. Kuigi ühes lauses viitasid, et käisite vees. Ära rohkem. Kirjutage. Kui ainult tshekke.

  11. Kerli ütleb:

    Ma ei jõua ära oodata, et mu 5-kuune juba selles vanuses oleks, et saaks minna ? Ja siinsed kommentaarid on nii naljakad, et päev algab väga hea tujuga ?

  12. Andre ütleb:

    Lugesin viimast postitust ja sain teada, et siin postituses pidid olema lahedad kommentaarid. Tulin lugema, ei kahetse 😀 Ja artikkel muidugi kirjutatud mõnusalt 🙂

  13. E. ütleb:

    No KUIDAS saab üldse olla võimalik, et keegi ei saa aru, et tegemist on huumoriga!?!? ? omg noh ? nagu inglismanni keeles topelt ei on ja ?kurb oleks nii tõsiselt kõigesse suhtuda… Tea, kas tegemist üksikute vanapoiste või lihtsalt väga kibestunud isenditega ?

  14. lauri ütleb:

    Kibestunud inimese jutt jah.
    Loomulikult kui minna siis võtab see aega ja lastepeale kulubki palju raha.
    Jah see on turismilõks ja seal on kõik sigakallis. Nõustun.
    Kui sa ei suuda lapsele kord aastas Lottemaad lubada siis võinuks ju 30s kondoomile kulutada.
    Poleks sul hetkel selliseid muresid:)

    • henry ütleb:

      Kuidas on nii, et kui inimesele miski ei meeldi, on tegu kohe kibestumusega. Kas kõigil inimestel peavad olema samad kogemused ja samad emotsioonid? Inimeste ootused on erinevused ja seega on ka tulem erinev. Seda esiteks. Teiseks, loe nüüd postitus uuesti läbi ja hammusta läbi, mida ma tegelikult selle postitusega ütlen.

  15. Kristi ütleb:

    Laste jaoks kindlasti üks ütlemata kift koht! Aga sobib vist rohkem 4+ aastastele ja neile kes multikat näinud? Ma kardan, et minu 2,5 aastane väsib seal lihtsalt ruttu ära ja ei saa ka aru veel kõigest. 🙁

    • henry ütleb:

      ma ei tea. Meie 2,5sed nautisid väga. Ka noorsand käis esmakordselt 2,5selt ja mõlemal korral hea elamuse saanud

  16. Katrin ütleb:

    Oli mul nüüd vaja seda lugeda… ma pole oma lastega veel Lottemaale jõudnud ja nüüd tundub, et mina tahan sinna minna. Lapsed ilmselt ka ikka tahavad 😀

  17. […] loetavuselt teine postitus ja kogus ligi 30 000 lugemist kahe päevaga. Kõige populaarsem oli meie Lottemaa reisi postitus, mis sai üle 40 000 […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…