Kuidas kaksikud pahandustesse satuvad, aga Noorsand mitte

Vist oli möödunud nädalal, kui meie peres juhtus märgiline asi. Naabritüdrukud tulid Noorsandi õue kutsuma. Nad pole kunagi varem koos mänginud ja ainult lehvitanud eemalt ning nüüd olid nad ukse taga ja küsisid, kas ta õue tohib tulla. Loomulikult võib ja loomulikult jättis see Noorsandile nii sügava jälje, et ta rääkis veel päevi, kuidas ta tüdrukutega koos õues käis. Ka naabripoiss käib aeg-ajalt külas, kuid tema ei loe, sest selle perega oleme nagunii 10 aastat tihedalt suhelnud.

Minu mure on ikka isana olnud see, et kuidas ta sõpru leiab, kuna ta ei ole väga hea jagaja ja vahel, kui ta ei saa seda, mida tahab, siis ta võib virutada. Õnneks viimane on sada korda paremaks läinud ja käed enam nagu tuuleveskid ei käi. Välja arvatud siis, kui ta üleväsinud on. Või söömata. Siis on see stressitase tuntavalt kõrgem. Ta ei maga enam lõunauinakuid. Vähemalt ta väidab nii. Paar päeva tagasi leidis Esileedi ta hoovis muru pealt sellisena:

Sügisel läheb ta ju lasteaeda ja ma lootsin, et see löömiskomme kaob enne kui ta sinna läheb ja õnneks on see sures jaos kadunud. Tore muidugi, et ta enda eest seisab, aga siiski me püüame talle alati tagasi peegeldada, et ta on pahane ja kuri ja see on täitsa ok, aga lüüa ei tohi.

Peamised mängukaaslased on Noorsandile küll kaksikud ja vastupidi. Nüüdseks mängivad nad koos väga lahedalt, kuid peamiselt siiski Noorsandi mänge, kes ei ole ka papist poiss ja ta teab, mis asjad on keelatud ja neid ta enam jaolt ei tee. Ta laseb need asjad hoopis kaksikutel ära teha. Võtab varrukast kinni ja juhatab keelatud asja juurde, osutab näpuga ja juba ongi kaksikud pahandustega hakkama saanud. Ühest otsast sobib mulle see Noorsandi projektijuhtimise oskus, kuid samalt teisalt lasta teistel enda must töö ära teha…

Loomulikult satub ta ka ise pahandustesse, kuid Vennasega võrreldamatult. Vennas on laps, kes vajab pidevalt tegevust, sest muidu ta vallutab maja.

 

Üks pahandus, mida nad teavad, et nad teha ei tohi, on õuest asjade tuppa toomine. Õueratas on ikka õues ja selle koht pole toas. Siis nad istuvadki seal ukse lävel, üks ratas jalgrattal toas ja teine õues ning ootavad, kuidas me reageerime. Kui me eriti ei reageeri, siis peagi on ka teine ratas toa parketil ja ootab reaktsiooni. Üldse nad teevad nii palju asju, millele reaktsiooni oodatakse, sest tavaliselt need seda ikka saavutavad.

Iga titt, ka meie tited teavad, et liiva ei tohi tuppa tuua. Igakord, kui neist mingi rada maha jääb, on Esileedi oma tolmuimejaga platsis. Ometigi tulevad liivakastist ja toovad kasvõi salaja, kasvõi peotäie liiva, et see „kogemata” ukse ette paotada. Üks päev oli meil sissepääsus arvatavasti rohkem liiva kui liivakastist. See oli suhteliselt muserdav, arvestades, et tegemist oli õhtuga, kui energiatase on niigi nullilähedane. Meil on igapäeva koristuseks Philipsi varstolmuimeja ja ma olen teie küsimustele vastanud iga postituse juures kokku pea 10000000 korda. Ma siis ütlen kiirelt ära, küsimustele vastused- jah, see on tõesti väga hea abimees. Ei, see ei tõmba nii kõvasti tavaline tolmuimeja. Jah, see tõmbab väga hästi. Jah sellele käib mopp alla ja seda saab kasutada ka käsitolmuimejana. Kõik vist. Aga vaadake ise SIIT

Kuid meie enam tolmuimejaga väga löögile ei saa, sest see on muutunud laste üheks lemmik mänguasjaks. Enne tolmuimemist tuleb selle akutase üle vaadata, sest küll kestab hästi, aga me ei tea, kaua lapsed seda selleks hetkeks käianud on. Lisaks sellele, et neile meeldib selle tolmuimejaga mööda elamist ringi lasta, ostis Esileedi kusagilt ka mopi, mida eriti Vennas mööda põrandat ringi ajab. Vennas lõbus ja põrandad puhtamad. Miinuseks antud asja juures on see, et ta tõstab mopi üles, kui maas mõni praht juhtub olema. Ei saa ju ometi uut moppi kohe ära määrida.

Aga tahtsin öelda, et Noorsandile sobib sotsialiseerumine väga ja kui ta paari nädala pärast juhtute Lottemaal olema, siis äkki isegi näeme. Andke märku, kas teile eelmise aasta kajastus meeldis, kus me tegime mitmeid FB Live lülitusi. Kas soovite, et ka sel aastal seda teeksime? Sel aastal püüame minna kogu perega. Plaan oli algselt augustis minna, kuna siis pidime sellest suurema sünduse tegema, kuid paistab, et minek juba õige pea. Äkki augustis siis uuesti.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…