Igavene peavalu: mida me õhtuks süüa teeme?

Postitus valmis koostöös dinee.eu-ga*

Teate, mis on minu unistus? Mitte suurim, lihtsalt üks paljudest. Osata hakkida nii nagu tippkokad seda teevad. Kiiresti ja vaevata. Ma kindlasti saaksin seda teha kui ma piisavalt harjutaksin. See tähendaks omakorda aga püsivust, katkiseid nukke, valusat rannet ja kõike muud ebameeldivat. Ma pole maailma püsivaima iseloomuga inimene ja mul on raskusi alustatu lõpule viimisega. Olgu selleks mis iganes. Ma vaimustun kiiresti uutest asjadest ja ma ei anna endale võimalustki milleski heaks saada. Selepärast peab mul olema keegi juures, kes mind innustab ja kätt pulsil hoiab, siis ma pingutan juba tema nimel. Vahel ongi selline pettumust tekitav tõdemus, et ma olen nõus teiste pärast rohkem pingutama kui enda pärast.

Söögi tegemine on üks neist asjadest. Ma armastan head toitu, kuid kui Esileedi lastega kusagile ära sõidab, näiteks maale, siis ei viitsi ma endale mitte midagi süüa teha. Söön seda, mis külmkapis on. Palju enam viitsin ma vaaritada kui pere kodus on. Ka olen ma üle saama hakanud, kui mu toit kellelegi ei maitse. Asi, mida ma kunagi väga põdesin. Lapsed on ses mõttes head treenerid, et nad sülitavad pooled su südamega tehtud toidud vastikusega taldrikusse tagasi. See omakorda kasvatab paksu naha. Nemad võiksidki vist terve suve maasikatest ja arbuusist elada.

Viimased kaks nädalat pole mina pidanud menüü pärast pead vaevama, sest meil oli võimalus katsetada teenust lehelt dinee.eu. Asja tuum on selles, et lehelt saab valida endale nädala õhtusöögi menüü ja sulle tuuakse ukse taha välja mõõdetult kõik, mis nende roogade valmistamiseks vaja läheb koos retseptide ja samm-sammulise õpetusega. Minu arust väga vinge teenus, et proovida uusi maitseid ja mitte toitaineid raisata. Ma poleks näiteks selle pealegi tulnud, et maisi grillida, või et ise grillimarinaad teha, sest need ei õnnestu mul kunagi. Ja erinevad salatid, mis roogadega kaasnesid, olid väga maitsvad. Isegi see pealtnäha tavaline kurgisalat, mis kanafilee burgerit saatis, oli nii maitseid täis. Õppisin palju.

Esimese nädala jooksul sõime pikka poissi, kana burgerit ja curryt. Teisel nädalal oli menüüs kaks rooga, mis valmisid grillil ja kolmandaks Itaalia pulmasupp koos šokolaadi laavakoogiga. Muide, kõik tänased pildid on tehtud Dinee toitudest. Laavakook ja supp said tehtud siis, kui mind kodus polnud ja seega ei ole ka pilti. Kuid selle teenusega kadus ära see rahmeldamine, et mida me täna sööme, mis meil alatasa on, sest me oleme kohutavad planeerijad. Vaid dinee.eu poolt oli igaks päevaks pakendatud paberkotitäis tooraineid, mis tuli ettevalmistada ja sellest söök valmis teha.

Eriti meeldisid mulle teise nädala grillitooted, sest minu nõrgim külg on marinaadid ja kastmed. Teisel nädalal oli üheks toiduks kanafilee apelsinimarinaadis koos grillitud paprikaga. See kanafilee sai selle tunni jooksul, mis ta meil seisis nii tugeva ja hea maitse, et ka lapsed, kes pole suuremad kanasõbrad (va kana trummipulgad), kiitsid pöidlad püsti toidu heaks.

Kuna meid on kodus palju, siis olid meil vist kõik portsud arvestatud neljale inimesele, mistõttu oli alati ka järgmise päeva lõuna olemas, sest lapsed keeldusid enamus toite proovimastki. Küll sõid nagu öeldud ühe päeval meeleldi grillitud kanafileed ja samuti olid nad nõus laavakooki proovima. Pole vist eriti üllatav.

Ma sattusin siin ühele videole, mille sõnumiga ma väga nõustusin ja seal räägiti tervislikust toitumisest. Ja kui kõik ajavad näpuga järge, mis on tervislik ja mis mitte, siis kõige tähtsam asi mida vaadata, on see, kus see tehtud on, sest kodus ei tee me samamoodi süüa nagu suures tööstuses. Kodus ei pane me kunagi sellsies koguses õli, suhkurt ja soola, mis kindlas vahekorras ja õige toidu tekstuuriga on väga sõltuvusttekitav ja seisab pikalt riiulil. Seega on minu valik number üks kodus alati toit, mis me oleme ise teinud ja dinee.eu seda just võimaldaski. Ometi tegin ma kõik toidud nullist ise ja nägin kõike, mis toidu sisse kadus.

Kuid ka peale kahte nädalat ei ole mu hakkimise oskus oluliselt paranenud, mis tähendab, et ma pean veelgi pingutama. Ostsin endale isegi uue kokanoa lootes, et asi paraneb. Ei paranenud. Sõrme lõikasin.

Aga kui keegi teist sooviks ka Dinee teenust katsetada, siis ma viskan ühe loosi ka üles. Üks inimene võidab Dinee poolt  KOLM õhtusööki kahele, mis teil tuleb endal valmis teha ja mille kõik koostisosad teile ukse taha tuuakse. Selleks on vaja teha kaks asja: ole meie ja Dinee jälgija Facebookis ja kirjuta FB postituse alla kommentaariks, mis on teie enda firmaroog, mille poolest te nö kuulus olete. Loosin võitja esmaspäeval.

Kommentaarid

“Igavene peavalu: mida me õhtuks süüa teeme?” on saanud 9 vastust

  1. Helena ütleb:

    Ahjuliha ja banaanikook ?

  2. Gerda ütleb:

    Henry, kiiresti hakkimise õppimiseks ei pea tingimata ohverdama tohutult aega, sõrmenukke ja randmeid. Eelkõige on Sul vaja väga head, üsna teravat nuga, mida on käes mugav hoida. Mina õppisin kiiresti hakkima, kui jälgisin kokkade käeliigutusi ja leidsin selle õige noa, mis valatult kätte sobis. Kõik nukid on alles, randmed valusad ei ole, näpuotsad ka puha olemas. Ma ei ole ka kõige püsivam inimene, aga jälgimise ja paari korra proovimisega sain selle väga käppa. Youtube aitab alati 😛

  3. Kristel ütleb:

    Kiirelt hakkimine on tegelikult oluliselt lihtsam kui alguses tundub! Ja ma ei mäleta, et ma seda kuidagi õppinud oleksin! Jäi lihtsalt külge…Sõrme olen aastate jooksul lõiganud ainult korra- kui jäin kõrval olevast läpakast tulevat filmi liiga süvenenult vaatama!

  4. Sirena ütleb:

    Minu firmaroog on algusest lõpuni isetehtud pitsa. Ka taigna teen ise, ei meeldi need pulbrist tehtud taignad.

  5. Kaidi ütleb:

    Erinevad smuutid on hea lihtne ja tervislik õhtusöök meie kodus.
    Aga palju sööme ka tervislikke salateid ning marineerin liha/kala.
    Sooviks väga väga antud loosis osaleda, et saada uusi ideid ja mõtteid koduseks õhtusöögiks. 🙂

  6. Ingrid ütleb:

    Minu firmaroog (vähemalt laste arvates) on lasanje :).

  7. Kristi ütleb:

    Meie peres teeb enamasti süüa mees, temal tulevad need lihad ja värgid alati hästi välja, no ja talle meeldib ka see. Mina teen siis suppe või kõrvale midagi, kas salatit või muud lisandit. No oletame, et mu firmaroog on siis frikadellisupp ise tehtud frikadellidega 🙂

  8. Galina K. ütleb:

    Minu firmaroog on kana-klimbisupp. Kôik söövad hea meelega.

  9. Maria ütleb:

    Mind huvitaks, kust need Dinee poolt kasutatavad toiduained pärit on? Kodulehelt ise ei leidnud selle kohta infot. Kui ise toitu teen, siis alati valiku olemasolul nii poes kui turul eelistan eestimaist 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sinu pesupesemisvahend peab olema

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…

  • (NKHKT)-40kg ja nutikella valik

    Mul on tõsi taga, kui ma räägin, et ma plaanin aasta lõpuks 40kg vähem kaaluda. Tundub suur number, aga see on vähem kui kilo nädalas ja kuna nädalad…

  • Odraiva. Ehk kuidas ma napilt otsad oleks andnud

    Ma saan nüüd öelda, et ma olen teispoolsuses ära käinud ja tagasi tulnud. Teispoolsuseks pean ma siis seda, et mul oli silm valus. Mõni teist tahaks kindlasti vahele…