Meie koju tekkinud abimees haiguste perioodiks + LOOS

!See postitus sisaldab reklaami tootele, mille saatis meile üks blogilugeja abiks selle tüütu nohu vastu, mis meil haigusega kaasnes!

Kui ma peaksin valima kõige raskema asja, mis kolme lapsega on, siis see on haigustega tegelemine. Meie kogemus näitab, et kui jääb üks, siis jäävad teised ka. Kui mitte kohe, siis väikese viibega. See tähendab alati unetuid öid, sest nohuga magamine on tõeline katsumus. Eriti kui keegi veel lutiga on, või ema rinnal- kuidas sa imed kui kinnise ninaga on suu ainus õhuvõtuava.

Sellist asja, mida me nüüd jaanuaris gripiga kogesime, ei ole me tõesti varem kogenud. Me olime üks aasta kõik viiekesi mingi kõhu viiruse käes, kus me kõik viiekesi jäime samaaegselt haigeks, aga see sai pooleteist päevaga läbi. Gripp vindus siin majas detsembri lõpust veebruari keskpaigani ja ka praegu ei ole me veel terved. Suurem osa perest käib nuusates ja köhides ringi. Ometi ma käin ka kõikjal ringi taskus desinfitseeriv geel taskus, mida ma päevas 10 korda kasutan. Iga kord kui ma midagi väljaspool kodu puutun, on pudel kasutuses.

Haiguse kõige hullem osa minu jaoks on alati nohu. Pole tüütumat asja kui see, et sa üritad magada ja sa lihtsalt ei saa hingata. Suu kaudu ju saab, aga esimese paari päevaga on suukaudsele hingamisele ümber lülitumine nii paganama harjumatu. Just sellega seoses tekkis meil sel haiguskorral üks uus asi, mis just nohu puhul abimees on.

Mu blogi üks ammune lugeja soovitas meil nohu puhul kasutada seadeldist, mida ta ise aastaid Eestisse on toonud ja mida ta isegi kasutab. Selle tarvitusele võtt vajavat natukene harjutamist, aga kui lõpuks see nipp selge on, siis olla see suurepärane abivahend. Mis iganes aitab mul nina tööle saada, siis palun, saatke. Saimegi endale sellised asjad, mille kõige täpsem kirjeldus oleks vist – ninasarviku sarve kujuline ninaloputuskann. Ingliskeelne nimetus sel ka Rhino horn, ehk ninasarviku sarv. Töötab see nii, et tuleb võtta mõõtelusikatäis kvaliteetset söögisoola (näit. meresool) klaasi või tassi ja valada käesooja vett peale ning segada. Otse kannu tehes võib sool jääda sulamata, seda on raske lõplikult ära lahustada. Võite Esileedilt küsida, mis juhtub kui juhiseid eirata ja soola graanulid ninna satuvad. Ja polegi muud kui kraani kohal pea viltu ajada ja vesi kannust endale ninasõõrmest sisse kallata.

Juba selle kasutamine lasi mul avastada uusi asju. Näiteks, mis värk sellega on, et sa kallad vee sisse ühest ninasõõrmest ja see voolab välja teisest? Ma ei teadnud, et seal kusagil üleval on avaus. Esileedi vaatas mind nagu ilmaime, et ma sellist asja ei teadnud. Ma ei teadnud, et see on üldteadmisküsimus. Aga tõesti toimib. Soolveega nina loputamine pole mingi uus asi, aga ma olen sellest alati eemale hoidnud, sest need apteegis müüdavad, mis gaasi survega ninna pritsivad, olid minu jaoks äärmiselt ebameeldivad. Niimoodi kannuga valades, on see protsess lihtsalt loomulik.

Ka lastele saadeti kann, aga Noorsand, kes on pelglik uute asjade ees, enda peal seda kasutada ei lasknud. Ainult pildi jaoks oli nõus. Piiga näitas küll suurt huvi üles ja sai suisa kurjaks kui ma teatasin, et see sarv käib ninna mitte suhu. Kes on enne nina kaudu vett jooma pidanud? Rumalus. Sa.. ei.. peagi.. seda.. jooma.. muidu.. ah las olla. Kuigi me oleme nüüd mitmelt poolt kuulnud, et tegelikult lapsed kasutavad seda meeleldi, lihtsalt harjutamise asi. Ma loodan, et me nii pea enam harjutada ei saa. Siin on üks õpetlik video. Mina soovitan siiski lahuse enne klaasi teha. Eriti kui on jämedam sool.

Seega meie ravimite kapis on nüüd lisaks ka see ninasarviku sarve kujuline ninaloputuskann, mis nohuga leevendust pakub. Kui ka teie soovite, et teil selline abivahend arstikapis olemas oleks, siis ma loosin välja 3 komplekti, Rhino Horn ninaloputuskann + Biolatte Boulardii annusepakendid (samuti meie majapidamises olevad probiootikumid). Selleks peab lisama Rhino Horn Eesti FB lehe meeldivate hulka ja jagage seda postitust. Loosi teen neljapäeval.

See võtab mõne korra aega, et see õige hingamine selgeks saada ja kui saate, siis see kann kestab teil elu lõpuni.

Kommentaarid

“Meie koju tekkinud abimees haiguste perioodiks + LOOS” on saanud 24 vastust

 1. Kätu ütleb:

  Loomulikult soovin osa saada sellest loosist. Jagatud ka 🙂

  Meil oleks see kindel abimees, ka nohu kimbutab last….ja naljalt rohte ka ei võeta.

 2. Eveli ütleb:

  Meil koguaeg nohu, max nädal saab aias käija, kui jälle istud 2nädalat lapsega kodus, teed auru jne.. ega need ka nii hästi ei aita. Loomulikult jagan ☺️??

 3. Anu ütleb:

  Ma olen seda otsinud ja nu ei teadnus mis nimetus sellel kannul on 😀 Mul endal pidev mure ninakinnisuse ja asjadega. Nii et osaleksin loosimises kindlasti. Kui ei võida, siis ostan ise, aitäh info eest 😉

 4. Pille ütleb:

  Selline vidin kuluks meile kohe väga marjaks ära. Mul ka praegu 3 nohust last kodus ja tean mida Henry tunneb. See praegune viirus on eriti kole-kohe kuidagi paranemise märke pole. Kui väiksem laps saab olla lasteaiast kodus niikaua kuni lõpuks terveks saab, siis ninaluristavad koolilapsed küll nädalate viisi puududa ei saa 🙁 Igatahes jään loosiõnnele lootma pöidlas pihus 🙂

 5. Keiti ütleb:

  Jagatud

 6. kerts ütleb:

  Soovin osaleda, Hetkel juba poisid teist nädalat lasteaiast eemal, tugev nohu ja köha. Prooviks ka ära ja ehk oleks ka meie peres suureks abiks.
  Haiguste periood on tõesti raske.

 7. Sandra Pa ütleb:

  Jagatud !
  Soovin katkestada, olen kuulnud et see on paljude jaoks vaieldamatult kasulik!

 8. Minna ütleb:

  Jagasin rõõmuga ja osalen, et see võimalusel kellelegi edasi kinkida. 🙂 ise kasutan juba mitmeid aastaid!

 9. Monza ütleb:

  Soovin osaleda, sest seda nohu on kuidagi liiga palju meie kodus viimasel ajal.

 10. Kati ütleb:

  Just praegu oleks seda hädasti vaja :), jagan!

 11. Margit ütleb:

  Kasutan eestlaste enda leiutatud ninaloputajat Capster: capster.ee. Käib lihtsalt suvalise pudeli otsa ja tagab õige surve. Soovitan soojalt!

  • Triin ütleb:

   Samuti soetasin capsteri, väga efektiivne – tõesti viskab välja kõik, mida 2a nuusata ei jõua, aga piisas kahest korrast ja laps kardab seda kui tuld. Pistab röökima nii kui näeb 😀
   Protseduur on tõesti ebameeldiv (proovisin ka ise), aga efektiivne 🙂

 12. Anna ütleb:

  Loosis ei osale, kuna Rhino horn on meie pere abimees on juba aastaid olnud. Aga igati kiidan ja soovitan!

 13. A ütleb:

  Mina ka tahan osa saada! Alati nohuga tööl olemine on niii hull, et sure või maha. Olen õpetaja ja klassis on 24 last. Seega ka lastele on võit kui õpetaja hingata saab ja on nende jaoks olemas.

 14. Jaanika ütleb:

  Pole kuulnud sellest – hetkel kasutusel aurumasin – kuid see vidin tundub parem!

 15. Jaanika ütleb:

  Kas tòesti oli mugav tegevus ??? Meil see apteegist ostetud capser mia kaib pudeli otsa. Maksis omajagu. Aga no tàiesti vòimatu oma 4sel ja 3sel sellega nina puhastada ?. Nii et olen igati kàpp selles loosis kui aitab kasvòi natuke leevendada hingamist ja viib nohu minema ?✌.

 16. Svea Kallaste ütleb:

  Tervist! Muidugi osalen! See on asi millel olen ise ka silma peal hoidnud. Meil peres kaks väikest tüdrukut, kes siin kordamööda uusi haigusi koju toovad. Nadal tagasi seljatasime gripi. Lugu ahvatlevam just boulardii tõttu, sama- olen lugenud aga kasutada pole saanud. Nohukannu hea kasutada isal, siis kui seda nägu teeb, et nüüd ongi life over?

 17. Kairit ütleb:

  Olen pikalt mõelnud ninakannu soetamisele, sest olen kuulnud kiidusõnu antud toote kohta. Kindlasti võtan loosist osa, ehk loosiõnn naeratab! 🙂

 18. Kristin ütleb:

  Osalen loosis 🙂

 19. Geir ütleb:

  Soovin loosis osaleda.
  Kodus 3 last- 5-aastane, 4-aastane ja 1-aastane. Haigustel ei tundu lõppu tulevat ning iga pisemgi leevendaja tuleb vaid vastu võtta!

 20. Jekaterina ütleb:

  Jagatud. Loodame õnnele 🙂

 21. Kristi ütleb:

  Mina likesin Rhino horn fb lehekylge ja jagasin ka 🙂 . Ml kaks pisikest, kes ka hetkel nohuga võitlevad 🙂 , hea meelega prooviksime rhino horni ära 🙂 !

 22. Kadri ütleb:

  See on kindlasti,supper abimees,meie plika ka ei salli igasuguseid ninaga seotud asju,kuid veega ta armastab mängida,see kuluks meil hetkel väga ära. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

 • Midagi hoopis teistsugust

  Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…