Nipp, kuidas saada eriti elutruusid unenägusid

Ma tänan kiidan midagi, aga see ei ole koostööpostitus. Ma arvan, et on oluline rääkida, kui millegagi väga rahul oled ja kui millegagi üldse rahul pole. Täna on üks neist, kus ma jagan enda ootamatut avastust. Räägin teile magamisest. Tänased pildid on erinevast ajast pildiarhiivist, kus me oleme voodis. Arvestades kui palju me voodis oleme, oli mul häbematult vähe voodiga pilte.

Ja see on teema, mis on mulle eriti südamelähedane. Mulle meeldib magamise juures kõik. Mulle meeldib külili magada. Selili põõnutada. Isegi kõhuli. Kuigi kõhuli nägu padjas magades ärkan ma alati peavaluga. Siis ma tean, et ma ei tohi kohe ärgata. Ma pean natuke enda kaelasooni masseerima, hingama selili olles sügavalt sisse-välja ja korras. Samas tulevad selliselt kõhuli, nägu padjas, hapnikupuuduses magades maailma elavaimad ja parimad unenäod. Vahel ma keeran näo teadlikult padja sisse, et näha midagi põnevat ja teades ette, et küll ma hiljem selle peavaluga tegelen.

Kuid üks tähtsamaid investeeringuid, mida me endale teha saame, on investeerida mugavasse asemesse. Ma ei osanud seda hinnata enne kui me ostsime endale Sleepwelli madratsi umbes kaheksa aastat tagasi. Esiteks me kolisime 120cm voodist 180cm voodisse, mis on juba iseenesest tohutu samm edasi. Selline tunne oli, et seal voodis võib päevi ringi roomata ilma, et sa teist elavat hinge näeks. Nii suur tundus. Kuigi see ei ole väga hea võrdlus, sest kui sa roomad voodis päevi ringi ja ei näe kedagi teist seal, siis tõenäosus on, et sa oledki seal voodis üksinda.

Teine asi, mis selle madratsiga oli, oli see, et sel olid eraldi pakitud vedrud, mis tähendas, et samal ajal kui Esileedi oma voodipooles tireleid ehitas ja silda viskas, ei teadnud mina sellest mitte kui midagi. Nii stabiilne oli see madrats. Olime ju harjunud magama lahtikäiva diivani peal, mis tundus meile tol hetkel mugav ja kui me uuele asemele kolides vana jututeemaks võtsime, siis oli vaid üks küsimus peas- kuidas me ometi võisime arvata, et meil seal mugav võis olla?

See madrats teenis meid tubli kaheksa aastat ja eelmisel nädalal saatsime me ta pensionile. Hetkel on ta meil külaliste toas/kontoris ja ootab enda saatust. Äkki tahab keegi endale, või mis tõenäolisem – mul tuleb ta kuidagi jäätmejaama transportida. Muide- kas keegi oskab soovitada kedagi, kel oleks buss, kes aitaks mul selle ära transportida? Ma toetaks alati parema meelega lugejate ettevõtmisi kui päris võõrast.

Kuid enne kui ta päris pensionile saata, tuli meil leida endale uus. Kui me kunagi paar aastat tagasi enda uude elukohta kolisime, tuli meil lisaks olemasolevale 180cm voodile leida paar tükki veel juurde- üks külalistetuppa ja teine lastetuppa. Esileedi hõivas enda tissitavate kaksikutega meie abieluvoodi, mina kolisin Noorsandiga kõrvaltuppa. Seega oli ka mul vaja aset ja leidsime lõpuks Tartus ühe mööblipoe, kus me avastasime endale sellise brändi nagu Hypnos. Eesti firma, mis toodab madratseid ja voodeid jms. Ma olin varem kuulnud ainult Sleepwellist ja see teine, mida seal Teleturus müüakse… Dormeo! Tuli meelde. Ma ei olnud kunagi varem kuulnud Hypnosest ja ei osanud sellest ka miskit oodata. Kuid seal poes olid just sellised kušeti tüüpi voodid, mis meile meeldima hakkasid ja kui ma sellele pikali heitsin, olin ma müüdud. See oli parajalt jäik, see ei nagisenud absoluutselt, seal sai valida sobiva värvi ja mis kõige olulisem – see jäi minu raskuse all terveks (väga oluline kusjuures 🙂 )

Seega sai endale ostetud kušett, mis 140 lai ja külalistetuppa samasugune, aga 120cm lai. Ma soovisin natuke laiemat, sest Noorsandil on tänaseni kombeks, mingi kell öösel minu voodisse end vedada, end mu kaissu poetada ja sundida mind öö otsa ühes poosis magama.

Täna kaks ja pool aastat hiljem on voodid jätkuvalt suurepärases seisus. Kaks ja pool aastat pole mingi saavutus, aga algus seegi. Nagu ma aru sain, siis Hypnos toodab enda toodangut peamiselt hotellidele, mis oli minu jaoks ka väike kvaliteedigarantii, sest hotellivoodeid ei kasutata sageli vaid magamiseks. Lapsed, kel kodus voodites hüppamine keelatud on, võivad end just hotellides julgelt välja elada. Pluss ka igasugu muu kargamine…

Kuid nagu öeldud, saatsime me ka oma Sleepwelli madratsi pilve peale puhkama, sest Esileedi kurtis, et enam ei ole see. Kohati on vedrud nõks väsinud ja üldse tahaks midagi paremat. Kuna kaks eelmist voodit sai soetatud Hypnose omad, siis läksime sinna poodi katsetama ka madratseid ja saigi endale soetatud ning esimesel hommikul kui Esileedi oma uuelt madratsilt püsti tõusis- ta ei tulnud mind tavapäraselt väsinud ilmega tervitama. Vaid läks vaikselt lastega alla korrusele ja kui ma siis lõpuks ärkasin ja allkorrusel teistega ühinesin, oli tuba juba mõnusat kohvilõhna täis, lastepoolt tuba juba segi keeratud ja leiva-avokaado-soolalõhe-pehme praemuna võileib mind juba ootamas. Ta on viimastel päevadel seletamatult rõõmsameelne ja harjumatult sõbralik. Ma ei saa väita, et see just sellest mugavast madratsist on, agaa usun, et sel on kindlasti selles suur osa.

Proovisin ka mina järgmisel ööl seda imemadratsit ja see oli faking mõnusalt jäik. See toetas täielikult igat mu kehaosa (seal oli ka kirjas, et sobib ka inimestele kehamassiindeksiga 25+) ja ma panin silmad kinni… ning tund aega hiljem haarasin ma enda padja ja läksin enda voodisse tagasi. No ei tulnud und. Oma voodi on ikka oma voodi.

Mis ma tahtsin sellega öelda, on see, et kui te pole oma magamisasemega 150% rahul, siis investeerige sellesse. Te veedate selles pea poole oma elust. Loomulikult ei pea te Hypnost ostma. ma olen kindel, et on ka hulk teisi väga häid madratseid. Lihtsalt meie oleme endale selle avastanud ja selle fänniks jäänud. Aga ok. Ma keeran nüüd magama. Kõhuli. Nägu padjas. Tahaks midagi põnevat vaadata. Ühel juhul sajast on see erootiline, aga ma pole veel aru saanud, kuidas seda teadlikult esile manada. I so would. Need alati nii eltruud, aga krt lõppevad alati just siis kui põnevaim osa hakkab.

PS! Kui kedagi huvitab, siis Tartus müüb Hypnose asju Linea Casa Mööbel Teguri tänaval. Seal, kus Common mööbel on. Aga teisel korrusel. Parim teenindus, mis ma mööblipoodidest kunagi saanud olen. Madrats läks mulle küll maksma umbes 450 eurot, aga nagu ma ütlesin, siis see ei ole koht, kus koonerdada.

Kommentaarid

“Nipp, kuidas saada eriti elutruusid unenägusid” on saanud 2 vastust

 1. Kristine ütleb:

  http://Www.tellikolimine.ee
  Firma asub Tallinnas, aga sinna helistades saab juhiseid kuidas Tartus kolida, vedada või utiliseerida asju.

 2. Mari ütleb:

  Minul või noh meil on ka Hypnose voodi+ madrats, varasemalt oli kasutusel sleepwelli oma ja tõesti on Hypnos ikka peajagu üle ? lisaks pakub Hypnos edevaid nahast peatseid ka ??

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…